mandag 29. mars 2010

Mølle

I dag ble det en rask treningstur på Sats igjen. Jeg har hatt overraskende få mén etter lørdagens strabaser; bortsett fra noen ømme tær og ett stølt lår merker jeg ikke så mye. Og løpeturen i dag gikk uventet bra. 7 km på under 40 min - ikke så raskt at det gjør noe, sikkert, men jeg føler meg ikke sliten i etterkant, og jeg kunne nok ha økt tempoet ved behov. Skal bli spennende å se hvordan det går på Sentrumsløpet! (Ikke at jeg bryr meg så mye om tider, men det hadde jo vært motiverende å spore noe framgang siden september.) Uansett må det gå bedre enn en mølleøkt: Å løpe på tredemølle er først og fremst psykisk trening! Noe så gørrkjedelig, varmt og skummelt (er konstant livredd for å snuble og havne inn i maskineriet...) skal man lete lenge etter.

lørdag 27. mars 2010

Støtet er satt inn

For noen dager siden var jeg i tvil om jeg skulle løpe Fredrikstadløpet likevel - i et halvt år har jeg gledet meg til å debutere som halvmaratonløper på "hjemmebane", men det er sant at langturene har uteblitt siden jul og oppladningen på ingen måte har vært optimal. Heldigvis ble jeg oppmuntret av Siri som mente det ville gå helt fint hvis jeg løp en ordentlig langtur denne helgen. Hun fristet attpåtil med 30 runder på Bislett i morges, det kan man jo ikke si nei til! Så dagens økt ble: 6,3 km fram og tilbake samt 25 runder = 13,6 km, hvilket totalt utgjør det pene tallet 19,9 km. Rekord! Så langt har jeg aldri løpt før, ikke i nærheten en gang! Jeg brukte 2 timer på det, da hadde jeg riktignok to pauser som jeg må klare meg uten i Fredrikstad. Men nå vet jeg at det kommer til å gå! Jeg var stiv i lårene på slutten (å løpe Bygdøy allé oppover fra Skovveien til Frogner kirke var rett og slett døden i boks), men det gikk helt fint. Jeg hadde laget et eget musikkprogram til iPoden, det var uvurderlig. Og så skal det nevnes at jeg har et flott drikkebelte av merket Perfekta (fra Kondis), som er særdeles behagelig og enkelt å bruke (knotet ikke engang for å putte flaskene tilbake på plass).

Ekstra bonus er at jeg nå allerede kan skrive opp en haug kilometre til Siris påskeutfordring - denne gangen er det min tur til å få premie! :)

Lenge siden forrige oppdatering, her er tidligere tall: lørdag 20. mars: 10 km mølle, onsdag 24. 8 km, og så trente jeg uka før der igjen også, men har helt glemt hvor mye. Tsk tsk, nå skal jeg bli mer systematisk!

torsdag 11. mars 2010

Oppadgående kurve?

Treningscamp i går igjen. Jeg må bare innrømme at jeg ikke er så glad i Parksprint-runden, den er litt for lang til at jeg synes det er greit å holde høyt tempo hele veien. Hadde derfor bestemt meg for å ta en snarvei og kutte et par hundre meter hver runde. Men så bestemte jeg meg for å prøve noen hele runder likevel... Og det gikk i grunnen brukbart, under 4:50-fart. Så tok jeg et par "hvilerunder" på 800 m for å få opp humøret og puste ordentlig ut i pausene. Den siste runden løp jeg 1 km igjen, men litt roligere (5 min+). God og sliten, men det var levelig og fristet til gjentagelse! Totalt 9,5 km og 550 kcal.

tirsdag 9. mars 2010

Jeg skal slutte å...

...disse SATS! Hadde nok en positiv opplevelse der på søndag. Hadde bestemt meg for å prøve elipsemaskinen (eller løpe-på-stranden-med-vind-i-håret-maskinen som jeg foretrekker å kalle den) for første gang på lenge. Snakk om flaks; idet jeg starter begynner 2. omgang skihopp på skjermen rett foran meg! Og jeg har med øretelefoner! Bedre blir det jo ikke. 40 min. behagelig (lavpuls) men effektiv (350 kcal) trening. Amman vant med et nydelig hopp! Deretter rodde jeg intenst i 15 min (160 kcal) og tok situps. Avsluttet med 20 armhevinger - fantastisk å kjenne at jeg faktisk har blitt mye sterkere det siste halve året (alt er heldigvis relativt!). Trening i sal er kanskje ikke så dumt likevel, når alternativet er sofaen fordi det er så glatt på fortauet...

tirsdag 2. mars 2010

SATS

Nei, nå må jeg bare komme i gang igjen. Under seks uker til Fredrikstadløpet - HALVMARATON! Og jeg løper knapt et par kilometer før jeg blir anpusten som en blåsebelg. Fra i dag er det derfor full skjerpings. Ikke lenger lov å skylde på snøen - jeg betaler jo tross alt mange hundre kroner i måneden for den grusomt varme og grusomt tørre lufta på SATS. Men romaskin har de, og det er faktisk en ganske bra greie. Tar både legger, lår, mage og armer/skuldre - dessuten er det ikke så kjedelig som tredemølle, og ikke så slitsomt heller.
Dagens tall: 5 km/30 min, 10 min romaskin, situps, "spiderman".

Oppdateringer siden sist: 7. februar: Parksprint - 2 km (!), 10.13. Løp 7 km etterpå.
Onsdag 10. februar: Treningscamp - 9 km. Godfølelse!
Onsdag 17. februar: Treningscamp - 6 km (Bislett). Fælt!
Mandag 22. februar: Treningscamp Bislett - 5 km + styrketrening med Siri. Bra!

PS. Avsluttet med pizza og rødvin på Santino's :-)
 
Blogglisten