søndag 25. mars 2012

Fredrikstadløpet 2012

Jeg var trøtt og tung i kroppen da jeg våknet opp i morges - som jeg ofte er før et løp, sikkert fordi jeg fokuserer mer på formen. Timene før start gikk med til å hente startnummer, diskutere påkledning (lange eller korte ermer?), spise de sedvanlige brødskivene med brunost, diskutere påkledning litt til, se ungene løpe barneløp, prate med Treningscampere og andre kjente. Grue seg, glede seg.


Mors store håp

Han til høyre løp som vanlig inn til en supertid, fullstendig uten å ha trent

Jeg hadde en liten vill plan om å henge meg på TC-Peer som skulle under 2 timer, men ga ganske raskt slipp på ryggen hans. Den første runden følte jeg meg mør og skjelven i beina, og var redd for å gå på en smell underveis. Siri innprentet en gang i meg at den første halvdelen av et halvmaraton er transportetappe, og det forsøkte jeg å holde meg til. Farten lå likevel godt under 6 min/km - ca 5.45 i snitt. Det var jeg fornøyd med.

I løpet av annen runde kviknet beina litt til, men jeg syntes det var varmt. Jeg skal ikke sutre så mye over det, for jeg tok jo ikke løpet altfor alvorlig, og så det som en anledning til å få litt farge på armer og legger (synd jeg ikke satset på løpeskjørt!). Men det var i tillegg litt demotiverende å bli forbiløpt av teten allerede på begynnelsen av annen runde... For å toppe stemningen akkurat på det punktet, viste det seg at ipoden min valgte dagens løp for å kræsje. Jeg hadde spart den til en dårlig periode, og jeg bannet innvendig da musikken uteble idet jeg faktisk trengte litt oppmuntring. Ipoden ble avlevert til serviceteamet i Domkirkeparken for reperasjon, men de fikk jammen ikke fikset den. Det gikk heldigvis greit uten, jeg så på det som god trening, og egentlig er det greit å høre godt når du konstant blir forbiløpt av Speedy Gonzales både fra høyre og venstre.

Jeg hadde på forhånd forventet at den tredje runden skulle bli den tyngste - sånn var det for to år siden. Denne gangen var den tredje runden den aller beste, av en eller annen grunn. Jeg var utrolig forbauset over at snittiden var på 5.41 og lurte et øyeblikk på om jeg skulle sette opp farten litt for å komme meg inn under to timer - men nei, da kom jeg sikkert til å sprekke som en ballong på slutten, det var for optimistisk. Og hallo, under 2.05 holdt da i massevis. Det var veldig hyggelig å heie og bli heiet på, både av folk som løp forbi, folk langs løypa og folk jeg krysset. Takk for all oppmuntring, det betyr så mye!Jeg skal ikke påstå at den siste runden ikke var tung - beina sprang ikke like lett av gårde og jeg måtte jobbe mer for å holde farten jevn. Men det gikk ikke alt for sakte, for min egen klokke viste 2.00.40 da jeg kom i mål! 2.00.57 ble offisiell (brutto-) tid, noe som er ny pers. Hadde jeg visst at jeg kom til å havne så nær totimersgrensen hadde jeg nok gitt mer, og skulle nok greid det også - men jeg er ikke sur for det, jeg nærmer meg sakte men sikkert, og med mer trening (og selvtillit) kommer det til å gå før eller senere. Dette var dessuten det minst ubehagelige halvmaratonet jeg har løpt, og det er heller ikke til å kimse av! Det får jo være grenser for selvpining.


Arg, det var nært!
Bilder: Pappa

Bilde: Randi Helen Gran

28 kommentarer:

 1. Ååååh så herlig løpsrapport! Gratulerer med et fantastisk flott løp -og de sekundene har da ingen betydning. Nyt bare det at du har løpt en kjempebra halvmaraton som du atpåtil likte å løpe! (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Nei, sekundene betyr ingenting, jeg er bare glad for at jeg sakte men sikkert kommer i bedre form!

   Slett
 2. Fabelaktig!
  Du så uforskammet blid og positiv ut ved passering, det skal du ha. Og at det var varmt! Jeg svettet saltlake.
  Godt med en positiv opplevelse; nå er det ut i skogen opp i trærne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe ;)

   Ja, nå lengter jeg etter mykere skogsveier!

   Slett
 3. Gratulerer!! Har tenkt på deg i dag. Fantastisk med pers:)) og den magiske grensa brytes ved neste løp! Nyt kvelden på lauvbærene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå begynner jeg å få trua, i hvert fall! :)

   Slett
 4. Gratulerer med vel gjennomført. Morsomt å lese og se bilder av hvordan det var, for jeg skulle jammen gjerne vært der selv i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var synd du ikke kunne være med! Enda godt det kommer løp som perler på en snor framover :)

   Slett
 5. Du så uforskammet uanstrengt ut der du løp!!! ;-D
  Knallbra jobba i dag! Forsto at du var akkurat i grenseland i forholde til 2t-grensa og slik som du smilte så kunne du fint klart under 2t om du hadde bytta ut smilet med en real langspurt!! Det får bli neste gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg innser at jeg har et uutnyttet potensiale der, ja ;) Dumt jeg var så redd for å gå på en smell, men det skal jo læres, det også. Synd du ikke kunne løpe, men takk for heiing underveis! :)

   Slett
 6. Gratulerer med pers og superløping. Tapetsering og herjing med håndverkere/rørleggere legges øyeblikkelig inn i treningsplanene.
  (psstt, du glemte å fortelle hvilke sko du brukte)
  Nå er min sesong også reddet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Puh! Enda godt!

   - I dag starter vi å pusse opp badet, så nå blir nok formen enda bedre.

   Jeg løp med Nike Lunaracer. Veldig glad for det underveis, ikke så glad for det idag - litt vondt i leggen. Men det ble i hvert fall enda et bevis for at jeg trenger stabile sko - så lenge jeg ikke endrer løpestil.

   Slett
 7. Gratulerer med vel gjennomført løp og ny pers! Dette hørtes jo nesten ut som et koseløp, herlig å lese!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nesten det - som løp bør være, spør du meg ;)

   Slett
 8. Gratulerer masse Astrid, 2012 blir sesongen du får betalt for det du har lagt ned!

  Du er under 2 t i Drammen kanskje?

  SvarSlett
 9. Ja! :D

  Oj, Drammen, hehe... Det er 1. eller 2. påskedag, er det ikke? Da er jeg nok dessverre bortreist... Men kommer det egentlig noen flere halvmaraton før OM (bortsett fra kuperte skogsløp)?

  SvarSlett
 10. Hyggelig å treffes i Fredrikstad. Gratulerer med pers og et meget bra løp. Neste gang kommer du nok under 2 timer skal du se. Er selv meget fornøyd med løpet og tiden. Gikk mye lettere i går enn det gjorde i Haag. Men jeg ble kraftig sliten på siste runden. Måtte skjerpe meg skikkelig for ikke å tape for mye på den.

  Vi har forresten akkurat pusset opp badet. Om ikke annet så ble ihvertfall lommeboken meget slank og fin etterpå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for i går! :) Gratulerer til deg med den fine tiden. Ble det pers?

   Hehe, slank lommebok ja, det blir det nok her også ;)

   Slett
 11. Å ja da. :) Neste mulighet utenom Drammen er Holmestrand den 15 april. Der er det både 7 km, halv og hel.

  http://holmestrandmarathon-com.webs.com/

  De påstår at den skal være lettløpt, men jeg ser det er noen bakker der.

  SvarSlett
 12. Interessant! Takk for tips :)

  SvarSlett
 13. Det ble ikke noe pers i går, men det er ikke så farlig. Vikgtigste var å løpe et godt løp. Persen min er fra Fredrikstadløpet i fjor.

  Jeg tenkte jeg skulle få gjort unna Fredrikstad og Haag før jeg bestemmer meg for Holmestrand. Men jeg tipper nok at jeg blir å finne på startstreken der.

  SvarSlett
 14. Så flott! Nå fikk jeg lyst til å løpe igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Nå er sesongen i gang, juhuu :D

   Slett
 15. Gratulerer! Du kommer under de magiske 2 timer før du aner!!!

  SvarSlett
 16. Du holdt en strålende fart og gjorde et flott løp. 2 timersgrensen er allerede innenfor rekkevidde;-) Og hyggelig og treffe deg;-)

  P-H.N

  SvarSlett
 17. Ania: Takk :)

  P-H.N.: Vi satser på det - neste Fredrikstadløp, kanskje ;) Takk for veldig energisk heiing, sånt gjør alt så utrolig mye bedre :)

  SvarSlett
 18. Gratulerer så masse med en fantastisk dag! Ser ut som du storkoste deg, negativ splitt og greier, hva mer kan man be om? Perfekt start på sesongen! :) Hvor blir neste løp?

  SvarSlett
 19. Jepp, du skulle vært der :D

  Neste løp blir nok Sentrumsløpet! Håper jeg får til mange bra treningsøkter den kommende måneden. Har ingen ambisjoner for Sentrumsløpet, er med fordi det er gøy :)

  SvarSlett

 
Blogglisten