torsdag 3. mars 2011

Som et slakt på sofaen

Skitur med Universitetet i Oslo i dag. Vi ble fraktet med fire busser til Stryken i morges, deretter måtte vi selv ta oss til Sognsvann via Kikutstua (30 km). Før start fikk jeg hilst på både Anne-Brit og Adelheid - veldig hyggelig!

Jeg hadde på forhånd avtalt å gå sammen med to kollegaer. Vi skulle gå kjemperolig, så jeg var ikke så veldig bekymret selv om jeg ikke har gått en skikkelig skitur på årevis.


Fra Stryken var det fem kilometer rett oppover. Litt tungt, men været var fantastisk, folk blide, vi fikk twist og kaffe på toppen... Det lovte godt. Men da terrenget ble flatere, kjente jeg at skiene mine hadde forferdelig dårlig glid, og jeg måtte bruke masse krefter på hver meter. Er ikke meningen med ski at man skal skli bortover, liksom? I hvert fall i nedoverbakkene? I tillegg hadde tydeligvis følget mitt en litt annen oppfatning enn meg av hva kjemperolig innebærer. Her var det full fart og spenst i hvert fraspark - ikke noe søndagssubbing som jeg er vant med. Ikke engang da jeg gikk 3 km-renn med Fredrikstad Skiklubb i '94 gikk jeg så fort (selv om ikke det sier stort). Pulsen var høy, men det gikk greit å komme seg til Kikutstua, og der tok vi en lang og god pause med cola, kakao og matpakke. Været var fortsatt fantastisk! Det viste seg at jeg hadde litt gammelt klister under skiene og fikk hjelp fra en ny, brasiliansk dog erkenorsk, venn til å fjerne dette.


Men de siste 17 km til Sognsvann via Ullevålseter ble tunge. Terrenget var kupert; kollegaene mine dro fra meg i alle nedoverbakkene og jeg måtte kjempe for å ta dem igjen - fram til neste bakke. Skiene var fortsatt elendige. Tåka kom (såklart; vi gikk jo i retning Oslo og Holmenkollen), armer og rygg verket, jeg gikk sikkert fem ganger på snørra i oppoverbakkene fordi jeg var så sliten... Æsj. Men vi kom nå fram til slutt, og jeg har sjelden vært så lettet som da jeg sank ned på en benk ved t-banen på Sognsvann. Ikke overraskende hadde jeg hatt over 80 % av makspuls hele veien mens jeg gikk. Her mangler både muskler og teknikk! Jeg er jammen glad det er maraton jeg skal gjennomføre i år, og ikke Birkebeineren... Men det var en veldig hyggelig opplevelse likevel, flott natur og god stemning. Jeg har ligget som et slakt på sofaen i fem timer nå og begynner endelig å komme til meg selv. Lurer på hvor støl det er mulig å bli etter noe slikt - det finner jeg vel ut innen et par dager!

8 kommentarer:

 1. Fy søren så fint det var i dag... Mine ski var også helt uten glid i starten, men da skulle vi jo bare opp likevel. Men etter hvert som sola tok tak, ble de bare bedre og bedre. På slutten var det mangel på feste som var problemet. Ikke lette smøreforhold. Ahhh, skulle vært skidag hver dag! :o)

  SvarSlett
 2. Hå hå, hvor flinke dere er.
  - og modige
  - og utholdende.
  30 er jo sykt langt, dobbelt så langt på ski.
  Men er den en hundeskål du har med deg?
  Eller er det en spesialbolle for skiløpere?

  SvarSlett
 3. Vi er kjempe heldige som får en slik dag! Tenk, gå på ski og samtidig få betalt for det! Hyggelig å hilse på deg, Astrid. Øving gjør mester, det gjelder jo også på ski!

  SvarSlett
 4. Skigåing er topp. Flott trening er det også samtidig som en kommer seg ut i naturen som en bonus. Det er eventyrlig flotte skiforhold i Kongsberg for tiden så i morgen skal jeg prøve å få tatt meg en skitur igjen. I dag har jeg planer om en lengre løpetur. Dette blir nok siste langturen før halvmarathonen neste helg.

  SvarSlett
 5. Adelheid: Mine ble også glatte på slutten - men bare bakover ;) Ja, det er supert, jeg er med neste år også!

  Ingalill: Det var der jeg gikk i baret, for jeg trodde nemlig at 30 km på ski bare er halvparten så langt, at man fikk det meste gratis ved å skli bortover. Det var jo *helt feil*.
  -Øy, ikke mobb matboksen min!

  Anne-Brit: Absolutt, og neste år skal jeg trene litt i forkant :)

  Peer: Ja, nå får du hvile deg i form den siste uka! Masse lykke til (og kos deg på skitur i helgen!)

  SvarSlett
 6. Åh, det hørtes jo helt fantastisk ut, tross elendig glid og 80% makspuls. Du ser også veldig fresh og sporty ut på bildet!

  Ble du hekta?

  SvarSlett
 7. Wow, bra jobbet! Du er knalltøff og har pågangsmot som kommer til å ta deg gjennom 42 kilometer til høsten. (c:

  SvarSlett
 8. Marit: Hekta, tja, har hatt litt for vondt i lysken de siste dagene for å svare på det ;) Men jeg gir selvfølgelig ikke opp med en gang!

  Janicke: Jeg følte at dette var en bitteliten forsmak på det som kommer ja...

  SvarSlett

 
Blogglisten