onsdag 7. november 2012

Positivitet til det kvalmende

Skjerpings. Jeg har vært gjennom dette før, flere ganger faktisk, og det har gått (mer eller mindre) bra hver gang. Bud nummer én er å få trent på en eller annen måte, sånn at jeg slipper å måtte dunke hodet i veggen og pådra meg flere skader enn jeg allerede har.

Så dette er det nye meg:
Eller nesten, da. Dette er det nye meg. Dagen etter at jeg innså omfanget av drittbetennelsen pisket jeg hele familien inn i lørdagsstresset på xxl og kom tilbake med et knirkende vidunder:


Jeg slipper å bruke masse tid på å dra til og fra treningssenter, jeg kan trene mens ungene er hjemme og jeg kan se dvd mens jeg trener. Ellipse er ikke gøy, men det er i hvert fall bedre enn ingen ting.

Ellers har jeg startet på et nytt prosjekt, som lar meg se døden i hvitøyet på en ganske pirrende måte: Prosjekt sykle-til-jobben-om-vinteren. Jeg trodde det skulle bli den letteste sak i verden, men jammen ble jeg litt pysete da den første snøen og isen kom for et par uker siden. Dessuten er jeg så lite teknisk at bare det å skifte dekk ble litt uoverkommelig. Men å skulle presse seg inn i fulle t-banevogner er enda mer uoverkommelig, så i går satte jeg meg faktisk på sykkelen igjen. Uten piggdekk. Og så kom snøen. Så nå har sykkelen fått nye dekk (jeg kan dessverre ikke skryte av å ha gjort det selv, tsk tsk), og jeg gleder meg som et barn til å prøve dem når jeg skal til Blindern på fredag!


Walk-in-closet slash sykkelverksted

Da jeg syklet til jobben i minusgrader i går morges kjente jeg at vanlige hansker ikke er tingen i nedoverbakke. Siden jeg fortjener masse nytt siden det er så synd på meg, ble disse kule hummerhanskene også innkjøpt i går:


Så gjenstår å se om jeg overlever galskapen! (Hvis ikke: jeg vil være organdonor.)

34 kommentarer:

 1. Det eneste som mangler nå er: Svømming ;-) nei jeg skal ikke erte deg; du er flink Astrid!! Jeg har selv vært såpass mye skadet at jeg vet alt om "alternativt ditt og alternativt datt"; ingenting kan erstatte løping og frihetsfølelsen det gir MEN, tro meg: det er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ mye lettere å komme igang igjen om man ikke ender på sofaen helt uten trening i årevis (også her snakker jeg av erfaring). Så det er bare å henge i stroppen og holde formen vedlike med de alternativene som fungerer! Jeg heier på deg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Tone under her er ivrig til å få meg med på løping i vann på Domus... Ordentlig svømming sitter lengre inne, da må jeg bli så desperat at jeg vurderer triatlon og melder meg på et crawlekurs ;)

   Slett
 2. Og en annen helt klar fordel...du kan bare ta på en shorts og en T skjorte og vips, du er i gang. slipper, ull og buff og leggings og lue og ja...alt det der (bare masse ekstra vask;))Så stå på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant! Du skal se du må løpe alene neste år ;)

   Slett
 3. Oi, ellipsemaskin, det hadde jeg ikke trodd om deg, hehe. Uff, du har min største medfølelse, som må tråkke på den der for å få frest litt fra deg.

  Piggdekk, du er virkelig tøff! Jeg tør fortsatt ikke! Her må jeg ha rapport etter de første turene dine, kjenner jeg. Kan man virkelig overleve en syklende vintersesong?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, ikke jeg heller, Marit, men hva skal man gjøre når kroppen er så kjip... :-/

   Jeg gjør det bare fordi broren min har hjernevasket meg til å tro at det virkelig ikke er farlig å sykle med piggdekk (håper han får skikkelig dårlig samvittighet hvis jeg stryker med!) Rapport kommer :)

   Slett
 4. Spiller ingen rolle hvem som bytter dekk. Det er den som sykler det går annen på. Kan tenke at de hansken blir nyttig. Tøft av deg å sykle i Oslo på mørk, vinter morgen. Lykke til. Og forresten alle skader blir bra til slutt. Jeg er blitt kvitt vondt i leggen, endelig etter 5 måneder. Tror løping på mølle istedenfor ute og styrke hjalp

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett Ania ;) Hanskene var kjempebra i dag, jeg ble ikke kald i det hele tatt!

   5 måneder er lenge å være tålmodig.. Men utrolig bra at du er bra igjen!

   Slett
 5. Fornøyelig lesning. Min terskel for å sykle UTE om vintern er nok høyere enn din for å svømme !Jeg hadde nok fryst i hjel også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du er en skikkelig pyse, Tim ;)

   Slett
 6. Dette ser jo bra ut! Viktig å holde koken og da er jo dette et bra alternativ. Fint å kunne se på film samtidig, for jeg må jo innrømme at jeg synes det er litt kjedelig! Å sykle ute er imponerende, spent på å høre hvordan det går!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint å kunne se film, da går det egentlig helt greit med korte økter.
   Jeg overlevde sykkelturen i dag, i hvert fall! Det var skikkelig piggdekkføre med is og isete snø, men jeg skled ingen ting i det hele tatt.

   Slett
 7. Så lurt å gå for "sykling-til-jobben"-treningsalternativet! Så risikerer du ikke (??) å gå lei av ellipsemaskinen ved baare å trene på den hele tiden ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg føler ikke helt at det er langt nok til å telle som trening (bare 7 km hver vei og til jobb er det bare nedoverbakke), men det er i hvert fall bedre enn ingen ting! Kan jo kanskje prøve å ta meg noen lengre sykkelturer i helgen også for litt variasjon :)

   Slett
 8. Hei Astrid.
  Inspirerende lesning dette her. Virker som vi er ganske like når det kommer til løping. Stikk gjerne innom bloggen min også (om du vil).
  Jeg har imidlertid et spørsmål. Det virker som du løper i nærheten av Holmenkollen. Jeg bor der selv og lurer på om du vet om noen bra løyper der (er dårlig kjent i nærheten)? Jeg har løpt noen ganger ned mot Borgen, men det blir fryktelig mye oppoverbakke hjem igjen. :( Tenker kanskje spesielt på løyper langs veien da jeg ikke har skaffet meg hodelykt enda. Setter pris på tips.

  Keep runnin`!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hallvard!

   Så flott, en ny løpeblogg å lese :)

   Hm, jeg vet egentlig ikke om jeg kan hjelpe. Jeg bor nedenfor Røa og løper mest på veiene opp mot Bogstad, og mot Fossum. Jeg har også løpt mye i skogen fra Fossum og i Mærradalen (ned mot Radiumhospitalet), men der er belysningen dårlig nå om vinteren. Jeg flyttet hit i fjor og har ikke løpt så mye i området på vinterstid, så er redd jeg ikke har noen gode tips. Men oppoverbakker må du nok tåle når du bor der du bor ;)

   Slett
 9. Ellipsemaskin hjemme, da har man tatt et steg nærmere voksen-verden!
  Sykle til jobb (på vinterstid) er risikosport, men jeg heier på deg og vet at yr ikke melder kuldegrader de neste 10 dagene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må innrømme at tv-stua ikke er så fin lenger, men...

   Hehe, nå som jeg har fått meg så fine vinterdekk vil jeg egentlig ha masse snø og is for ikke å slite ned piggene ;)

   Slett
 10. Hei Astrid.

  Av en eller annen grunn gikk det ikke an å svare på svaret ditt.

  Ja, du må gjerne titte innom bloggen min i ny og ne. Hyggelig det.
  Jeg løp nedover forbi Røa i går. Går en vei fra Ankerveien, forbi Bogstad Camping, videre forbi Røa, snudde et stykke forbi Røa og løp hjem igjen. Var opplyst hele veien, men dessverre ikke helt flatt. Blir så sliten av bakkene merker jeg. :/
  Jaja, da får jeg bare fortsette å utforske området rundt. Blir mye løping langs veiene nå på vinteren uansett. Må kanskje gå for en hodelykt snart.
  Ha en god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er slitsomt - men tenk på hvor bra det er for formen! :)
   En hodelykt er veldig greit å ha!

   Slett
 11. For en super blogg du har. Den vil jeg fortsette å følge. Lykke til med å bli frisk og stå på med treningen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth,
   Det var hyggelig å høre :)

   Slett
 12. Det er egentlig ikke noe problem å sykle om vinteren. Det er bare å kle seg godt og utstyre sykkelen med piggdekk så går det så fint. Syklet ganske mye om vinteren når vi bodde i Finnmark. Der var jobben i passe sykkelavstand hjemmefra og da var det vintre jeg syklet hver dag uansett vær og vind. (Vel, det går en grense på rundt 20 kalde da....)

  Ellers er det løpepause her også. Har slitt litt med noe småproblemer ala det jeg slet med i vår, men jeg er bedre nå så jeg håper skoene snart kan taes frem igjen. Er redd at kostholdet under maratonen og ikke minst etterpå (bankett, øl, potetgull, sjokolade etc) neppe er det som er anbefalt for de som er operert for gallesten og det er nok det som har skapt litt utfordringer denne gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange fristelser å unne seg etter maraton :) Håper det går seg til og at du snart kan løpe igjen!

   Slett
 13. Dette ordner seg, formen er mye bedre nå heldigvis. Alltid kjedelig med løpepause, men på den annen side hadde beina mine usedvanlig godt av en pause nå.

  SvarSlett
 14. Du gjør iallfall noe med skadesituasjonen:-) Du skal se at den nyanskaffede ellipsemaskinen gjør underverker.. Misunner deg for øvrig ikke snøen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ellipsemaskinen er bedre enn ingenting, i hvert fall!
   Snøen ble heldigvis borte ganske raskt :)

   Slett
 15. Skjønner ikke at jeg ikke har fått med meg dette innlegget. Du kommer jo til å bli rå på ski til vinteren med ei slik maskin på stua.
  Hvordan går det - er leggene bedre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heh! Rå på ski, mmm.

   Det begynner å gjøre litt mindre vondt nå... Men jeg venter noen uker til før jeg prøver å løpe forsiktig. Var hos fysioterapeut på mandag og han konstaterte at det var fryktelig betent. X(

   Slett
 16. Tvi tvi Astrid!! Jeg er stor fan av elipse som ALTERNATIV løpetrening:-)
  Men, det vet du jo allerede. Hvorfor kjøpte du ikke like godt to?
  Så kunne jeg stått på den andre og peppet deg "litt til, litt til og enda litt til"

  :-)

  SvarSlett
 17. Jeg vurderer ellipse. Kostet den mye? Jeg har en trimsykkel stående i stua som har vært flitig brukt hver vinter. Men jeg får litt vondt i knærne av den, og det vil jeg for all del unngå. Dessuten sitter jeg nok på jobben og nok hjemme på jobb etter jobben, så jeg orker rett og slett ikke sitte på en sykkel i tillegg. Holder med mine to km til jobb hver vei. Jeg vil stå oppreist, så ellipse hadde kanskje vært tingen. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ellipsemaskin er en fin ting å ha i hus! De har alle mulige priser og modeller på xxl. Vi hadde først tenkt å kjøpe den billigste til 1500, men den hadde litt lite motstand, så for at Regis også skulle få litt å bryne seg på tok vi en modell til 3200. Det er jo litt penger, men mindre enn et halvt år på Sats ;) Ellers tror jeg den rimeligste er helt ok, altså. Men de er jo litt mer knirkete og ustabile enn modellene de har på treningssentre, selvfølgelig!

   Slett

 
Blogglisten