tirsdag 29. mars 2011

Intervaller!

Jeg har faktisk ikke trent intervaller, verken med joggesko eller spinningsykkel, på over fire måneder. Men i dag følte jeg meg endelig klar for å løpe litt raskt igjen. Det skjedde på Gym Club, der Siri, som har så alt for lite å henge fingrene i for tiden, er instruktør for intervalltrening på tredemølle.

Så blid ser man ut når man skal på intervalltrening:


Og jeg så faktisk like blid ut etterpå. På tredemølle er kontrollfreaken i sitt ess! Har man først stilt inn farten, er det bare å henge på, eventuelt falle av - og det vil man jo ikke. Så det ble den mest intense intervalløkta noensinne for min del, det er jeg ganske sikker på. Slik forløp den:

15 min oppvarming: +/- 10 km/t
1 min: 15,5 km/t
1 min: 15,5 km/t
3 min: 14 km/t
5 min: 12,3 km/t
5 min: 12,3 km/t
3 min: 13,3 km/t
1 min: 15 km/t.
1 min: 15,5 km/t

Underveis mistet jeg all lyst jeg måtte ha til å perse på 5 km'ern i Fredrikstad. Jeg kom opp i 188-190 i puls på alle dragene, og det var veldig lite deilig. Men det er deilig nå... Fikk kreket meg hjem til et glass melk og to himmelske brødskiver med gulost og agurk!

13 kommentarer:

 1. Det så veldig bra ut Astrid!!

  SvarSlett
 2. Wow, syns det var skikkelig bra! Jeg har også løpt intervaller i dag. Deilig etterpå selv om det er en døden nær opplevelse når det står på.

  SvarSlett
 3. Gurimalla..for en fart da.

  Dette høres mer ut som lavtgående fly en noen som løper intervall :)

  supert jobba. jeg er imponert.

  SvarSlett
 4. 15,5?
  15,5?
  15,5???

  Jeg tror ikke mine egne øyne!!

  Skjønner heller ikke hvor flinke alle er til å skrive treningsinnlegg samme kveld
  , hvor kommer all energien fra?

  SvarSlett
 5. +/- 10 på OPPVARMININGEN......? Herregud, for en fart! *respect*

  SvarSlett
 6. Takk jenter, men slapp av, det var bare ETT minutt av gangen, da - folk løper raskere i 42 km... (!) Det verste var at jeg holdt på å trille av båndet rett som det var, hadde jeg følelsen av i hvert fall.
  Camilla: Døden nær-opplevelse, godt formulert! :)
  Ingalill: Er det flere kontrollfreaker her, som vil ha runde tall? Jeg skulle veldig gjerne ha kommet meg opp på 12,5, men jeg var så kjørt av de foregående dragene... Beklager! ;)

  SvarSlett
 7. Må nok komme meg på mølleintervall snart! (Det har jeg skrevet mange ganger)For en fart! Oppvarmingen min ligger på rundt 7 km/t...

  SvarSlett
 8. Lille søster: Jeg tror egentlig det lønner seg å varme opp rolig, det ligger jo i sakens natur. Jeg har en lei tendens til å brenne av litt mye krutt på oppvarmingen... Det er ikke noe å ta etter!

  SvarSlett
 9. Tydeligvis tiden for intervalltrening dette. Jeg var også å prøvde meg på en langintervalløkt (8x800 meter) her på mandagen. Første intervalløkt på minst et halvt år. Skrekkelig tungt. Kjenner meg igjen i nær døden beskrivelsen som noen kommer med.

  SvarSlett
 10. 8x800, det var litt av en økt! På TC pleier vi bare å løpe 6 drag når de er så lange. Jeg er veldig imponert over dere som klarer å løpe intervaller alene - jeg er helt avhengig av å ha selskap som presser meg avgårde.

  SvarSlett

 
Blogglisten