fredag 17. januar 2014

Tilbake i tralten

Jeg er optimistisk. Det går framover, oppover med motivasjonen, og jeg har faktisk løpt tre ganger og trent én styrkeøkt per uke de siste ukene. Spesielt styrkeøkta er imponerende, om jeg får si det selv! Siri har fått meg til å stå opp i otta de siste lørdagsmorgenene for å svette og slite. Jeg er en sånn som egentlig ikke skjønner poenget med styrketrening - hva skal man med armhevingsmuskler, annet enn til å ta armhevinger, liksom? Og hva er vitsen med det? Men denne økta har vært spesielt rettet mot løperes behov, og plutselig virker det ikke så bortkastet lenger. Stabiliseringsmuskler trenger jeg nemlig, for å unngå beinhinnebetennelse og andre belastningsskader. Leggmuskler er kjekke å ha. Mage- og ryggmuskler også. Med en dæsj kondisjonsøvelser innimellom har det faktisk blitt gøy å trene styrke, hvem skulle vel trodd det?
Med linselus Siw-Mette

Og så løpingen, da. Jeg føler null motivasjon til å trene intervaller, og tar alt etter lystprinsippet. De siste ukene har det betydd to turer à 5 km med hunden, og en langtur på ca 11 km med Adelheid. Det går sakte, men føles ikke tungt, og jeg er fornøyd bare med å få kommet meg ut.


Vinterskjørt som holder rompa varm, yay!
Da er det bare å ta på seg hundebelte og dra ut i snøføyken...

Veslegutt har fått seg nomesele (selvsagt)


Fikk flere tips til lisensfrie løp etter forrige blogginnlegg - bl.a. Holmestrand Maraton/halv/10 km. Hvis det er tilfellet, blir jeg med der. Flere som skal dit? Virker som påskemaraton i Drammen også er lisensfritt, jeg får undersøke det nærmere.

15 kommentarer:

 1. Til tross for all den dårlige styrkesamvittighetene du nå ga meg er det gode nyheter at du er igang, selv om jeg fniste til romevarmern og beltene. Hver hundetur er som en tur i s/m kjelleren, lakk, lær og belter.
  , og den nomeselen, kan den brukes til skitrekk osv, og hvordan fikk du riktig størrelse (måtte du måle?), og hvor har du kjøpt den?

  SvarSlett
  Svar
  1. *knis*

   Hva, er det noe hunderelatert du ikke vet og som jeg kan lære deg? Altså, nomeselen er trekkselen med stor T. Skitrekk, jogging, alle situasjoner der du halser bak med baggenbelte. Eneste er at trekkpunktet bør være forholdsvist lavt, for kobbelet festes helt bak ved halen. Men med langt kobbel (mitt er vel litt under 2 m) blir det helt fint. Jeg kjøpte i en hundebutikk, ellers kan du måle hunden og få kjøpt på nett. Huken tror jeg min heter, ikke altfor dyr.

   Slett
 2. Jeg skal løpe 10 km i Holmestrand. Bli med! :o)

  SvarSlett
 3. Jeg skal løpe halv i Holmestrand… Løp der den første gangen de organiserte for 2 år siden og de er blitt bare bedre. Kjempeflinke og i år skal de forandre løypa og ha løpet på lørdag slik at publikum blir større. Bare møt opp, det blir gøy

  SvarSlett
 4. Hvis du er ute etter lisensfrie løp kan jeg anbefale Kongsvinger halvmaraton 2. august!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Jeg løp i Kongsvinger for et par år siden og det er akkurat et sånt lite, hyggelig løp som jeg liker. Tungt, men ;)

   Slett
 5. Optimisme er bra - og du gjorde jo stor fremgang fra styrkeøkt 1 til styrkeøkt 2:-) Neste gang knuser du linselusa!

  SvarSlett
 6. Så glad att se dig tillbaka!
  Kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for veldig hyggelig melding! Klem tilbake!

   Slett
 7. Jeg løp Holmestrand maraton for 2 år siden. Husker det var et skikkelig grisevær den dag og litt kluss med oppmåling av distansene. Men det virker som de har lært av dette så det blir nok sikkert et meget bra arrangement i år. Regner med de har bestilt finvær også. Jeg er nok ikke så prinsippfast som deg. Jeg burde selvsagt boikottet lisensløp, men det blir som tidligere at jeg løper det jeg har lyst til. Første mål blir nok halv på Fredrikstadløpet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får håpe på det!

   Det er jo bra at folk er med på løp da, jeg merker selv hvor viktig det er for motivasjonen! Du får komme med en rapport om Fredrikstadløpet :)

   Slett
 8. Har tenkt litt på Holmestrand, men er litt tett opp til Påskemaraton, så det blir enten eller. Begge er jo lisensfrie! Men det er jo jækla mange runder man må løpe for halv og ikke minst hel (8 stykk, tror jeg det var!).

  SvarSlett

 
Blogglisten