fredag 7. januar 2011

HELSESTUDIO: UKE 1

I skrivende stund befinner jeg meg på et fly på vei til Tromsø. Fornuftig som jeg er (ingen spydige kommentarer, takk!) står jeg over Mørketidsløpet i morgen, men Régis skal forsvare familiens ære. Jeg er stolt! De fleste nordmenn jeg kjenner kan ikke tenke seg å løpe 21 km i ti kuldegrader og dyp snø, men det skal altså denne mannen som er oppvokst på varmere breddegrader. Jeg tenkte å gå raskt i brøytekanten langs løypa, én time i hver retning, så blir det litt trening på meg også!

Men dette innlegget skal handle om min debut i saltrening. Jeg har omtrent aldri tatt i en vektstang, og eier ikke koordinasjonsevne. Det kan jo ikke bli noen umiddelbar suksess! Men moro har det faktisk vært. Ukas økter:

Mandag: Sats Power, 55 min styrketrening i sal. Jeg følte meg som verdens største kløne i begynnelsen, måtte få hjelp til å finne fram vekter og syntes stanga i seg selv var for tung. Musklene dirret og skalv mer og mer utover i timen. Men dette er øvelser jeg trenger! Knebøy, utfall, styrking av lår, legger og armer. Jeg aner ikke hva de forskjellige musklene heter og følte meg totalt analfabet der jeg sto og hermet etter instruktøren uten å forstå et kvekk – men jeg hang med, og følte meg fantastisk deilig sliten etterpå. Tirsdag kom den sure svie: Jeg ble så støl at jeg knapt klarte å gå, jeg greide ikke å hoste, jeg var ikke i stand til å løfte noe. Først i dag, fredag, føler jeg meg noenlunde restituert… Dette skal jeg gjøre igjen, og fortsette selv når jeg kan løpe! Bra trening: JA. Morsomt: JA.

Tirsdag: Jeg gikk til Nimi på Ullevål stadion for å få tilpasset såler. Det tok meg en hel time i løs snø, og jeg ble ordentlig svett og god. Teller i hvert fall som en halv treningsøkt.

Trolsk stemning i parken tirsdag morgen

Onsdag: Siri og jeg startet opp et nytt treningstilbud på Treningscampen: Rask gange for de som ikke kan løpe. Vi gikk rundt og rundt Parksprintløypa mens resten sprang. Veldig hyggelig å få litt sosialt påfyll igjen, og i nysnø kom jammen pulsen høyt opp : 174 på det meste! Teller også som en halv treningsøkt.

Torsdag: Tilbake på Sats, denne gangen på Power Step. Jeg fikk tilløp til panikkangst da jeg innså at treningen innebar en viss grad av koordinasjon! Latterlig lite vil nok de fleste si, men jeg var nødt til å gjøre alle trinn uten tilhørende armbevegelser for i det hele tatt å henge med. Men da jeg kom over min barnslige redsel for å dumme meg ut, viste det seg å være både morsom og effektiv trening. På det høyeste hadde jeg 192 i puls! Det er mer enn jeg pleier å ha på intervalltrening. Mellom dansene trente vi styrke med vekter, men ikke så intenst denne gangen. Bra trening: JA. Morsomt: JA.

Jeg er med andre ord veldig fornøyd med uka så langt, selv om jeg ikke har løpt en eneste meter. Kanskje mer aktivitet i en lavere pulssone enn vanlig vil gjøre meg godt? I morgen skal jeg ta en tur i hotellets trimrom og se om jeg finner en romaskin eller noe annet ”gøy”. Deretter skal jeg heie og fotografere under Mørketidsløpet!

7 kommentarer:

 1. Er det ikke gøy å prøve noe nytt, vel?

  Håper ikke det føles altfor kjipt å ikke kunne løpe i Tromsø. Fornuftig er det i hvert fall!

  SvarSlett
 2. Så gøy at du er i gang på SATS, og at du likte det! Du har vært sporty, Power step er en av de tyngste timene SATS har. Og når du får med armene også, er det knalltøff trening, både for styrke og kondisjon.
  God tur til Tromsø, det er visst et flott løp både for de i og utenfor løypa.

  SvarSlett
 3. Lykke til han som skal løpe i snøen.

  Følte meg plutselig veldig lat her jeg sitter, dørstokk overvunnet og umotivert. På den lyse siden fikk du meg nesten til å kle på meg, nesten.

  Sikkert smart å stå over.

  SvarSlett
 4. Fornuftig og morsomt å høre at du drister deg til å prøve sal-trening, selv vet jeg at det kan sitte langt inne når man skal bevege seg over dørstokkmila i feil retning (INN!), DET er skummelt det! så all ære til deg for at du har tatt steget og stupt inn i det! Ønsker Regis lykke til; det blir nok uansett en usedvanlig opplevelse.... :-)

  SvarSlett
 5. Ett ord: IMPONERT. Over pågangsmot og god instilling! Veldig bra jobbet. Det er rart hvor støl man kan bli etter slike økter som involverer nye muskelgrupper - det sier vel egentlig hvor få av dem vi bruker når vi løper... Det er mer å ta tak i tydeligvis, hehe.

  Håper det er bra i Tromsø - og det er det eneste rette å ikke løpe nå. Du har viktigere ting fore fremover, så keep up the good work og bli kvitt beinhinnebetennelsen! (c:

  SvarSlett
 6. Og så håper jeg Régis fikk en god opplevelse. Så at han hadde kommet til mål. Veldig nysgjerrig på hvordan løpet var... Strider litt i mot alle mine instinkter å reise nordover (generelt - synes jeg er langt nok nord som det er), men er nysgjerrig på løpet.

  SvarSlett
 7. Takk for alle kommentarer - som dere ser av dagens innlegg er jeg nå helt avhengig av alternativ trening for en lengre periode, så jeg er glad jeg likte meg den første uken på Sats!

  Régis likte løpet kjempegodt :) Veldig hyggelig ramme, og fine forhold selv 70 grader nord!

  SvarSlett

 
Blogglisten