fredag 9. august 2013

Skyggeluer!

Neida, jeg sier selvfølgelig caps som alle andre. Jeg får bare kjeft av faren min hver gang jeg sier det, så vi får ta den offisielle versjonen i tittelen.

Det satt langt inne å bruke caps for første gang, i 2010 skjedde vel det. Noe så erkeamerikansk, og erkesporty. Ikke meg i det hele tatt! Men jeg la jo merke til at seriøse, erfarne joggere som Ingalill sverget til hatt i både sol og regn - og sånn har det blitt med meg også.

Jeg har stort sett bare brukt en hvit Stockholm maraton-caps jeg fikk av Siri i 2010. Den er morsom, men ikke spesielt funksjonell (eller fin). Så det passet veldig bra da jeg fikk to capser for testing fra løpeskjørt.no. De ble med meg til Sør-Frankrike i juli - der er skyggelue rett og slett en nødvendighet, og de ble brukt på hver eneste tur.


F.v. Race Day Cap, Stockholm maraton og Goodbye Girl Ponytail Running Cap.


Stockholm maraton: Beklager, men denne holder ikke mål for en seriøs capsløper. Skyggen er kort og flat, stoffet er tettvevd... og så ser den kjedelig ut. Sikkert fin å ha hvis man har løpt Stockholm maraton, da! Men det har jo ikke jeg. Den har holdt i tre år, så kvaliteten er god, og den var sikkert ikke så dyr. Duger på skjulte stier i Nordmarka - ikke langs strandpromenaden i Cannes!

Race Day Cap: Det gjør derimot denne. Den fineste capsen av de tre, etter min smak! Koksgrå og enkel. Stoffet er veldig tynt og luftig; skyggen er lang og godt buet slik at man ser godt framover men samtidig blir beskyttet mot sol fra sidene. Selv om den er tynn føltes den litt varm på de aller heteste dagene - kanskje på grunn av den mørke fargen. Capsen er super, men jeg reagerte på én ting - borrelåsen bak. Det er flott å kunne stramme inn, men jeg klarte aldri å tre enden inn i hullet. Men det var kanskje ikke meningen heller?

Goodbye Girl Ponytail Running Cap:  Denne capsen satt fantastisk godt på hodet. Ingen borrelås for å justere vidden, men det trengtes ikke heller. Den er utrolig lett og luftig. Ikke nødvendig å ha hestehale for å bruke denne - jeg synes egentlig det er mest behagelig å ha den utenpå hestehalen uansett. Undersiden av skyggen er svart, og det er behagelig på lyse dager. Min favoritt!
 

Goodbye Girl Ponytail Running cap

Race Day Cap (foto: Heming Leira)


Disse luene, og flere til, finner du her!

Og Stockolm maraton-capsen har fått en ny, halvfornøyd eier:
Har jeg løpt noe siden sist? Neeeeeeei....


17 kommentarer:

 1. Caps har jeg aldri løpt med noen gang. Tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Skralt med løping her i gården også denne uken dessverre. Har bare klart å skrape sammen 20 km sålangt denne uken. Kona jobbet stort sett bare kveld i starten av uken og nå er hun bortreist og da blir det litt vanskelig å få løpt, spesielt når det har vært så hektisk på jobb at det ikke har vært mulig å løpe på dagtid. Fikk imidlertid tatt meg en tur i dag tidlig og det gjorde godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ganske kjekt, altså, både i sterk sol men også når det regner!

   Noen uker er det bare sånn... Neste uke blir bedre, satser vi på :)

   Slett
 2. Eg har funnet min favoritt i nike....billig....enkel....flott...lett.....men dei du viser va flott

  SvarSlett
 3. Yes, både til at jeg blir referert til som en erfaren jogger (mhauaha), og capspåvirker og et dobbeltyes til han nydelige firbeinte under lua. Et prakteksemplar - og så lenge du likevel ikke løper kan du jo heller lage innlegg om tisseturer og trikstrening. Jeg er klar!

  Sverger forresten til Nikecaps selv. Lett og luftig, den er ikke spesielt fin på og truer med å fly av sted når det blåser kraftig, men siden alle det andre jeg eier er tjukke uformelige reklamecaps, er jeg fornøyd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer! Han skal forresten bli med og se på det røde huset ultra i dag - tidlig krøkes!

   Reklamecaps med plastskjerm er virkelig ikke tingen...

   Slett
 4. Stakkars Hund, hehe. Jeg tester den koksgrå også og liker den veldig godt. Jeg stryrte litt med borrelåsstrammingen selv, men saken er at kant-bretten er åpen på innsiden og der er det ganske enkelt å få trukket den igjennom.(c; Fant det tilfeldigvis ut på en annen caps. Du ser forøvrig strålende (og sporty) ut i begge capsene da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke dum, du ;) Jeg klønte nå fortsatt litt, men fikk den på plass i hvert fall!

   Slett
  2. Jeg sleit med borrelåsdingsen på solskjermen, men klarte til slutt å stappe den inn. Nå får jeg den sikkert ikke ut igjen. :P Skal jammen sjekke på solskjermen om den også er åpen på innsiden. :)

   Slett
 5. Svar
  1. Jeg bare TULLER Siri - capsen er fin, den! Har jo brukt den i 3 år da :D

   Slett
 6. har sverget til caps i mange år, holder både sol og regn borte og ikke minst hindrer det at svette renner ned i øynene (og kanskje litt fordi det ser skikkelig sporty ut...). Min favoritt i mange år er en salomon caps...en trofast venn i flere år nå:) Kanskje på tide å bytte ut?

  SvarSlett
  Svar
  1. Skader ikke å ha noe å veksle med! ;) Helt enig i det du sier, caps er kjekt (og nå er jeg litt mer fortrolig med å se sporty ut...)

   Slett
 7. Det var godt å sjå at det ikkje berre er meg som sverger til caps!
  Her på bygda er eg nok den einaste, men så er me ikkje så manger som løper heller.

  Eg har ein yndlingscaps som eg kjøpte spontant på messe i Frankfurt før ein maraton, og den har sidan blitt min favoritt (kvit caps frå Sailfish).

  Ein morsam anekdote sånn apropos caps og "ikkje eksperimenter med nytt utstyr i konkurranse" er,
  at eg brukte denne capsen på maratondelen på ironman i Frankfurt, og sidan det var nærmare 30 gradar og knallsol så kom den godt med. Einaste var at overdelen på denne var VANNTETT, slik at kvar gong eg skulle klemme ut ein våt svamp over hodet mitt for å kjøle meg ned, så rann jo alt berre av :D
  --> på sidene var det luftig mesh, så då stod eg nå på drikkestasjonane med hodet på skrå og prøvde å klemme vatnet gjennom sidene på capsen - sikkert eit morsamt syn, men det er jo mykje rart på ein ironman uansett.
  Men sidan har den blitt min absolutte favoritt - bremmen er stor og har bra form og er svart under - den held både sol og regn ute og gir litt "privatsphære" føler eg.
  Har også nokre andrevalgs capser som er heilt greie også.

  Likte godt den kvite capsen med rosa kant, den var skikkeleg fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Jeg kan tenke meg at det så litt komisk ut :D

   - Ja, caps er et must, de som ikke har prøvd vet ikke hva de går glipp av! :)

   Slett
 8. Takk for test! :o)
  Jeg holder på å venne meg til å løpe med caps. Føler meg fortsatt litt mer sporty enn jeg er, hehe, men det går vel like fort over som de første par gangene med tights og de første par gangene med løpeskjørt. :o)

  Det hjelper i alle fall utrolig godt både mot sol, regn og svette. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Det er bare å kaste seg ut i det, så venner man seg fort til å se sporty ut ;)

   Slett

 
Blogglisten