torsdag 10. oktober 2013

Høst

Det er så utrolig flott akkurat nå. Masse farger overalt, stort sett fint høstvær, ikke for varmt.


Det blir fortsatt mest gåturer med hund, men jeg har fått til et par joggeturer i uka siden halvmaraton. Selv om det gikk overraskende bra da, er det ikke til å stikke under en (ja, frøken Helvig!) stol at formen har vært bedre. Jeg blir skikkelig sliten etter en mil, støl og stiv og tung i beina. Fordelen er at endorfinene er desto kraftigere. Det føles godt å være litt i gang igjen, jeg har savnet følelsen etter en god joggetur. Og jeg har savnet å jogge med bl.a. Siri og Tone, som jeg har løpet med den siste uka.

Søndag blir det også sosialt. Da står Fredrikstadmarka rundt på planen. Torfinn og jeg skal faktisk delta for fjerde år på rad - neste år blir det premie! Fredrikstadmarka rundt er alltid koselig, og i år er det meldt knallvær. Men det kommer til å bli hardt. 20 km er langt for meg nå, og det er ikke de letteste kilometerne heller. Strategien får være å ta det som et koseløp, gå rolig ut, ikke få for høy puls og heller spare litt krefter til nedoverbakkene på grusvei etter Skihytta. Adelheid kommer, og kanskje flere også. Jeg gleder meg faktisk veldig! Null press, ingen tid å slå, bare for gøy.

Uka etter har jeg meldt meg på Hytteplanmila. Det blir kanskje ikke fullt så gøy. Jeg er absolutt ikke i noe perseform, og på akkurat det løpet der innbiller jeg meg at det blir litt vanskeligere å glemme at man har startnummer på brystet. Men det får bare gå som det går, jeg har lyst til å være med på moroa!

Til deg som måtte lure på hvorfor jeg ikke logger kilometer og kart lenger: Jeg har faktisk lagt bort klokka! Antagelig fått et hardt slag mot hodet. Men det går helt fint. Roter den kanskje fram før søndag... Men ellers skal den få samle støv en stund til.

20 kommentarer:

 1. Høsten er den klart beste tiden for løping. Fin temperatur og stort sett bra vær. Eneste ulempen er at det blir så fort mørkt på kveldene. Lykke til med Fredrikstadmarka rundt på søndag. Her trenes det for fullt frem mot Hytteplan neste helg. Er ikke i nærheten av den formen jeg var i når jeg satte pers på 10 km der oppe i 2010. Men en får nå bare gjøre det beste ut av det så får tiden bli som den blir.. Du er nok i litt bedre form enn meg nå, så kan kanskje bruke deg som hare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt enig! Å løpe mens det fortsatt er dagslys om høsten er fantastisk :)

   Hvilken tid satser du på på Hytteplan da? Jeg er litt usikker på om jeg skal være overmodig og gå hardt ut sammen med 50-ballongen, eller om jeg skal innse at jeg ikke er helt der nå...

   Slett
  2. Ut i fra hva jeg har løpt på 3000 meter i det siste så sier Mcmillian sin kalkulator at jeg er god for 54:11 på 10k. Så da blir egentlig målet mitt bare å komme meg under 55 minutter. I fjor lå jeg foran 55 ballongen i starten, så kom den susende forbi meg etter ca. 6 km.(Ikke særlig motiverende) Men med en skikkelig sluttspurt på siste km løp jeg forbi ballongen i Pulsbakken og kom meg i mål på 54:40. Formen er vel omtrent tilsvarende i år, så vi får se hvordan det går. :)

   Slett
  3. Ja da er det jo bare å holde seg til 55-ballongen :) Kanskje det jeg også burde, men... vi får se!

   Slett
  4. Var å prøvde meg på en 3000 meter på banen på Notodden nå i formiddag. Fikk klokken den inn på 14:44 som er 7 sekunder bedre enn sist. McMillan mener nå at 53:45. Vel, det skal nå løpes først. Uansett var det en bra økt i dag.

   Slett
  5. Det er jo veldig bra! Og husk; McMillan vet ikke at Hytteplanmila er et perseløp. Du som er matematiker får lage en egen formel for Hytteplanmila ;)

   Slett
  6. Kan jo prøve en gang. :) Profilen på Hytteplanmila passer perfekt for meg. Jeg løper bedre når det er litt bakker enn i helt paddeflate løyper. At den verste kneiken kommer helt til slutt er helt perfekt. Da er det bare å gi alt opp Pulsbakken. Andre løper imidlertid best når løypene er helt flate så der er vi forskjellige.

   Men nå startet dagen i dag med fjerning av visdomstann. Jeg fikk en time som var avbestilt på kort varsel. Ikke noe ideel oppladning til lørdag siden jeg må ta det med ro noen dager. Vi får se hvordan dette slår ut på lørdagen. Tannlegen var heldigvis helt klar på at det ikke var noe problem å løpe konkurranse på lørdagen.

   Slett
  7. Oj! Gjør det vondt? God bedring!

   Slett
  8. Fjerningen av tannen gikk uten noe problem. Selve fjerningen av tannen gjorde ikke vondt i det hele tatt. Var ikke ubehagelig engang. Men det gjør litt vondt i dagene etterpå, men ikke verre enn at det går fint å leve med. :) Blir en liten testtur på 5 km i dag for å kjenne hvordan formen er.

   Slett
 2. Utrolig fint å ha deg tilbake på sporet Astrid!
  Gleder meg til flere helgekoseturer:)

  SvarSlett
 3. (((uten klokke)))
  , ok, jeg er ikke så sjokkert som jeg later som, for jeg gjør det også, dvs, jeg har klokka med men bruker den kun for distansen. Alt det andre har jeg fjernet fra displayet. Slik slipper jeg å bli deprimert hver eneste gang, kun den ene gangen pr.måned når jeg laster inn øktene og ser de stygge tallene. Jeg tror nå jeg må bli maratonløper på heltid for hvordan jeg skal klare å løpe fortere enn 7min/km er beyond me. Jeg har øvd så mye på subb at muskelminnet har frosset fast.
  - you on the other hand
  Seiler jo under milepæler med minimaltrening så det sier seg selv at du må posisjoneres like foran 50.ballongen.
  Nydelig hund!

  (hva er premien i Fredrikstad?)

  SvarSlett
  Svar
  1. En gang i måneden? Tror du også har blitt slått i hodet av noe hardt!

   Tro du meg, jeg er i dårlig form. 60-ballongen tror jeg vi sier!

   Nydelig hund, ja :D

   (hm?)

   Slett
 4. Så "flink" du er som faktisk klarer å legge den helt bort.
  Jeg har også vurdert det, men kommet frem til at jeg liksom måå vite hvor langt jeg har løpt. Men det er antageligvis mer psykisk enn noe annet. Ikke løper jeg særlig langt heller ;)
  Men, jeg har blitt mye flinkere til ikke å BRUKE den så aktivt lenger, den bare er med på tur. Jeg har begynt bevisst å ha den under jakken, sånn at jeg ikke ser på den hele tiden og blir opphengt i hva slags fart jeg har osv...

  Lykke til med de neste løpene, tipper det kommer til å gå kjempefint! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt å ikke se på den hele tiden, i hvert fall!

   Takk :)

   Slett
 5. Hei, Astrid.

  Kunne du tenke deg å legge på merkelappen / etiketten "runnersno" på dette og dine kommende løpsrelaterte innlegg? Hvis du gjør det, og sier ifra, med å svare på dette innlegget, så får jeg lagt til din blogg på runners.no versjon 2.0 også. Hadde vært kjekt.

  Hilsen Frode.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir da kun innlegg med merkelappen "runnersno" som blir plukket opp av runners.no.

   Slett
  2. Skal prøve ;) - takk! :)

   Slett
  3. Perfekt. Tusen takk, Astrid.

   Slett
  4. Takk er det vel du som skal ha :-)

   Slett

 
Blogglisten