fredag 17. januar 2014

Tilbake i tralten

Jeg er optimistisk. Det går framover, oppover med motivasjonen, og jeg har faktisk løpt tre ganger og trent én styrkeøkt per uke de siste ukene. Spesielt styrkeøkta er imponerende, om jeg får si det selv! Siri har fått meg til å stå opp i otta de siste lørdagsmorgenene for å svette og slite. Jeg er en sånn som egentlig ikke skjønner poenget med styrketrening - hva skal man med armhevingsmuskler, annet enn til å ta armhevinger, liksom? Og hva er vitsen med det? Men denne økta har vært spesielt rettet mot løperes behov, og plutselig virker det ikke så bortkastet lenger. Stabiliseringsmuskler trenger jeg nemlig, for å unngå beinhinnebetennelse og andre belastningsskader. Leggmuskler er kjekke å ha. Mage- og ryggmuskler også. Med en dæsj kondisjonsøvelser innimellom har det faktisk blitt gøy å trene styrke, hvem skulle vel trodd det?




Med linselus Siw-Mette

Og så løpingen, da. Jeg føler null motivasjon til å trene intervaller, og tar alt etter lystprinsippet. De siste ukene har det betydd to turer à 5 km med hunden, og en langtur på ca 11 km med Adelheid. Det går sakte, men føles ikke tungt, og jeg er fornøyd bare med å få kommet meg ut.


Vinterskjørt som holder rompa varm, yay!
Da er det bare å ta på seg hundebelte og dra ut i snøføyken...

Veslegutt har fått seg nomesele (selvsagt)


Fikk flere tips til lisensfrie løp etter forrige blogginnlegg - bl.a. Holmestrand Maraton/halv/10 km. Hvis det er tilfellet, blir jeg med der. Flere som skal dit? Virker som påskemaraton i Drammen også er lisensfritt, jeg får undersøke det nærmere.

onsdag 8. januar 2014

Godt nytt år og på'n igjen.

Dette ble jammen en lang bloggpause. Og 2013 et usedvanlig dårlig løpeår.

Først leverte jeg avhandlingen min, noe som førte til null løping fra januar til mars. Deretter hadde jeg en brukbar periode, fikk treningsprogram fra McMillan og kom i ganske god form - før jeg måtte forberede disputas og alt raknet på nytt. Kom liksom aldri inn i det igjen. Det eneste positive er vel at jeg ikke var skadet.

Og 2014? Da skal jeg boikotte omtrent alle norske løp. Herlig. Dette er virkelig en boikott som koster mer enn å ikke kjøpe produkter fra Nestlé. Hva skal jeg finne på i år?

Det får bli SRM, da. Å sette pers på 1, 2 og 3 runder.

En tur til Bordeaux og vinmaraton står på planen... NFIFs lange fingre når ikke helt dit!
Og så er det i hvert fall ett løp i nærheten som ikke krever lisens: Skiløpet. Takk! Jeg tror at 10 km'eren i Ski får bli årets store mål.

Men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å komme meg ut av denne dvalen. Jeg har løpt kanskje 3 ganger de siste 6 ukene. Jeg har hatt mye å gjøre, men det er også vanskelig å komme seg ut på løpetur i mørket. Litt rart egentlig, for jeg har ingen problemer med å gå tur med hunden på kveldstid. Men da kan jeg tulle meg inn i tykk dunjakke, strikkelue, polvotter... Hadde jeg enda lagt på meg av inaktivitet, men av en eller annen grunn virker kroppen min motsatt der (antagelig mister jeg de få grammene muskler jeg en gang hadde).

Mitt eneste halmstrå er å løpe med Derek. Han er nå snart ett år og gammel nok for HD-scanning (for de uinvidde: røntgenbilde for å sjekke om han har hoftedysplasi, i så fall er jogging fy-fy). Båndtvangsperioden starter i april, og da må han være opptrent til å kunne jogge noen kilometer i bånd. Så vi har såvidt startet, pent og rolig langs Lysakerelven. Å løpe med ham er absolutt en motivasjonsfaktor. Det er mye mindre kjedelig å ha en løpeglad fuglehund foran seg - han traver ivrig i vei som en maskin, blir aldri lei, kunne løpt en maraton hvis han fikk lov (for tiden er vi oppe i 5 km, pluss opp- og nedgåing). Å jogge opp til Hvitstenvann blir en fryd heretter...



Jeg venter, treiga!
Hund med djeveløyne.


Jeg tror jeg trenger en PLAN. Men å kjøpe et nytt program fra McMillan for å perse på SRM, det blir liksom litt... voldsomt? Jeg får bare prøve å komme meg ut så ofte som mulig, og glede meg til bedre tider.
 
Blogglisten