mandag 22. oktober 2012

5 dager...

5 dager til maraton. Er jeg klar?

Ja, klar nok i hvert fall. Det er ikke dagen jeg skal gjøre et kanonløp, det er dagen jeg skal løpe et maraton "for moro skyld", i gamle trakter, fnise litt av ertesuppa og spise masse godteri etterpå. Jeg har bare hatt én tremilstur som forberedelse, men jeg har løpt mange kilometer de siste månedene. Så veldig galt kan det vel ikke gå? Régis løp inn på 4.12 under Amsterdam maraton i går; han fulgte planen om å holde seg rett under 6 min/km til punkt og prikke. 2.06 på 21 km og 4.12 på 42, det kaller jeg jevn løping! Så spørs det om jeg klarer å gjennomføre den samme planen i den mer kuperte Fredrikstad-løypa. Jeg er bare nødt til å slå ham, er jeg ikke?
Langtidsvarselet viser strålende sol og 5 grader. Det hadde vært noe! Jeg skal lage meg ny spilleliste for første gang på 3 år. Jeg skal prøve å få noen til å komme og heie på meg hver gang jeg passer mål. Jeg tror det blir en kjempefin dag. Etter maratonet har jeg pålagt meg selv et par uker løpefri, for jeg begynner å kjenne litt murring i høyre legg igjen - langturen ned fra Frognerseteren, før terrengløpet i Fredrikstadmarka, har ikke vært det beste for en ustabil fot og ankel. Men etter løpepausen, da skal jeg begynne å sanke kilometre igjen... Mange, mange rolige kilometre uten tanke på fart! Som i går, da jeg løp 9 km med Tone. Ikke én eneste gang sjekket jeg klokken underveis. Deilig! Mange sånne langturer gjennom vinteren, med skavling eller musikk i stedenfor høy puls.


Tremilstur til Frognerseteren med Ingrid
Fredagstempo med Siri

Men først skal 42 kilometer løpes. Jeg sitter med beina høyt de neste dagene!

15 kommentarer:

 1. Ahh, så spennende! Håper du får godvær - og med det mener jeg godvær som du liker det. Uten sol. Skulle jo gjerne vært med her da, men rekker det ikke. Lykke, lykke til. Du har jo trent så godt og opplevd så bra fremgang i det siste at dette garantert går veien. Det vil si - så garantert man kan garantere i forbindelse med maratonløp. Det ligger i alle fall svært godt til rette for suksess - og mer kan man ikke få. Go girl! (c:

  SvarSlett
 2. Takk Janicke! En sånn pep-talk kommer godt med :-)

  SvarSlett
 3. Hei! Det begynner å bli tid for en ny kvinndomsprøve, ja? Du har jo fått en hel del starter i høst, så løpserfaringen virker å være på plass. Og det høres ut som du går til løpet med en gjennomtenkt og fornuftig plan. Å slå Régis, mener jeg...:-) Du er vel også fremdeles relativt akklimatisert til Østfold-luften, så alt ligger til rette for en fin opplevelse. Og tanken på alt godteriet som venter deg vil nok bidra til å holde flyten oppe når det ellers ville begynt å bli tungt. (I know, jeg har gumlet&drukket alt som er godt og usunt i 2 uker nå, etter Chicago. Because I'm worth it...)

  Håper leggen din bare ga deg et vennlig signal om å være på vakt. Du får stelle pent med den, og resten, fra og med målgang i Fredrikstad!

  Lykke til, og ha det gøy!!!

  SvarSlett
 4. Lykke til Astrid. Det blir spennende. Deilig å komme til startstrekken med den innstilinga: "bare for moroskyld", men jeg vet at du blir litt nervøs likevel. Du klarer deg kjempefint. Folk løper maraton uten en eneste tur på 30km og det går veldig bra. Prøv å holde ca 5:40 tempo så har du litt igjen for å løpe langsommere de oppoverbakker osv. Og du klarer å slå Reggis!! Lykke til en gang til

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir nok nervøs, ja! :) Lurt å løpe litt raskere bortover og nedover - det er en bakke i hver runde som jeg må ta høyde for.

   Slett
 5. Lykke,lykke til! Jeg er sikker på at du greier dette kjempe bra! Du er godt forberedt og har en bra innstilling. Det er bare å følge opplegget ditt og la det stå til!

  SvarSlett
 6. Masse lykke til på lørdagen. Det går nok bra skal du se. Imponerende maraton av din mann forresten. Hvis yr faktisk holder det de lover får dere helt perfekte løpeforhold. Kan jo ikke bli bedre enn sol og 5 grader. Skal vi tro på langtidsvarselet ser det ikke ut til at vi skal plages med varmen i Frankfurt heller siden det er meldt -2 grader på formiddagen. Greit at jeg liker å løpe når det er kaldt, men det får da være måte på. Håper det blir 4-5 grader iallefall så en slipper å løpe med lue og hansker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kuldegrader i Frankfurt?! Nei huff, det blir litt vel kaldt :) 5 grader og sol er helt perfekt i grunnen, håper dere får det også!
   Masse lykke til selv :-)

   Slett
 7. Lykke, lykke til! Du er klar, du vet jo hva det handler om, og så har du masse mil i bena, selv uten de aller lengste langturene. Hold det jevnt og rolig og stol på kroppen. Skal se du gruser mannen, til gangs :-D

  SvarSlett
 8. Takk, Anna! Skal gjøre mitt beste ;)

  SvarSlett
 9. Masse lykke til! Gleder meg til å lese om ferskt PB :) God tur!

  SvarSlett
 10. Lykke til med løpet, Astrid!!

  SvarSlett

 
Blogglisten