mandag 22. april 2013

På lettere ben

De dårlige nyhetene først: Det blir ikke noe Edinburgh Marathon på meg. Jeg føler meg så fornuftig at det tyter ut av øra. Den minste antydning til vondt i leggen, og jeg kastet håndklær og alt som var. Det er trist, men samtidig en stor lettelse. Det var på ingen måte optimalt å skulle løpe maraton med et så lite treningsgrunnlag, og det er slitsomt å hele tiden utfordre skjebnen. Så sånn ble det. Jeg reiser fortsatt, og blir naboens støtteapparat isteden.

Heldigvis er det nok av gode nyheter. For det første: Det holdt med fire dagers løpefri for å bli kvitt leggmurringen. For det andre: Jeg har endelig begynt å trene skikkelig på ellipsemaskinen. Etter at jeg nå har lagt opp som maratonløper (mmm) må jeg jo få meg et nytt prosjekt, og hva da med... Oslos Bratteste? Så blir jeg nødt til å trene litt styrke samtidig? Jeg har i hvert fall startet å trene ellipseintervaller for full guffe, og håper motivasjonen holder litt lenger enn en uke. Når snøen forsvinner blir det ukentlige intervaller i Wyllerløypa! (Sa hun.)


Og jeg har debutert på SRMs énrunde. Jeg har aldri løpt annet enn tre runder, og når jeg har kommet i mål har det vært rimelig folketomt. Når man løper én runde må man faktisk stå i kø for å få lest av tiden! Jeg skjønner at jeg må jobbe med tempoet for å komme meg lengre fram i den køen... Jeg brukte litt over 17 minutter, i noe sånt som 5.15-fart. Det gikk helt fint, men jeg kjenner at jeg gruer meg til Sentrumsløpet. Planen er å løpe under 55 minutter, men jeg tror det ikke før jeg ser det. Det vil si, jeg var pessimistisk fram til fredag. Da løp jeg en fin fredagsmorgentur fra Blindern med Adelheid. For første gang siden Fredrikstad maraton i oktober følte jeg meg lett til bens! Det store traktorhjulet slapp plutselig taket og jeg føk bortover. Om det bare kunne føles sånn på lørdag også!

Onsdag denne uken har jeg min debut som medarrangør på SRM. Håper å se mange kjente!

Lette ben, blodig fot. Sånn går det når man ikke klipper neglene!

23 kommentarer:

 1. Au til foten, yay til lette ben og Oslos Bratteste, kjipt med Edinburgh og legg. Ses på onsdag. :o) Har fått drikkebeltet du ville teste, så kan ta det med. :o) (Tror jeg, tror de har glemt å sende med den ene størrelsen, så skal sjekke hvilke jeg har.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra vi sees på onsdag! Og gleder meg til å sjekke ut drikkebeltet, håper du har min størrelse :)

   Slett
  2. Håper det. :o) Skal sjekke etterpå.

   Slett
 2. AAAUUU, tåneglklipping er en viktig del av løpingen. Det er nok veldig klokt å stå over Edinburgh når det sannsynligvis bare ville blitt tungt. Det blir sikkert en kul reise uansett - selv om det antakelig kommer til å rykke i løpeskoene når du ser alt opplegget der, slik er det bare. Satser på at du har lette ben på lørdag!! (c:

  SvarSlett
 3. Nei, det er aldri gøy å se løp fra sidelinjen! Men lørdag skal vi løpe - satser på lette ben for deg også! :)

  SvarSlett
 4. Au!! Du har stadig mer å lære unge frøken!!
  :-)

  Sentrumsløpet blir bra det - litt tempo og kortere økter denne uka, så bir det bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Snakk om å være amatør ;-)

   Jada, det blir uansett bra!

   Slett
 5. For meg så høres det ikke annet enn fornuftig ut at du droppa av maratonnet. Jeg mener, uansett hvor viktig det er for deg (?) så er det absolutt ikke verdt å ofre leggen din for èn av mange andre mulige deltakelser du kan være med på :)

  Håper du finner deg mer til rette med alternative treningsmetoder, og lykke til i Sentrumsløpet!

  SvarSlett
 6. Kjedelig at Edinburg da, men jeg skjønner deg godt. Ikke noe vits i å utfordre skjebnen med å løpe maraton hvis ikke grunnlaget er i orden. Fort gjort å pådra seg skader da slik at en havner på sidelinjen i etterkant. Det blir ikke noe maraton på meg heller før sommeren. Har litt lyst til å prøve meg igjen på en maraton til høsten så vi får se. Men akk så lenge så løper jeg heller litt kortere distanser og prøver å få opp hurtigheten litt. Går stadig fremover, men ennå et stykke igjen til toppformen. Har en plan om en 5 km's test senere i kveld, så får vi se om det er noe fremgang fra forrige ukes test. :)

  Ikke noe sentrumsløp på meg i helgen dessverre. Det kolliderer med et bursdagsselskap i Holmestrand, så da blir det det istedenfor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva med Fornebuløpet da, får du med deg det i år? Jeg tenkte jeg skulle bli med for første gang.

   Slett
  2. Ja, Fornebuløpet skal jeg ha med meg. Har løpt det alle tre årene det har vært arrangert. For oss flyinteresserte går det jo på historisk grunn. Jeg skal en snartur til Nordnorge fra 27. til 29. mai, men flyet tilbake lander i 16 tiden i Oslo, så da hopper jeg av på Lysaker og tar med meg Fornebuløpet på veien hjem.

   Slett
 7. Foten ser ikke ut. Autj!!!
  Fint at du er igang med andre prosjekter. Maratonløper er du uansett.

  SvarSlett
 8. Herregud da, hvordan er det mulig at tånegler forårsaker det blodbadet? Sikkert amatørspørsmål, men ble den revet av?
  Jeg drømmer også om lette ben til lørdag, men skal i all hemmelighet være fornøyd bare jeg ikke går, og kommer under timen. Jeg har løpt for lenge nå til holde på å dille over 60min.

  Synd med Edinburgh!
  , og 55min på lørdag går utmerket
  (, jeg er alltid optimistisk på andres vegne!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg lette med lys og lykte og fant et bittelite sår på innsiden av den ene tåa... Neglen på tåa ved siden av hadde boret seg inn der.

   Åååh nå begynte jeg å grue meg fryyyyktelig til lørdag, spesielt til å løpe forbi slottet! :(

   Slett
 9. Hei! Dumt at mara'en i vår går fyken, men innimellom er det helt ok å la fornuften bestemme. Heldigvis er det en mengde andre distanser man kan kaste seg med på. Basert på signaler fra egen kropp vurderer jeg også om 42 km er i lengste laget fremover.

  MEN... det er jo ikke sikkert at mara-karrieren din er over, det er ikke det minste uvanlig at atleter gjør comeback når man minst venter det! Du får sikkert en fin tur til Edinburgh likevel, det er jo en kul by.

  Lykke til på lørdag, ser ut til å bli perfekte løpeforhold!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er absolutt ikke sikkert at jeg har løpt mitt siste maraton, nei :) Men neste gang skal jeg i så fall gå saktere og grundigere fram!

   Takk :)

   Slett
 10. Hei!
  Viktig for leggen å bli trent allsidig ;-) Hva med Fredrikstad Triathlon i august? Æ, kom igjen a!
  Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Jeg svømmer som en gammel dame og sykler som en pingle...Ellers takk! Men så kult at du skal være med! Fått deg våtdrakt og alt?

   Slett
  2. Men det gjør vel ingenting, tenk på det litt da ;-) Jeg vant faktisk en 2xu våtdrakt på facebooksiden til fredrikstad Triathlon. Flaks må man ha :-) Og jeg har også fått med Marthe! Der hadde jeg enda mer flaks! ;-) Grattis med sentrumsløpet!

   Slett
  3. Næmmen! Heldiggris! Du driver og svømmer rundt i det vannet på Kråkerøy, du nå da eller? Jeg kommer i hvert fall og heier på dere, sprekinger!

   Slett
 11. Auuu, sånn har skjedd med meg også - vondt er det! Tåneglen altså ;-)

  Jeg må si at du har imponerende merittlister hva løp angår! Jeg forsøker å forbedre kondisjonen etter mange år som storrøyker, men hadde ikke klart en brøkdel av det du har løpt ;-)

  MissPanini :-)

  SvarSlett

 
Blogglisten