søndag 28. april 2013

Sentrumsløpet 2013

Jeg var i elendig form før Sentrumsløpet. Sov dårlig, følte meg utslitt og hanglete, og var ikke minst ganske nervøs. Brukte som vanlig mye krefter på å velge antrekk. Løpeskjørt eller knelang tights? Det ble tights, noe som var helt feil. Jeg velger alltid feil når jeg tar den varmeste varianten.

Før start traff jeg Løpeskjørt-Tone og fikk overlevert noen magneter for å feste startnummeret. Jeg har lurt på hvordan noen små magneter kan være sterke nok til å holde startnummeret helt på plass, men det var de virkelig! Jeg knotet litt med å sette de på i begynnelsen, men så fikk jeg teken - og startnummeret satt på plass, uten at jeg slapp å stikke hull på t-skjorta. Fine var de også! Mine er rosa, men de finnes i mange forskjellige varianter.


Null hull


Med Tone før start

Deretter traff jeg Tone, og en kollega som skulle delta på et løp for første gang. Vi gikk og stilte oss i pulje fire (sub-50). Jeg hadde jo egentlig ingen ambisjoner om å løpe så fort, sub-55 var mer realistisk, men det var helt riktig startpulje likevel - jeg løp faktisk forbi folk hele veien.

Allerede før slottet begynte jeg å hate, og tenkte at jeg kom til å bryte snart, veldig snart. Tenkte på DNF-innlegget jeg skulle skrive. Men rett etter slottsparken så jeg Ingalill, lett gjenkjennelig med fancy caps, og skravlet med henne og etter hvert Tone opp mot Frognerparken. Og så var vi oppe, gitt, de kilometerne jeg hadde grudd meg sånn til var forsert, lett som en lek. Tusen takk, Ingalill, den praten der var både hyggelig og viktig! Tempoet var høyere enn planlagt og jeg følte meg i kjempeform. 3 km passert, 4 km. Beina var superlette og fosset framover. Jeg har aldri hatt det sånn på en tikilometer før, kommer sikkert ikke til å få det igjen heller, men nå bare nøt jeg følelsen. Jeg burde kanskje vært litt mer offensiv og satt opp farten i steden, men jeg trengte så veldig en positiv 10 km-opplevelse. Beina fløt videre, de ble aldri tunge, bortsett fra den siste kilometeren. Jeg ble utrolig motivert av å løpe forbi så mange, spesielt så mange tilsynelatende spreke, unge menn. Et lite stykke før mål så jeg på klokka og tenkte at jeg kaaaaanskje kunne lure meg inn på 51-tallet. Det gikk ikke, men jeg fikk i hvert fall opp farten og pulsen. 52.06 endte jeg på, en tid jeg er strålende fornøyd med. Det er Sentrumsløp-pers for meg, og jeg kjenner at treningen den siste måneden har gitt resultater. Nå satser jeg på sub-50 på Fornebuløpet! Og selvsagt sub-25 på Ryeløpet.


Etter løpet ble det hvitvin med en venninne som debuterte i løpskonkurranse og gjorde det med å  gruse meg. Og kvelden ble avsluttet med en superhyggelig bankett hos løpeglade naboer.

16 kommentarer:

 1. Supert! Og grattis! Vi ses på Ryeløpet da (håper jeg får til å komme!!) -knallmoro løp!!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med sentrumspers! Og så utrolig deilig start på løpssesongen med den godfølelsen. Keep it going, speedy!! Jeg kommer bak deg og puster deg i nakken;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra! :) Og flere av de 1-minutterne våre, så går det enda fortere ;)

   Slett
 3. Grattis med superpositiv opplevelse og ny S-pers!!!
  Ses rundt dammen i forrykende tempo...

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig gjerne... Gleder meg, hvor sykt det enn høres ut ;)

   Slett
 4. Gratulerer med sentrumspers og takk for sist. Du aner ikke hvor glad jeg er for at du overlevde den lille passiaren vår, jeg tenkte etterpå, da du fløy av sted, at herregud, nå ble hun så deprimert av den skyllebølgen av negativitet som rant ut av meg at hun aldri kommer seg til mål. Takk og pris at du nesten subbet 50 og hadde en fin opplevelse.
  Du skal vite at jeg aldri har pratet med noen i fart over 8km/t før og holdt på å bryte i ren skrekk når jeg så farten, at jeg måtte ha en hel kilometer å komme meg på -)
  - men moro var det.
  , tror det må bli min nye strategi, stille meg så langt framme i puljene at dere alle kan komme bakfra og kjenne meg igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva, du var da blid som en sol! :)

   Synes absolutt du burde følge den strategien.

   Slett
  2. hehe, blid som en sol, tror jeg aldri er et uttrykk som jeg har hørt brukt om meg selv, stemmer det var det ihvertfall din fortjeneste - )
   , nå etterpå tror jeg du reddet meg, du lurte opp farten min slik at puls og bein kom i gang etter bakken, og selv om jeg trengte en lusekilometer etterpå, fungerte det mer som en intervallpause. Etter nr.3 gikk jo alt som en lek!

   Slett
  3. Flott! Da skal jeg lete etter capsen din på OM også :)

   Slett
 5. Gratulerer med sentrumspers. Og SÅÅÅ deilig å få en sånn positiv opplevelse tidlig i sesongen :-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer!! Jeg løp også med de rosa Løpeskjørt-magnetene mine. Funka helt topp igjen. (c: Supert med god-løping i Sentrumsløpet. Satser på det neste år. Blir gøy å følge deg fremover denne sesongen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Føler på meg at det blir en bra sesong :)

   Slett
 7. Gratulerer med meget sterkt løp, 52:06 er meget bra. Blir litt misunnelig når jeg ser alle som har løpt så bra. Men om akkurat 1 måned er det Fornebuløpet og da skal jeg være på startstreken også. :) Jeg skal trene godt fremover så får vi se hva vi er god for når den tid kommer. Startmagnetene er helt supre. Jeg løp med dem i Haag her tidligere i vår og de fungerte fint. Mine magneter er i bunadsfarger til og med.

  http://lopeskjort.no/index.php?main_page=product_info&cPath=91&products_id=341

  SvarSlett
 8. Fine magneter!

  På Fornebuløpet slår vi til :)

  SvarSlett

 
Blogglisten