onsdag 10. april 2013

Marathon de Paris - fra sidelinjen

Jeg har sagt mye pent til fordel for mindre løp de siste årene - Skaubygdaløpet, Fredrikstadmarka rundt, Fredrikstad maraton, Nordmarka skogsmaraton, for å nevne noen - men jeg må nok konkludere med et ja takk, begge deler. Etter å ha vært tilskuer til Paris maraton i helgen har jeg fått blod på tann og ønsker meg et skikkelig gateløp med musikk og stor stemning!

Paris-attitude
Hvorfor ikke gjøre et maraton enda tyngre ved å bære rundt et ti kilos Eiffeltårn

Været var upåklagelig og omgivelsene uslåelige - jentene og jeg stilte oss ved Seinen, rett nedenfor Louvre, ved siden av et storband som skapte liv og røre i timesvis. Vi sto faktisk og så på i to hele timer uten å kjede oss i det hele tatt. Og det selv om vi bare kjente to påmeldte - Treningscamp-Line og Régis. Utrolig nok fikk vi heiet på begge to, selv om det til tider var ganske fullt i løypa.

Régis fikk det tungt på slutten, men var strålende fornøyd

Det aller beste med å stå på sidelinjen er at man kan tilbringe de siste 16 kilometerne slik:


Men nok om ferie og rosévin. Det eneste jeg hadde lyst til etter å ha sett Paris maraton var å løpe, løpe, løpe! I går kveld sto en trappeøkt med Tone & Co. på planen. Trappeøkt høres ut som styrketrening i mine ører, dvs. kjedelig! Alt som ikke kan måles i kilometer er jo bortkastet (nettopp, nå er jeg der igjen). Så Ingrid og jeg skulle ta en liten tur før trappeintervallene. Det ble en lang og slitsom tur fordi vi fikk dårlig tid og jeg klarte å rote oss bort, så da vi kom til trappene var jeg fullstendig knekt og klarte bare fire halvhjertede turer opp og ned. Men totalt sett ble jo økta grei.

Ny løpejakke har det også blitt, og nye joggesko... Og jeg er påmeldt Sentrumsløpet og Oslo halv. Jeg er faktisk litt glad for at det er vår!
6 kommentarer:

 1. Flott jakke og nydelige sko:) Detta blir fart og spenneing!

  SvarSlett
 2. Skjønner ikke hvordan jeg greide å gå glipp av denne posten, rosevin, nye sko og kun påmelding til OsloHalv, og dette etter jeg så i en annen kommenater at du heller ikke skal løpe full i Edinburgh? To spørsmål presser seg fram.
  Har du sluttet som maratonløper?
  og - hvilken sko er det?

  (her hadde jeg egentlig skrevet noe om Boston, men slettet da jeg ennå blir for sint av å tenke på det!)

  SvarSlett
  Svar
  1. 1) Jeg har sluttet som maratonløper! I hvert fall for en stund. Ikke verdt å gå skadet i månedsvis etterpå. Skriver mer om det i neste innlegg.

   2) Mizuno Nirvana. Som skapt for mine føtter, dessverre var de for små, jeg måtte bytte og endte opp med Adidas Salvation som sikkert også er bra men som ikke sitter like godt på foten.

   (Enig!)

   Slett
 3. Fin jakke! Skjønner godt man ønsker å løpe andre distanser enn asfaltmaraton, er forsåvidt litt enig med deg. Halvmaraton synes jeg er fint, da blir ikke beina så herpa så er det mye mindre restitusjon. Alikevel har jeg faktisk planer om å løpe Paris til neste år selv. Var påmeldt for et par år siden, men fikk aldri fingern ut for å skaffe den legeattesten så jeg reiste aldri. God restitusjon til Regis

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsker den jakka! :)

   Prøv Paris! Veldig god stemning og fin løype, og den legeattesten er jo egentlig ikke så mye pes så lenge man husker på det i tide :)

   Slett

 
Blogglisten