mandag 31. desember 2012

2012

Dette er første blogginnlegg i desember, og det blir neppe så mange i januar og februar heller. Doktoravhandlingen min skal leveres i mars, og nå er det på tide å betale tilbake for nesten tre års slaraffenliv. I tillegg hjelper det ikke at jeg lider av impostor syndrome, som de fleste andre stipendiater. Jeg må jo ha lurt alle for å ha fått dette stipendet, og det kommer til å avsløres med fullstendig ydmykelse på disputasen. Men før det må jeg selvsagt jobbe døgnet rundt, rive av meg håret og gå ned ti kilo (enda noe positivt). Det blir neppe tid til så mye løping, bortsett fra til og fra jobb.

Angående løping - er det ikke det ene, så er det det andre. Jeg kjente litt smerter på utsiden av venstre kne etter Fredrikstad maraton, men regnet med at det kom til å gå over da jeg hadde løpepause på grunn av leggen. Men det motsatte skjedde, kneet ble vondere og vondere i løpet av november. Hver gang jeg satt med beinet i nitti graders vinkel gjorde det vondt å reise seg og gå de første skrittene. Da jeg syklet til jobb i tolv minus ble det helt krise og jeg kunne nesten ikke gå ned trappa på flere dager. Jeg har løpt fem korte joggeturer siden midten av desember, men hver gang får jeg vondt i kneet etter noen få kilometer. Jeg vet ærlig talt ikke helt hva jeg skal gjøre med dette, siden det utviklet seg da jeg hadde løpepause... Og med vondt i kneet kan jeg ikke sykle eller bruke ellipsemaskinen heller.

Oppsummering av løpeåret 2012: Alt i alt har det vært et veldig godt år. Jeg har løpt 1378 km, en tredjedel mer enn jeg har gjort før. Jeg har løpt to maraton, hvorav jeg perset på det ene. Jeg har endelig kommet meg under to timer på halvmaraton, og jeg har fått sansen for tempotrening. Jeg har fått nye gode løpevenner i nabolaget.

Jeg har få ambisjoner for 2013 på løpefronten. Annet enn å løpe masse når avhandlingen er levert 15. mars! Inntil da får dere ha tålmodighet med få oppdateringer og kommentarer.

Godt nytt år!

Fréjus julen 2012

Røa 19. desember

Fréjus 21. desember




 
Blogglisten