søndag 27. november 2011

Ukas "langtur"

Tredje løpetur etter pausen er fullført, og jeg har fortsatt ikke vondt. Hurra! Endelig kan jeg for alvor se framover, og satse på at det blir noe av planene om å løpe Skogsmaraton i juni. Det virker som om skaden er leget, så gjelder det bare å ikke slå den opp igjen... Jeg kommer bare til å bruke tradisjonelle mengdetreningssko med innleggssåler framover. Jeg elsker lettere sko, som Lunaracerne jeg løp maraton med, men problemet er at jeg hopper og spretter mye mer med lette sko. Og siden jeg ikke har lært meg å lande på forfoten, overpronerer jeg da mye mer enn jeg gjør når jeg subber avgårde i tyngre, mer stabile sko. Jeg har absolutt tenkt å prøve meg litt på forfotløping, men Hattoriene får smøre seg med tålmodighet til jeg føler at tiden er moden.


Hviler foreløpig på fløyelspute 

Onsdag løp jeg fem km på Sats. For å få litt variasjon, og for å få opp pulsen, løp jeg med stigning, og kom fort opp i 90 %. Skånsom men effektiv trening; tror jeg kommer til å kjøre den type intervaller framover - noe jeg sikkert kommer til å bli glad for under skogsmaratonet.

Men i dag var det tid for "langtur". Det vil si den vanlige Bygdøyrunden, på hele 6,5 km! Som jeg før syntes var så kort at den nesten ikke var noe vits å bli svett for... Nå gledet jeg meg som en unge til å kunne løpe hele runden. Og det ble en helt fantastisk tur. Jeg skal overhodet ikke sutre over mangel på høstvær og/eller snø første søndag i advent, i dag nøt jeg bare den varme sola, og å kunne løpe på bare stier uten jakke, vanter og lue...

Men formen har blitt så latterlig dårlig de siste månedene. Det er rart å ha 172 (83%) i snittpuls på en tur som går i 6.27-tempo, selv om det er litt kupert. I alle bakkene hadde jeg opp mot 90 % av makspuls, i luntetempo. Nåja, å trene høypuls i søndagslangtursubbetempo er det ikke alle som klarer. To fluer i en smekk, hurra for meg! Det er bare å nyte det - det er som kjent når man befinner seg nederst i bølgedalen at det er lettest å karre seg oppover. Enn så lenge får jeg tenke tilbake på bedre tider og være stolt over at jeg har løpt maraton, noe som føles helt vanvittig akkurat nå... Og enn så lenge, mens jeg sakte øker mengden og fortsatt har litt for mange løpefrie dager, får jeg kose meg med løpebøkene jeg har fått tilsendt fra Amazon. Jeg er på jakt etter det treningsprogrammet som passer meg best, og håper Jack Daniels' kan være noe...8 kommentarer:

 1. Vel,, dette med hvor lang en langtur er, har vi jo diskutert i flere år, - men 6,5km tror jeg aldri har vært foreslått før (mahahuaha).
  - sånn, det var bare for skape godt humør, og når det er gjort, vil jeg applaudere for fornuften, sikkert ikke dumt å vente med Hattoriene til du føler at leggen er mer stabil.

  Jeg var forresten også i Oslo idag (og lørdag) og det er jo VÅR. Perfekt temperatur, men nesten for varmt om natta.

  SvarSlett
 2. Å hahaha, morsom du!

  - Vi får se hvor lenge jeg klarer å vente, da, de er jo så fine (sukk!) - men akkurat nå er det bare deilig å subbe.

  SvarSlett
 3. Flott at du er i gang igjen!
  Hvordan går det med hus og flytting?

  SvarSlett
 4. Hehe, jeg er også på det stadiet at 6-7 km er en langtur. Merkelig så fort det endrer seg nedover også. Før var 10 km langt, så ble det kort i forhold til 21, nå kan jeg, som du, ikke skjønne at jeg for kort tid siden løp (halv)maraton.

  Satser på bedre tider neste år, og ingen vondter.

  SvarSlett
 5. Lille søster: Det opptar all min bevissthet og tid akkurat nå! Maler og fikser den gamle leiligheten som skal selges, samtidig som vi planlegger maling av det nye huset, og flytting, takst, fotografering, alt det der.. Da er det litt dumt å ha en jobb som lett blir salderingspost :-/ Og jogging kommer helt nederst på prioriteringslisten for tiden, dessverre!

  Toneklone: Det gjør vi! Snart er langturene 20 + igjen :)

  SvarSlett
 6. Nice shoes. Sett de opp på peisehylla!
  Stigning på mølla er fint det, å løpe helt flatt blir å lure seg selv litt ift. uteløping. Mener å ha lest et sted at man "altid" bør ha 0,5-1% stigning på mølla, for å få mer naturtro og realistisk trening. Hmm, ikke vet jeg. Ofte frister det mer med - 1 % enn +...
  Føler at du nå gjør research på løpeprogrma-fronten på vegne av flere(meg), og følger spent med på hva du lander på og hvorfor.

  SvarSlett
 7. Når jeg begynte å løpe for sånn 2,5 år var turer på 6-7 km var skikkelige langturer og 10 km var jo rene maratonen. Godt en er i litt bedre form nå enn da.

  Men med alle langturene du hadde før Berlin, så er jeg helt sikker på at det ikke er så mange turene som skal til før du er tilbake til gamle høyder igjen.

  SvarSlett
 8. Håper det, Berlin føles langt unna akkurat nå :)

  SvarSlett

 
Blogglisten