mandag 20. mai 2013

Langtur og nytt stæsj

Det mest spennende først: nytt stæsj. Da lopeskjort.no spurte om jeg ville bli Løpeskjørt-ambassadør og teste ut produkter hadde jeg ikke veldig store samvittighetskvaler med å takke ja. Som de fleste nok har fått med seg har jeg allerede kjøpt et utall skjørt og andre plagg i denne nettbutikken, og kan i utgangspunktet anbefale den på det varmeste. Men det betyr jo ikke at ikke produktene som importeres bør testes - og derfor fikk jeg dette beltet overlevert for noen uker siden:Drikkebeltet iFitness Hydra har to flasker à 240 ml, er laget i neopren og har både lomme til telefon osv. pluss løkker til to gels. Fra før har jeg brukt et enkelt Perfekta-belte; dette føltes umiddelbart litt tyngre, så jeg var usikker på om det kom til å sitte så godt som det loves i nettbutikken. Og den første gangen jeg prøvde det, skled det litt oppover magen. Men i går, før den ultimate testen - 16 km i forfeeeerdelig varme - strammet jeg det ekstra godt inn for å få det til å holde seg nede på hoftene.

Det var Ingrid og jeg som skulle løpe langtur. Ingrid skulle prøve sitt splitter nye drikkebelte - det holdt i nøyaktig femten meter før hun måtte snu og bytte det ut med mitt gamle Perfekta-belte, fordi flaskene hang løst og klasket (hallo?!). Jeg var spent på om mitt kom til å sitte bedre - og det gjorde det faktisk. Jeg hadde iPhonen i baklomma, så det kjentes litt tungt i begynnelsen, men det rikket seg ikke fra hofta, og flaskene var rimelig greie å få ut og ned igjen underveis. Etter hvert merket jeg ikke beltet i det hele tatt. Hvis jeg tenkte å løpe Badwater Ultramarathon ville jeg antagelig valgt et belte med flere flasker, men for vanlige langturer i vanlige temperaturer holder dette fint. Spesielt synes jeg det er praktisk med lomma (som også har gummiert ekstralomme til bankkort osv.) og ekstra plass til gels. Selv om jeg alltid har vært fornøyd med det gamle beltet mitt kommer jeg nok til å velge dette framover - først og fremst fordi det sitter mer behagelig på, men også på grunn av muligheten til ekstra oppbevaring.

Selv med vannflasker var det tungt å løpe i varmen i går, og jeg slet med høy puls i oppoverbakkene. Men det gikk, og jeg er alltid like lykkelig når jeg står ved Østernvann og vet at det bare er nedover - bortsett fra at denne gangen løp vi oppover igjen når vi var nede ved Fossum, til muren på den andre siden av vannet. Vi endte på 16,2 km, som er lengderekord siden jeg ble fornuftig etter påske. Jeg har sakte men sikkert økt lengden hver uke. Jeg kjente riktignok noen småvondter her og der mens jeg løp, men de er borte i dag, så det kan ikke ha vært noe alvorlig. Snittempo ble på 5.57, som er saktere enn vanlig med Ingrid, men så var det jo varmt. Det er uansett ikke noe anbefalt langturtempo for meg, pulsen blir for høy til det - men hvor farlig kan det være, når man løper tre ganger i uka?


Nå grugleder jeg meg til tirsdagens Ryeløp. Jeg skal perse, jeg må perse. Det bør gå. Men au! Det er kupert! Håper en todagers løpepause gjør meg klar for et skikkelig gjensyn med Kongeskogen.


13 kommentarer:

 1. Litt av sammentreff. Jeg løp eksakt like langt som deg i går. Min klokke viste 16,23 km på min løpetur. Det var varmt her i går også. Jeg startet imidlertid ut i 9 tiden før det varmen ble altfor ille. Når det er så varmt og jeg skal på litt lenger tur løper jeg gjerne en rundløype som jeg kan løpe flere ganger. I går løp jeg 3 runder i samme løype. Tok med meg en liters flaske med vann (i tillegg til drikkebelte med saft) som jeg la igjen ved start. Flasken hadde ligget noen timer i fryseren slik at det hadde dannet seg en del is. Det gjorde at jeg bevilget meg en liten drikkepause hver gang jeg passerte start og nøt iskaldt og godt vann.

  SvarSlett
  Svar
  1. Iskaldt vann hørtes veldig deilig ut :) Selv om jeg synes det virker litt demotiverende å løpe samme runde tre gangere!

   Slett
  2. Jeg synes igrunnen det går greit å løpe samme sløyfe 3-4 ganger, spesielt på varme dager slik som på søndag. Hver runde føles liksom ikke så lang. Synes nesten det kan være mer demotiverende å legge ut på en sløyfe på 16-20 km på slike varme dager. Det idelle hadde selvsagt vært å ha hatt mange ulike rundløyper rett utenfor huset, men det har vi ikke. Da må jeg i såfall kjøre en 3-4 km før jeg begynner å løpe.

   Ser bra ut det drikkebelte du har kjøpt. Jeg bruker dette her for tiden.

   http://www.gmax.no/produkt/725632(BC_7)/norheim-mj%C3%B8d-drikkebelte/

   Synes det er bra. Eneste ulempe er at det er lite lommer.

   Lykke til med dagens Rye løp.

   Slett
  3. Takk! Og vi sees kanskje på Fornebuløpet neste uke? Jeg skal ikke løpe men kommer for å heie tror jeg.
   Da lønner det seg sikkert å ta med litt vann... ;)

   Slett
 2. "......siden jeg ble fornuftig etter påske", haha, fantastisk bra sagt ;-)

  Ryeløpet er knallmoro men akk så hardt! Det virker jo veldig greit men det er slettes ikke grei skuring, ikke snakk om at det er! Jeg hadde avfunnet meg med at jeg ikke fikk løpt Ryeløpet i år, men, i går så åpnet det seg jaggu en mulighet..... problemet er bare at jeg la opp treninga ut fra at jeg IKKE skulle løpe, ergo sitter jeg her med lår som er stinne av trening og som trenger HVILE! Så da får vi se da: greier jeg å være fornuftig og hvile på tirsdag eller blir det løp??? Jeg aner ikke! ;-) MASSE lykke til med ny PB på Rye; you can do it!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe ;)

   Du må jo være med, Silja! Selv om det ikke passer ideelt inn i planene er det jo moro da! For meg handler fornuft bare om å unngå skader, ikke noe annet ;) Håper vi sees!

   Slett
 3. Så bra at beltet satt som det skulle. :o) Takk for test!
  Jeg syns også det er kjekt med den ekstra opbevaringsplassen. Greit å slippe armbånd til telefonen i tillegg til beltet. Beltet rommer jo det meste. :o) Også er det kjekt at det kan brukes begge veier. Jeg bruker det med lomma fram når jeg har på musikk, også med lomma bak om jeg ikke hører på musikk, men har mobilen bare "stuet vekk".

  Lykke til på Ryeløpet i morgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tenkte jeg faktisk ikke på, at det kan brukes begge veier :) Skal prøve neste gang!

   Slett
  2. Gjør det. :o)
   Jeg pleier stort sett å ha flaskene bak på drikkebelter, men på dette passet det også greit med foran. Litt mindre styr når jeg drar telefonen opp og ned unødig mange ganger, og enkelt å få tak i flaskene.

   Slett
 4. Shtilig belte, jeg er nokså fornøyd med mitt fra Nathan men flaskene er vel noe mindre på den, så på de varmeste dagene ender jeg opp med å henge opp en ekstra falske og da blr det skvulp-skvulp uansett.

  Ryeløpet blir soleklar pers ;-)Tvi, tvi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal i hvert fall prøve! Takk!

   Slett
 5. Absolutt noe jeg må vurdere å kjøpe. Spesielt (!) siden det var roosa! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe... Jeg ser at jeg blir mer og mer rosa ;) Får vel legge til at det fins i flere farger!

   Slett

 
Blogglisten