søndag 23. januar 2011

Helsestudio uke 3 - (u)balanse

Nå har jeg vært så positiv i de siste innleggene mine, at det er på tide med et litt mer moderat innlegg. Jeg klarer fint å holde ut de fire ukene som gjenstår før jeg kan ta meg en tur til Bislett, men jeg skal innrømme at jeg gleder meg mer og mer.

Ukas trening:

Tirsdag: Spinning. Siden jeg hadde gitt blod på mandag, forsøkte jeg å ta det litt pent. Det er lettere sagt enn gjort på spinning... Men jeg bikket i hvert fall ikke over 185, så jeg klarte å holde mannen med ljåen unna. Ikke falt jeg ned fra sykkelen heller, så da er det vel greit. Gj.snitt: 164 / maks: 184.

Torsdag: Core Pulse. Jeg hadde egentlig gledet meg til en ny boksetime, men etter flere dager med mental juling på jobb orket jeg ikke den fysiske varianten. Trening av kjernemuskulatur og balanse med høy puls virket mer overkommelig. Det så ganske morsomt ut med disse rare brettene man står og vaier på; jeg følte meg litt tilbake i barnehagen igjen. Men da vi startet oppvarmingen med knebøy slik at jeg fikk en vond strekk i låret som plaget meg resten av timen, ble jeg litt gretten. Må man varme opp før timen, nå? Dessuten må man ha ganske god teknikk for å klare å hoppe og sprette nok på brettet til å få opp pulsen ordentlig. Ikke kan jeg gjøre det heller, pga. leggen. Så jeg ble veldig fort lei og syntes det hele var en stor gjeeesp. Balansering på ett ben oppå et vaklevorent brett gjør sikkert underverker med figuren, men det er overhodet ikke noen motivasjonsfaktor for meg. Nåja. Greit nok, men jeg angret på at jeg ikke hadde kvinnet meg opp til boksetimen i steden. Snitt: 157 / maks: 188.

Lørdag: Spinning igjen. Fantastisk instruktør denne gangen! Jeg har aldri hørt så mye stønning i en spinningtime noen gang... Dessverre hadde jeg glemt å lade klokka - pulsen kom garantert godt over 190. Jeg begynner også å bli mer fortrolig med både sykkel, justering av motstand og hva som egentlig foregår. Supergøy! Og en fantastisk start på lørdagen, som jeg tilbrakte på sofaen med å se på langrenn (gratulerer, Marit!), utfor, langrenn (gratulerer, Eldar!), skiskyting, skihopp. Kan det bli bedre...

Søndag: I dag hadde jeg meldt meg på ny gruppetime igjen: Pulse. Etter få minutter husket jeg hvorfor jeg i alle år har hatt en aversjon mot helsestudio-trening... Dette er definitivt ikke noe for meg. Jeg synes det er så kjedelig, jeg gidder ikke å konsentrere meg om trinnene, da får jeg det ikke til, blir stående stille, æsj! Jeg begynte å tenke på den store tv-skjermen foran elipsemaskinen, og at kvinnenenes skiskyting begynte ca. nå... Så etter ti minutter tok jeg flaska mi og gikk. Det ble rolig tråkking i steden, mens jeg så Tora Berger fosse inn til en ny seier. Helt riktig avgjørelse! Neste gang sikter jeg meg inn på skihoppingen :-)

Et kjapt terningkast over gruppetreningen på Sats så langt (kun basert på min egen smak&behag, ingen objektive faktorer med i beregningen):

Spinning: 6
Boksing: 6

Power Step: 5
Sats Power: 5

Core Pulse: 4

Pulse: 2

14 kommentarer:

 1. Du er uansett flink! Om det ikke alltid blir fullklaff så scorer du max på innstilling og vilje til å trene! om det er noen trøst så skal du vite at jeg ikke får poeng for utførelsen på alle disse core-øvelsen som Hildegunn og jeg bedriver; jeg er ikke akkurat grasiøs alltid for å si det slik hehehehe ;-) MEN, vi prøver jo, og det er viktigst!

  SvarSlett
 2. Alt i alt en god score for SATS Sjølyst vil jeg si. Fortsett å prøve ut nye ting (SATS Energy, kanskje litt yoga for restitusjon?, ulike Cycling varianter)så finner du dine favoritter. Snart kan fly som vinden igjen!

  SvarSlett
 3. Jeg sverger til ellipsa jeg, nærmest jeg kommer løping på noen måneder:-)

  SvarSlett
 4. Astrid - Flott at du har funnet fire ting som du liker på så kort tid. Og med såpass mye spinning i bagasjen kan du snart tenke triatlon: løp, sykkel, svøm hehe - men har du kuttet ut svømmingen forresten?

  Hold ut videre, fire uker til går fort unna (håper jeg).

  SvarSlett
 5. Silja: Du har så rett, som vanlig :)

  Anna: SATS Sjølyst får terningkast 6! De kan ikke lastes for at jeg har dårlig koordineringsevne... Det er fint at jeg har funnet ut hva jeg liker, og det er fint at det fins tilbud for enhver smak!
  - Hvilke timer instruerer du, forresten?

  Siri: Ja, det er ikke så dumt! Skal prøve å få til noen langturer på ellipse framover, med en lydbok eller skihopp ;)

  Janicke: Ja, det var denne svømmingen, da... Jeg har kuttet ut det. Tok for mye tid, ble for lite treningsutbytte, og så er alltid bassenget fullt, i det hele tatt ikke noe særlig. Ellers hadde jeg såklart gått for triatlon! ;)

  SvarSlett
 6. Dette semesteret har jeg Shapepulse, SATSFlow, SATSSteppulse (byttes til Training for Runners neste uke) og yoga hver uke. Også Powerstep, step og core annenhver lørdag. Og Pulse hver 4. søndag. Og litt cycling, piloxing, corepulse som vikar. Det ser voldsomt ut når jeg skriver det ned, gitt...;-)

  SvarSlett
 7. Gøy å høre hva andre mener om de timene jeg også har vurdert. Det har veldig mye å si på instruktøren hvordan utbyttet bli. Forrige spinning jeg var på ble jeg godt informert om hvor sliten og tungt instruktøren syntes det var den dagen, og det ga ikke akkurat mer motivasjon ;)

  SvarSlett
 8. Marit: Ja, klart instruktøren har mye å si. Selv foretrekker jeg de som roper og hojer og ser ut til å digge melkesyre... Vedkommende du var utsatt for tror jeg ikke jeg hadde vært så begeistret for! :P

  Anna: Jeg er helt utrolig imponert! Bor du på Sats, eller klarer du å ta noen timer etter hverandre slik at du slipper å være der hver dag? Og så løper du i tillegg?! Spreking!

  SvarSlett
 9. Ps. Marit: Hva er dine Sats-favoritter, forresten?

  SvarSlett
 10. Jeg har stort sett alltid to timer på rappen, og gjerne en "tung" og en "lett". Så det blir 6 klokketimer i snitt på SATS i uka.

  SvarSlett
 11. Det går i alternativ trening her også for tiden. Tror det ble litt vel mye asfalt løping i London når jeg var der for en drøy uke siden. Den høyre leggen har iallefall begynt å krangle, så da er det best å roe litt med løpingen en liten stund. Helsestudio frister ikke meg så mye, selv om jeg skjønner at andre liker det. Men det er fantastiske skiforhold i Kongsberg nå, så jeg har heller satset på skigåing og vanlig gåing som alternativ trening. Fin fin trening det også. Jeg ser gjennomsnittpulsen min på skitur ligger på omtrent samme nivå som en joggetur.

  SvarSlett
 12. Anna: Ja, jeg har sett at mange har f.eks. core etter en tyngre time. Ikke dumt.

  Peer: Uffda! Bra du er forsiktig, det høres veldig lurt ut å gå på ski i steden! Håper leggproblemene dine går fort over.

  SvarSlett
 13. Hm, mine favorittimer (nå har jeg ikke prøvd dem alle) er rød step (men det har de ikke lenger på senteret mitt, til min store sorg!), blå power fordi det er effektivt (snart blir det body pump, og det tror jeg blir mye morsommere), blå spinning intervall pulse (drittungt). Har lyst å teste Nike Dynamic Training og Express-timene, men det passer aldri. Drømmen er at Training for Runners-timer kommer til Hauketo ;)

  SvarSlett
 14. Oj, her var det mye jeg aldri har hørt om! Men Training for Runners kommer til Sjølyst neste uke :P

  SvarSlett

 
Blogglisten