mandag 28. februar 2011

Mini-Sats

En helt vanlig samtale på bussen med fireåringen:

Ingrid: Mamma, kan vi dra på Sats?
Meg:   Nei, nå har vi vært der fire dager på rad, så i dag tar vi en pause.
Ingrid: Jo, jeg vil!
Meg:   Men vennen min, mamma blir sliten av å trene så mye!
Ingrid: Mammmaaaaaaa.....?!
Meg:   Ja.. (sukk)... bare en kort tur da.... (smil)


Mini-Sats er uten tvil den beste oppfinnelsen for treningsglade foreldre med lekeglade barn. Den eneste grunnen til at jeg har trent rekordmye i januar og februar (i tillegg til at jeg liker det, så klart), er at Sats legger forholdene så godt til rette for oss med unger. Jentene mine stortrives med ballbasseng, sklie, klatrevegg og ikke minst veldig energiske lekeonkler og -tanter. De har det gøy, jeg får trent, og maten står ferdig på bordet når vi kommer hjem. Anbefales på det varmeste for alle travle familier!

I morges prøvde jeg BodyPump, som erstatter Power-timen jeg har gått på siden jul. Her var det tydeligvis lettere vekter som gjelder... Mange flere repetisjoner og fokus på utholdenhet. Jeg ble så sliten!  Lårmuskler og ryggmuskler og alle de kjedelige kroppsdelene blir sterkere. Men når, når skal jeg kunne klare å løfte en stang over hodet flere ganger med annet enn gule lodd på (og knapt det)? (Ngh!)

Torsdag venter årets første utfordring... Jeg skal delta på Universitetets skidag, og gå fra Stryken til Sognsvann. 30 km (kremt). Jeg som aldri har gått mer enn 20 km i ett på ski, og det var under Lillehammer-OL. Siden da har jeg vel gått maks 3 km på en dag, med småbarn på slep. Dette kan jo ikke bli noen suksess - men mine hyggelige pragmatikerkollegaer Ingrid og Kirsti har lovet meg saaakte tempo og mange kvikklunsjpauser, så til Sognsvann kommer jeg vel på en eller annen måte. Det er meldt strålende sol, vi skal høre på kvinnestafetten mens vi går, og jeg satser på at frasparket sitter fra glansdagene i Fredrikstad skiklubb (knis).

9 kommentarer:

 1. Heia SATS! De har "skjønt det!"

  Og Heia deg som legger ut på skirenn! Den som intet våger, intet vinner!

  SvarSlett
 2. Ah, godt det er flere enn meg om sliter med skiløp. Men du klarer det! skal selv gå 5,2 mil på ski... hehe

  SvarSlett
 3. Det blir en super dag på torsdag! Alle går i det tempoet man ønsker, været blir flott og så får man atpåtil betalt for det! Lunsj på Kikut er ikke å forakte!

  SvarSlett
 4. Tid for trening: Det var et godt motto :)

  Ingunn's trening: Oj! 5,2 mil! Det står det respekt av... Lykke til!

  Anne-Brit: Jeg tenkte at du kanskje skulle være med på skidagen, ja! Du fyker sikkert forbi meg fra start, men kanskje vi sees på bussen? :)

  SvarSlett
 5. Helt enig med deg, mini-Sats er helt genialt, og når ungene stortrives har samvittigheten det bra også :)
  I dag skal jeg også prøve BodyPump, moro med noe nytt, og får håpe det er bra. Jeg er egentlig litt mer glad i færre reps og tyngre vekter, men sterk blir man vel uansett.
  Lykke til på skitur, med KvikkLunsj i sekken går det vel bra uansett?

  SvarSlett
 6. Iiih, 3 mil på ski - det fikser du. Er sikker på at teknikken fra "gamle dager" sitter der fortsatt, og med all treningen du har lagt inn (om enn ikke på ski) fikser du det der fint. Goood tur!

  (Kult - og genialt - at Sats er så flinke til å hjelpe småbarnsmødre - noe sier meg at det er flest mødre som bruker tilbudet - til å få trent)

  SvarSlett
 7. Barna mine er så og si født og oppvokst på miniSATS;-)
  3 mil med appelsin og kvikklunsj og hyggelig selskap går så bra atte. Og sånn som du trener har du jo det rette grunnlaget også.
  Godt å høre at BodyPump falt i smak. Om noen måneder pumper du de oransje vektene lett som en plett!

  SvarSlett
 8. Må prøve å benytte meg mer av denne muligheten jeg også. 8-åringen synes det er litt kjedelig, men snart-3-åringen synes det er topp. Men vel og merke så lenge 8-åringen er med. Stresset ligger i å komme inn og ut av bil og bilseter, det er nok derfor det ikke blir så ofte. Men det er flott at muligheten er der!

  SvarSlett
 9. Marit: Så lenge kroppen dirrer og msuklene svir tror jeg vi blir sterkere uansett (i teorien i hvert fall ;) ) - blir spennende å høre hva du synes om BodyPump!

  Janicke: Det er heldigvis veldig mange pappaer som leverer unger på Minisats også - ting går fremover!

  Anna: Ja, hehe, det var det da! Men jeg regner med at du vet hva du snakker om, så ;)

  Lille søster: Jeg skjønner at det kan bli litt slitsomt å transportere ungene til Sats - vi bor rett ved siden av, så vi slipper heldigvis den biten. Men i alle fall er det et supert tilbud!

  SvarSlett

 
Blogglisten