torsdag 4. april 2013

Alt med måte

Jeg fikk en e-post etter at jeg la ut forrige blogginnlegg. Vi kan la avsenderen være anonym, siden vedkommende ikke hadde mot nok til å komme med synspunktene sine i en kommentar.

Herregud, Astrid.

"Hittil har jeg altså løpt over 40 km denne uka, og det er bare langfredag!"

Har du ikke lært *noe*?!

Skjerpings! Ro ned. Legg deg på sofaen resten av uka. Du får ikke lov!


Her skal man ikke få lov til å være positiv, nei!  Og jeg er vel ikke født i går? Eller? Jeg skjønner jo at grunnlaget før en maratonoppkjøring kunne vært bedre - men samtidig er jeg innstilt på at med én gang jeg kjenner det minste murr i leggen, bytter jeg over til halvmaratondistansen. Inntil det skjer, får jeg bare forberede meg til maraton som best jeg kan. Og det innebærer en del kilometer i uka. I hvert fall når noen andre stakk av med alle løpegenene i familien!

Så i dag var det klart for langtur igjen, på et-par-og tyve kilometer. For én gangs skyld helt alene, bare meg og ipoden min. Det var helt fantastisk å løpe nedover mot Lysaker i strålende solskinn og alltid like oppmuntrende A-ha på øret. Jeg tenkte på det overstrømmende, superpositive blogginnlegget jeg skulle skrive etterpå. Den følelsen varte i sånn ca. 6 km. Da jeg måtte oppover noen helt ubetydelige oppoverbakker mot Frognerparken steg pulsen selv om jeg holdt uvanlig lav fart. Bedre ble det ikke da jeg skulle videre oppover, forbi Radiumhospitalet og opp Vækerøveien. For en dårlig dag! For en utrolig dårlig form!

Jeg hadde ikke med drikke, men hadde satt en vannflaske i hagen. Det ble en velkommen pause, inkludert en pep-talk fra naboen som var på vei til jobb. Åtte kilometer igjen, det er jo bare den lille runden om Fossum som vi pleier å løpe... Isipisi! Ja særlig, beina skrek og jeg følte meg som en blåsebelg. Prøvde å mane fram bildet av en blid Pål-Helge som syklet ved siden av meg de siste grusomme kilometerne av Fredrikstad maraton - det hjalp litt. Det var jo tross alt ikke så ille, jeg er bare litt uvant med å presse meg. Framme ved Fossum, snur og har en deilig nedoverbakke som får humøret bittelitt opp igjen. Det ble bare 21 km, men jeg er fornøyd med det i dag.
Det blir dessverre ikke noe Fredrikstadløp på meg i år. Régis skal delta på Marathon de Paris søndag, så da blir det Frankriketur i steden. Joa, Paris er vel ok det, og jeg gleder meg til å sitte på fortauskafé og kose meg mens andre pines i helvetes forgård. Men hva er vel Paris mot Fredrikstadløpet? Sol, vår, treningscampere som har tatt turen fra Oslo, heiing på og fra kjente underveis. Nyt det, dere heldiggriser som skal dit!

14 kommentarer:

 1. LETT så jeg hadde valgt Paris! ;)

  SvarSlett
 2. Bra jobba! 21km er jo bra distanse det da. Var selv og løp i samme trakter som deg i dag og jeg synes også det til tider gikk litt tungt. Heldigvis er det ikke nå vi skal være i superform, vi er i superform på raceday! Lykke til med oppkjøringa!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at jeg ikke var alene om å slite litt :)
   Takk!

   Slett
 3. Det er jo Pariiiis! Kos dere masse, og lykke til til Régis!
  Hils Paris fra meg. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Hehe, det var ganske deilig der skal jeg innrømme...

   Slett
 4. Bra tur med 21 km. God tur til Paris. Er jo en bra erstatning for Fredrikstadløpet det da. Blir dessverre ikke noe Fredrikstadløp på meg heller i år. Passer dårlig i forhold til familiens planer, så da utgår det dessverre. Hadde uansett ikke klart å løpe på noe god tid, så det er ikke så farlig. Hadde toppformen vært inne nå, så hadde jeg nok kanskje prioritert det.

  Apropos drikke, jeg kjøpte meg et nytt drikkebelte her tidligere i vår.

  http://www.gmax.no/produkt/725632%28BC_7%29/norheim-mj%C3%B8d-drikkebelte/

  Dette er det klart beste drikkebelte jeg har hatt og det fungerer utmerket å løpe med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri prøvd drikkebelte med bare én, stor flaske! Kanskje jeg får teste ut det.

   Slett
 5. Kjempe bra med 21 km vil nå jeg si. Riktignok et stykke igjen til 42, men det gjelder å skynde seg langsomt! Og godt å høre at andre også har tunge dager, det er vel slik for de fleste at formen varierer litt. Bra du er positiv, det er bare å stå på!

  SvarSlett
 6. Du.....Dagen kom, jeg løp Fredrikstadløpets lille
  5 km,sto og speidet,speidet,speidet....alle kom i mål,alt ble pakket sammen,alle gikk hjem,sola og,mørket kom og månen fulgte meg hjem, men ingen Astri og se.

  Pariiiiiis eller Fredrikstad?
  Så klart Fredrikstad!

  Du gikk uansett glipp av noe :-)

  Hehe :-)
  Stå på :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet, jeg vet! Sesongstart uten Fredrikstadløpet, det blir jo helt feil! Frekt av Paris å legge maraton på samme dag spør du meg.

   Gleder meg allerede til Fredrikstadmarka rundt (og kanskje Fredrikstad maraton, he he!)

   Slett
  2. Ser jeg glemte og "signere", men du har vel full kontroll på meg :-)
   Skal holde luft i sykkeldekka til høsten ;-)

   Slett
  3. Jeg har full kontroll ;)

   Veldig bra!!

   Slett

 
Blogglisten