søndag 28. august 2011

Drink, geniet, maar behoud uw waardigheid!

Nå har jeg vært syv dager i Leuven, Belgia. Jeg deltar på et doktorgradskurs i oversettelsesteori, og sammen med en gjeng andre er jeg innkvartert i et gammelt internat som ikke kan ha blitt pusset opp sidens krigens dager. Etter intens leting fant vi omsider en do med vask og med varmt vann et par etasjer ned, og så er vi sånn ca. femti stykker som deler sånn ca. fem dusjer. I morgen skal jeg legge fram prosjektet mitt og få det slaktet av Europas oversettelsesteori-elite. Det er hårde bud, og bedre ble det ikke av at løpingen også føltes tung denne uka.

Jeg kjenner meg veldig igjen i det Janicke skriver om at løpslysten reduseres for hver løpsfrie dag. Løping må være avhengigheten med kortest abstinenser! Jeg var helt i hundre etter langturen forrige lørdag, men måtte jo hvile på søndag (dessuten var knærne en smule ømme). Mandag var reisedag, og tirsdag var første dag på kurs med fullt program. Onsdag var løpslysten virkelig minimal... Det hjalp ikke at vi bor midt i en liten by med brosteinsbelagte krink-og-krok-gater. Byparken er bitteliten. Det var vanskelig å finne rytmen, men jeg fikk tilslutt klokket inn 9 km, og fikk litt sightseeing attpåtil.Torsdag sto en kort, rolig tur på programmet. Jeg løp i en annen retning, og plutselig sto jeg foran et litt ruskete middelalderslott. Jogging på måfå er ikke alltid så dumt! 6 km, men fortsatt uten den store lykkefølelsen. Jeg tror igrunnen at jeg er litt for opptatt med kurs, presentasjon og mer eller mindre frivillig sosialisering til at jeg greier å fokusere på joggingen, selv med maraton bare fire uker unna. Heldigvis startet jeg en uke for tidlig på programmet mitt, slik at denne uken har vært en "bonusuke" utenfor programmet (takk for tipset, Grete!). Håper en litt rolig periode ikke ødelegger oppkjøringen altfor mye (men jeg har nå klokket inn 37 km totalt, inkludert en intervalløkt, bare så det er sagt!).


Fint slott

Forhåpentligvis klarer jeg å rydde plass til tre joggeturer i dagene som kommer også, før jeg vender nesen hjemover fredag kveld. Det ville vært å tøye strikken litt vel langt å dra avgårde til Halvtraver'n neste morgen, så jeg har overført startnummeret mitt til Régis. Søndag blir det langtur i Nordmarka for min del! Og så håper jeg at jeg igjen klarer å fokusere på maratonen som nærmer seg veldig, veldig raskt...

De er glade i å pynte byene sine, disse belgierne. Dette skal visst symbolisere vitenskapelig suksess.
Vil jeg føle meg sånn etter presentasjonen i morgen, tro...?

11 kommentarer:

 1. Lykke til med både fag og løping;-) imponert over at du i det hele tatt har fått løp jeg.... slike kursuker kan virkelig være beintøffe med tett program og mye som skal læres; slitsomt å få i gang kroppen når hodet er over-loada liksom. Så all ære til deg for at du har klart å trene sier nå jeg da!!

  SvarSlett
 2. Kjente jeg ble litt nervøs når jeg leste setningen, - å maratonen som nærmer seg raskt -, helt til det gikk opp for meg at det ikke er jeg som skal løpe -)
  , men så nevnte du også halvtraver'n og da ble jeg redd igjen og kom på at det er jo også bare noen uker igjen til OM, og jeg snart må bestemme meg for halvtraver'n....

  - kilometer er så laaange!

  Stor prestasjon å trene med så elendige dusjmuligheter, men det er jo spennende med slott, og oversettelser (?)
  Sosialiseringen skal du ikke være redd for tenk på stammefolket ditt, det mer påseiliet det mer vind i seila.

  SvarSlett
 3. Ingenting slår løpende sightseeing!
  Jeg må komme meg ut på tur snart - savner å reise.
  Kanskje jeg bare skal ta med meg vesla sørover - montro hva gubben sier om vi bare stikker avgårde for en uke? På den annen side - det blir ikke mye løping på meg på den måten - må ta med barnevakt i tillegg da. Hm, her må det planlegges litt åpenbart:-)

  Ses snart håper jeg!

  SvarSlett
 4. Løping og Sightseeing er fint. Pleier alltid å løpe litt når jeg er på nye steder. Fin måte å få sett litt mer av stedene på.

  Har forresten bestilt Grete Waitz sin bok Løp en maraton fra biblioteket her på jobb nå i dag. Blir spennende å se hvor mye galt jeg har gjort i treningen siste tiden. :) Ut i fra det jeg har lest på bloggen her så tror jeg vel egentlig at jeg ikke trener helt ulikt det Grete Waitz legger opp til.

  SvarSlett
 5. Fint slott! Lykke til med løping, sosialisering og oversettelse! Høres tøft ut, særlig med så mange som skale dele dusj!

  SvarSlett
 6. Litt kummerlige forhold, men det er vel sånn når staten betaler ? (min kommunale arbeidsgiver spanderer i det minste hotell, om ikke enerom...)
  Bra med sightseeing, og om turene ikke blir lange, så holder du formen ved like og er skikkelig sulten etter gode langturer når du er vel hjemme.

  SvarSlett
 7. Hei!

  Imponerende kropp du har! Blir en fast leser:)

  Ta gjerne en tur innom vår blogg, som er en helseblogg m/nettbutikk.

  Akkurat nå har vi et helt nytt norskt proteinprodukt som du kanksje vil finne intressant om du liker naturlige proteiner (supermat) som er utviklet for toopidrettsutøvere:

  http://dinsuperhelse.blogg.no/1314707733_nytt_naturlig_protein.html

  Ta kontakt om du ønsker rabattavtale i nettbutikken vår:)

  Caroline

  SvarSlett
 8. Silja: Hodet er overloada, akkurat! Men da gjør det godt med en joggetur også... spesielt når presentasjonen er overstått! :)

  Ingalill: Klart du skal løpe Halvtravern! Det er SÅ deilig etterpå, når du ligger som et slakt på sofaen og kan stappe i deg bamsemums.

  Peer: Kos deg med boka, den blir sikkert inspirerende nå som maraton nærmer seg for deg også! Jeg er helt sikker på at du ikke har gjort så mye galt :)

  Lille søster: Jeg må si jeg gleder meg veldig til å komme hjem, spesielt til min egen do...

  Anna: Jeg kan love deg at statens satser holder til noe langt bedre enn dette - det var dessverre ikke opp til meg å velge losji... Jaja, man har vel godt av å lære seg å sette pris på det man har. Også de fine løpemulighetene i Oslo!

  Caroline: Hei! Takk for det, men jeg er langt fra noen toppidrettsutøver, så for meg holder det nok med et sunt og variert kosthold...

  SvarSlett
 9. Siri: Du falt visst ut! Sorry!
  - Er ikke vesla snart stor nok til å ligge i vogn mens du løper, da? Ekstra god trening! ;)

  - Vi må absolutt ta en løpetur på Bygdøy sammen snart! Neste uke?

  SvarSlett
 10. Lykke til med kurs og løping. Hvordan har det gått? Har du fått inn noen løpeturer`? :)

  SvarSlett
 11. Hei Kristine! Takk! Og ja, løpeturene måtte få plass :)

  SvarSlett

 
Blogglisten