tirsdag 6. mars 2012

Vår!

Neida, greit, jeg vet det ikke er fullstendig vår enda, i hvert fall ikke for de mest kravstore av dere. Gradestokken viste såvidt null da jeg dro ut iført joggesko tidligere i kveld, og utenfor hagen er det fortsatt speilblank holke. Men fortauene er stort sett bare og ettermiddagene er lysere. Det er nesten så jeg sier til meg selv at det kan ha sine fordeler med sol, varme og sene kvelder (men bare nesten, altså). Uansett, i hodet mitt er det nå vår, og i dag tok jeg grep og meldte meg på både Fredrikstadløpet og Skaubygdaløpet - de to "obligatoriske" løpene før sommeren. i tillegg har jeg også lyst til å få med meg Ryeløpet (jeg savner Bygdøy og Kongeskogen!) - og så er jeg jo forlengst påmeldt Sentrumsløpet og Nordmarka Skogsmaraton. Det holder kanskje, eller har jeg glemt noe?
Jeg må dessuten begynne å se litt på treningsprogram for maratonet. Hvis jeg har beregnet riktig, er det nå 14 uker igjen. Ifjor fulgte jeg Grete Waitz' treningsprogram som gikk over 15 uker, tror jeg - denne gangen hadde jeg tenkt å følge det som står i boken Best i løping. Akkurat nå frister det imidlertid å ta Gretes en gang til - jeg likte så godt at det var så lite styrende, og så lite basert på intervalltrening. Dessuten ble jeg jo, til meg å være, i veldig god form av det. Hm! (- og snakk om å gjøre ting mer kompliserte enn de trenger å være...)

Det er flere grunner til at jeg kjenner våren komme; i dag fikk jeg et løpeskjørt i posten, som jeg hadde bestilt fra lopeskjort.no. Dere som følger bloggen til ToneKlone kjenner sikkert denne nettbutikken fra før. Jeg bestilte skjørtet søndag kveld, betalte i går morges og plukket pakken ut av postkassen i ettermiddag... Det kaller jeg raskt levert! Skjørtet er knallrosa og veldig lekkert, dessuten liker jeg de praktiske lommene som jeg alltid har savnet på det gamle løpeskjørtet mitt. Nå trenger vi bare en liten temperaturstigning til, og så kan skjørtet innvies.Dere som savner sutringen min fra gamle skadeperioder og oppussingsmareritt får stoppe å lese her; treningen den siste uka har nemlig gått strålende! Jeg klarte å karre meg supertidlig ut av senga for en løpetur lørdag morgen (avgang 08.00 kaller jeg supertidlig!), og søndag morgen ble det langtur med Siri. Jeg hadde sett for meg ca. 12 km, men jamen ble turen på hele 15 km. I kveld skulle jeg egentlig ha løpt med tirsdagsgruppen, men pga. en veldig hektisk uke måtte jeg ofre treningen for en bedre familiemiddag. Da framskyndte jeg heller økta litt, og fikk meg en fin tur før maten. Det var så godt å løpe, åååå så bra det kan være når du har god musikk på øret og bare kan følge ditt eget tempo. Jeg løp faktisk oppover Vækerøveien i 5:45-tempo! Klapp på skulderen og en enorm posjon raclette ventet.


Akkurat slik raclette skal serveres - poteter, smeltet ost, skinke, cornichons.
Verdens beste løpebelønning!

21 kommentarer:

 1. Så bra du liker skjørtet, og takk for fin omtale. :o) Nå må det snart bare bli vår så skjørtene kan prøves!

  Jeg tror jeg bare skal være tilskuer på Fredrikstadløpet, så da skal jeg heie på deg alle fire rundene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg masse til å prøve det, det er SÅ fint! :-)

   Så dumt du ikke skal løpe selv, da! Men heiing mottas alltid med takk ;)

   Slett
 2. Storartet! Både med løpsrapport og vår.
  Skal følge med NØYE her nå, maratonforberedelser er det mest spennende jeg vet, bedre enn påskekrim!

  (Selv fortjener jeg ikke løpeskjørt, og noen burde komme å frata meg lisensen til å eie fivefingers, montro om ikke våren er over for denne gang. Dette er ikke å regne på din parademarsj altså - bare litt rislende yr, egen post blir skrevet når jeg har samlet meg -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo! Løpeskjørtet matcher jo FF perfekt!

   Slett
  2. Enig med Anna! Rosa skjørt til rosa tær - bedre blir det ikke!

   Slett
 3. Herlig Astrid!! Gleder meg også stort over at våren nesten er her:-)

  SvarSlett
 4. Vakkert ;-) Og hva koster et slikt skjørt? Det ser helt smashing ut altså!

  SvarSlett
  Svar
  1. 600 kroner. Det er veldig lett og behagelig, og har som sagt tre smarte lommer.

   Slett
  2. Jepp, har sette på dette skjørtet for mange år siden og de fremstår som veldig bra! Prismessig også som forventet og helt greit. Jeg har ett skjørt og får nok nøye meg med det. Jeg er nok litt ambivalent til skjørt for min egen del; alle andre ser jo helt smashing ut men selv føler jeg meg ikke mer enn sånn akkurat passe smashing liksom.... så inntil jeg tar på andre briller så får jeg nøye meg med det ene skjørtet som jeg har ;-)

   Slett
 5. Så lekkert skjørt! Men gulp, bare 14 uker igjen til Nordmarka Skogsmaraton, der fikk jeg noe å gruble på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er vel godt igang med treningen, er du ikke det, da? :)

   Slett
 6. Kult med skjørt!! Stilig å svinse rundt med det. Det er på tide å fylle kalenderen nå, og du er godt i gang. Fredrikstadløpet ser ut til å ryke for min del, men det er jo så mye å ta av.

  14 uker til maraton er leeeenge. Det fikser du fint. (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. Såklart ;) Akkurat nå gjelder det å ikke bli for ivrig, tror jeg, men øke gradvis!

   Slett
 7. Fint skjørt, er det shorts inni? Men jeg tror at jeg får overlate det der å se fin og feminin ut til andre løpere. Synes det er vanskelig nok å ta på meg noe annet enn bukse i hverdagen, for ikke å snakke om på trening.

  Vi kommer til å sees utover våren på div løp, jeg skal løpe det samme som deg, unntatt Sentrumsløpet. Fordelen med de nevnte løp at det ikke kommer til å bli så folksomt. Gode (og harde) opplevelser venter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, såklart, det er shorts inni ;) Og den er ikke så veldig mye mer slitsom å ta på seg enn en vanlig shorts, altså ;)

   Ja, jeg liker også litt "mindre" løp! Grugleder meg allerede til Skaubygda, syntes det var nok med syv km ifjor, hvordan skal det bli med tre ganger så lang distanse...

   Slett
 8. Det var et fint løpeskjørt!

  Gleder meg til å lese hvordan løpene dine blir utover våren. For min del så blir det nok lite løping i år..

  SvarSlett
 9. Vår ja, ikke mye som minner om vår når jeg kikker ut av kontorvinduet, for nå laver snøen ned her på Notodden. Håper det er forbigående fenomen og at det ikke legger seg snø på gangveiene igjen.

  SvarSlett
 10. Her snør det...
  Men det er uansett ikke lenge til vi kan løpe på bar asfalt. Jeg tror jammen jeg skal bestille et løpeskjørt hos Tone, og ta det fram når det virkelig blir vår:)
  Så fint å lese at treningen går godt!

  SvarSlett
 11. Nina: Så synd! Men det er bra at du trener på andre måter, i hvert fall :)

  Peer: Det ser heldigvis ut til at det smelter fort.. Huff, vår liksom!

  Lille søster: Hurra for løpeskjørt! :)

  SvarSlett
 12. Silja: Jeg synes jo absolutt du bør skifte briller, men enn så lenge holder det nok med ett skjørt, ja... Håper du lar det flagre litt i løpet av sesongen, da! :)

  SvarSlett

 
Blogglisten