søndag 29. november 2009

Influensajogg

Nåja, så ille var det kanskje ikke, men jeg har hatt feber et par dager og burde vel strengt tatt holdt meg under teppet... Men hallo, har ikke løpt siden tirsdag og det klødde i hele kroppen. Dessuten fikk jeg tilsendt et drikkebelte fra Kondis i går, det var jeg jo bare nødt til prøve. Og attpåtil hadde Torfinn lyst til å være med på en joggetur! Vi startet rolig Bygdøy-løypa mi - men jeg ble veeldig anpusten - som jeg nå endelig fikk målt lengden på: 6,5 km. Deretter løp vi langs E18 bort til Aker brygge, og så fortsatte jeg alene hjem igjen, med en liten svipptur opp mot Bygdøy Allé på høyde med Adeline og Damien. Føltes bedre mot slutten. 13 km, 1.15.35. 5,45 gj.snittsfart/km. Snittpuls 171, makspuls 183. 755 kcal. Beltet var genialt, så lett at jeg helt glemte det og ikke fikk gitt juice til Torfinn...

tirsdag 24. november 2009

Elektronikk!

Ja, så har jeg også begynt å interesse meg for elektroniske dupeditter - søndag fikk jeg julegave på forskudd: en garmin forerunner 305! For et vidunder... Brukervennlig selv for meg (!) og i det hele tatt alt jeg trenger. Fin er den kanskje ikke, men det overlever vi.

Søndag rakk jeg akkurat å lade den før jeg dro på langtur med Siri. 12 km sto på timeplanen. Vi møttes ved Thune og løp en lang runde, jeg er ikke sikker på hvor, men bortover Bestum (?) og en laaaaang bakke mot Røa (?). Vi løp i hvert fall forbi Huseby skole, det er jeg sikker på. Da Siri svingte inn til seg hadde vi løpt 9,8 km sammen. Hele dagen hadde jeg vært i elendig form, sovet dårlig og inntatt litt mye vin & raclette kvelden i forveien med Torfinn og Hanne på besøk, så det var vel ikke til å undres over at magen sa stopp med en gang hun var ute av syne. Jeg klarte så vidt å kreke meg hjem fra Vestre Gravlund, rotet rundt i strøk jeg aldri har sett før - Prinsessealleen? veldig koselig, jeg må løpe dit en annen gang - og ble sinnssykt kald før jeg omsider kom meg hjem. Heldigvis hadde jeg skjønt hvordan man stopper klokken :) Så info ble: 9,84 km, 59,55 min, 6,05/km = 9,9 km/t, maks 14,1 km/t, 573 kcal. Følte meg verken spesielt sliten i bena eller pusten.
Jeg var helt gåen etterpå. Jeg var så kald, så kald og hadde fortsatt vondt i magen. Lå med mange tepper og varmeflaske tett til brystet, det hjalp ingenting. La meg og sovnet uten å ha skrudd på vekkerklokken! :O Det er jo galskap. Kanskje ikke så rart da jeg i etterkant så at jeg hadde ligget 34 min i pulssone 5! Riktignok er kanskje makspulsen min noe høyere enn den tror, men dog. Det var litt hardt dagen derpå...

I dag gikk alt så meget bedre. Skulle prøve meg på "fartslek", noe som viste seg å være veldig morsomt. Brukte "lap"-funksjonen flittig og har skreddersydd displayene. Genial den klokka der, altså! Sprang rolig, med noen rykk, nedover Blindern-Majorstua-Frognerparken. Løp en runde av Parksprintløypa så fort jeg kunne, fysj og fy, det gjorde vondt halvveis og utover. 4.29-tempo, maks 3.23. Deretter løp jeg rundt parken og ned 20-bussløypa. Fra Olav Kyrres plass løp jeg kjapt bort til Karenslyst allé (ganske pinlig å gå inn i en fancy baderomsbutikk der så svett og fæl - måtte kjøpe Hello Kitty-såpe til jentene) og til slutt hjem. Dagens tall: 48 min, 8,42 km. Gj.snittsfart 5,44/km og 163 i puls. Maksfart 3,23 og 189 i puls. 482 kcal!

Håper jeg ikke blir for tung i bena på intervalltreningen i morgen... For nå er jo klokka vitne til alt!

fredag 20. november 2009

Makspuls

Intervalltrening i dag, på mølle. Onsdagstreningen måtte vike for middag med Marianne og Hanna, så da fikk Sats duge. Ikke like gøy... Men fikk kjørt meg i hvert fall. Jeg har litt problemer med å stille inn programmene, så det ble 2 min på, 2 min av. 13.3 km, skjønte ikke hvorfor jeg hele tiden lå opp mot 19o i puls med såpass lav hastighet! Så skjønte jeg etterhvert at det var en stigning på 3 grader.. Senket dette til 1 og økte til 13.5, da ble det litt mer levelig. Løp 7 intervaller, holdt på i 31 min totalt. Høyeste puls: 195 (så formelen stemmer ikke!), gj.sn. puls 164. Skikkelig gåen etterpå. Rodde i 5 min og tok 15 armhevninger, men så var det nok for det stakkars hjertet mitt. Orket knapt å tøye ut.

Hjem til pizzabaking - nå begynner jentene å roe seg og jeg skal tilbringe resten av kvelden på sofaen med juice og sjokolade, A-magasinet og Knausgårds Min kamp. Langtur på søndag, det blir bra.

tirsdag 17. november 2009

Mølle

Fra nå av følger jeg Siris personlige treningsopplegg: Første økt denne uka skulle være 6 km fartslek, varierende intensitet og hastighet. Det måtte bli på Sats for å få kustus på jentene og i det hele tatt få ting til å gå i hop. Tenkte jeg skulle prøve meg på et program der, men de nye maskinene med pulsmåler hadde ikke "fartslek". Da fikk det bli "variation". Det viste seg at det først var nesten en halvtime jogg, og så resten mer eller mindre stigning. Men ok. Holdt meg på 9,5 km/t og puls på ca 150-155 den første halvtimen. De siste ti minuttene ble det stigning - 1 og 2 grader, og jeg økte farten til 10,5. Puls først 170, deretter 180. Svetten rant ned i øynene, jeg kjente det skikkelig, men det var aldri ille. Funker bra å løpe til Aleksander Rybak, det må jeg bare innrømme! Deilig avslutning med spurt i 14 km/t.
Noterer ned info fra oppsummeringen - jeg forstår det ikke ordentlig, men senere kan jeg kanskje tolke det (når jeg får en Garmin Forerunner 305 til jul og blir proff - første gang jeg ønsker meg en elektronisk gadget til jul!): Gj.snittspuls 164, makspuls 186. Og så noe mer som jeg har glemt.. Jaja. Biff og vin til middag, nå film. Zzzz

søndag 15. november 2009

Barnefri

Hva gjør du hvis du har barnefri en hel formiddag - jo, du løper deg en tur!

Har forsøkt å skrive dette innlegget to ganger allerede, så det blir kort. 10-11 km på litt over en time. Veeeeldig rolig. Gj.snittspuls 158, maks 180.

fredag 13. november 2009

Opptur

Endelig fikk jeg opp hastigheten litt! Siden treningen onsdag ble en fiasko, var jeg nødt til å få opp pulsen litt i dag. Fristet ikke mye å dra på Sats da vi kom hjem kvart på fem i iskaldt snøvær... Men på med boblejakker og refleksvest og ut i vinden. Siden jeg er så lite glad i å løpe på mølle, fant jeg ut at det var like greit å løpe fort og bli ferdig med det. Så etter litt oppvarming satte jeg farten til 12 km/t og bestemte meg for å løpe 5 km på 25 min., koste hva det koste ville. Og det gikk! Men de siste fem min., den siste km var rimelig tung. Måtte kjempe for å holde ut! Utrolig glad for at jeg klarte det. For ikke så veldig mange uker siden ble jeg totalt utkjørt etter et par minutter med 11,5 km/t! Tror intervalltreningen i Frognerparken har gjort underverker... Men nå er jeg skikkelig sliten! Godt det er fredag, helg, ikke noe arbeid hengende over meg, tur til Fredrikstad i morgen, rolig langtur på søndag mens jentene er hos Isabelle. Amagasinet, Nytt på nytt, sjokolade og appelsinjuice!

onsdag 11. november 2009

Æsj

Hadde spart meg siden søndag for å ha friske og raske ben på kveldens intervalltrening i Frognerparken. Det var dessverre helt forgjeves... Etter noen få runder fikk jeg skikkelig vondt i magen, og var nødt til å gi meg etter tilsammen fire doble. Gikk så vidt framover i langsom jogg... Og til slutt måtte jeg bare stå stille, fikk skikkelig kramper ellers. Turen hjemover ble veldig lang og kald :-( Bedre nå, vet ikke hva det var. Skikkelig irriterende i hvert fall! Får ta meg en ordentlig intervalløkt på mølle fredag. Og langtur på søndag. Siri har lovet å lage treningsprogram til meg fra og med neste uke - det blir moro!
Tilsammen: ca 5 km
(Hjalp heldigvis på skuldrene i hvert fall)

søndag 8. november 2009

Kort- og langtur

Konkurranse igjen! Ble med Siri på Lørenskogløpet i går - jeg turte ikke prøve meg på halvmaratondistansen, så det ble 5 km på meg. Her er lenke til resultatene, jeg vant ironisk nok klassen min, selv om jeg løp altfor sakte og ikke var sliten etterpå engang. Det var omtrent bare meg og masse gamle menn - klok av skade startet jeg helt sist, noe jeg raskt skjønte var en dum avgjørelse. Det gikk i et utrolig sakte joggetempo! Men samtidig var det så behagelig at jeg ikke helt klarte å komme meg over i en raskere frekvens... Nåja, 26 min og bena var igjen fjærlette og fine. Jeg trenger litt mer erfaring med distansene før jeg tør klemme til!
Siri og Ingunn, venninnen hennes, løp halvmaraton på 1.41 og 1.39, jeg er kjempeimponert. Bilder osv. på Siris side.

Var litt skuffet over at jeg var så feig i går, så i dag satset jeg på en langtur. Den vanlige turen på Bygdøy (7-8 km) og så Frognerparken rundt. Tenker det ble 11-12 km, 65 min. Ble verken sliten i bena eller anpusten, skikkelig deilig! Selv om bena føltes litt stive på slutten, tror jeg faktisk jeg kunne løpt en runde til.

Skal satse på å løpe tre ganger i uka framover mot Fredrikstadløpet 11. april: En langkjøring i løpet av helgen, intervaller onsdag og en raskere tur (på tredemølle på Sats eller den vanlige turen på Bygdøy) en annen dag i uka. Langkjøringa bør helst bli opp mot 15-16 km, etter råd fra Siri.

I ettermiddag har vi hatt besøk av Adeline & Damien m/ barn. Spiste raclette, hadde helt glemt hvor godt det er! Regis var heldigvis litt knepen på grammene da han handlet inn, så jeg er ikke alt for stappa nå. Endelig en søndag uten arbeid som henger over meg - skal nyte det ryddige og rene huset, og så ta en kopp te foran Varg Veum på TV. Deilig :-)

onsdag 4. november 2009

Treningscamp!

Tid for Siris treningscamp igjen!
Da jeg gikk hjem fra jobben i isvind og snøføyk føltes tanken på å skulle ut igjen for å løpe bisarr, absurd, forferdelig. Men jeg har nå engang kastet meg ut i dette, dyre treningsklær er kjøpt inn og jeg har lært at er man med, så er man med. Ingen bønn mandror. Torfinn kom som en engel og la jentene mens jeg sprang avgårde på ben som føltes litt lettere enn i går - ikke som fuglefjær, akkurat, men heller ikke bly. Hva er midt i mellom? Vedkubber? Porselen?
Etter å ha lett litt fortvilet rundt i labyrinten fant jeg til slutt riktig løpegruppe. Endel andre fjes (eller skikkelser, det er jo så mørkt) denne gangen, og tempoet var vel generelt litt høyere. Men jeg følte at jeg hadde mindre å gi. Hang med, men uten å peise på. Bena var uten spenst og jeg orket ikke å bli så anpusten som sist. Tenkte at det var like greit, kanskje - man trenger jo ikke brekke seg hver gang man trener, heller... Det ble 6 1/2 ganger 850 meter intervall, og rolig jogg til og fra parken (kan det være 1,5-2 km?). Så tilsammen kanskje 9 km. En fin treningsøkt tross alt, nå er jeg deilig sliten uten å være helt skutt - og veldig glad for å ha to hele dager uten trening før Lørenskogløpet på lørdag.
Hadde vonde skuldre før jeg løp, det er helt borte nå. I tillegg er jeg ordentlig avslappet og skal kose meg med te og "Best i Birken" før jeg kryper til køys med litt fransk skjønnlitteratur. Jentene sover og naboen er stille. Aahh...

PS. Gore-jakken var fantastisk behagelig; god & varm (utrolig nok, jeg som er en skikkelig frossenpinn!) og lett & ledig. Régis behøver ikke være redd for å ha kastet bort masse penger!

tirsdag 3. november 2009

Trått

Dæven, så trått, så trått det gikk i dag... Dro på SATS etter å ha hentet jentene på skolen. De var overlykkelige - jeg gledet meg også til litt rolig jogg på tredemølle. Dengang ei. Bena var tunge som bly, bokstavelig talt! Først etter 25 min føltes det litt bedre; antagelig fordi jeg da satte på David Bowie. Æsj, blæ, jeg holdt ut i 40 min men kom knapt over 5,5 km! Kan det ha noe med at jeg nesten bare har løpt intervall og konkurranse i det siste - og løpt 7 ganger de siste 11 dagene? Tror jeg må tvinge meg til å ta det litt mer med ro - hvis ikke gjør tydeligvis kroppen min det selv. Så planen for resten av uka er som følger: i morgen - intervall med Treningscamp, torsdag - hvile, fredag - hvile, lørdag - 5 km-løp i Lørenskog, søndag - rolig tur Bygdøy rundt?
I morgen skal Torfinn ha med bok om trening og forberedelser til langdistanseløp, får lese litt i den og se på dette som et langtidsprosjekt.
Avsluttet økta med litt intens roing - deilig å bruke armene litt også! Sikkert godt for skuldrene mine.
I går hentet jeg forresten de fine Gore-klærne fra Løplabbet. Gleder meg til å prøve jakken i morgen!

Nå er det bena på sofaputa, Aftenposten og TV...

mandag 2. november 2009

Alt nytt

Ny laptop, nytt treningstøy, ny høststemning, nye klær på jentene, ny Mamma Mø-DVD. Ny uke osv. Jeg blir helt euforisk av å sitte inne i en varm stue med store vinduer mot det svarte, kalde, våte mørket der ute. Jentene er rolige og søte, det gikk greit både å levere og hente dem i dag - jeg elsker å bo i Oslo sentrum med busser og trikker i alle retninger annenhvert minutt!

Tenkte jeg skulle begynne å føre loggbok over treningen slik at jeg får bedre oversikt over forberedelsene frem mot Göteborgsvarvet i mai. Eller, Fredrikstadløpet 11. april aller først, og deretter Sentrumsløpet før den store finalen.

Startet å løpet rett før Oslo Maraton - løp da 10 km på 1.03. Etter det har jeg løpt Nøklevann rundt på 58 min og Human Race på 55 (begge ca. 10 km). I går var det tid for min første spurt med 15 min på 3 km. Det var faktisk det verste løpet hittil... Régis holdt til og med på å slå meg!

Har kommet over "Siris Treningscamp" som er et gratis treningstilbud til alle som ønsker å løpe i fellesskap - intervaller etter nivå, hver onsdag kl. 20. Kjempekjekt å ha en ekstra motivasjon til å komme seg ut i høstmørket!

Det ble mye løping i helgen, så i dag har jeg pause. I morgen er planen å løpe rolig på SATS, og så er det Treningscamp på onsdag. Lørdag skal jeg løpe 5 km-løype på Lørenskog - Torfinn nekter meg å slite meg ut på halvmaraton allerede, og det har han sikkert rett i. Jeg trenger mer mengdetrening!

Blogg - jeg?

I dag er første kvitremelding sendt, så da får jeg jammen i meg se å opprette en blogg også. Kommer først og fremst til å bruke bloggen som en treningsdagbok.
 
Blogglisten