søndag 26. september 2010

Oslo Halvmaraton

Løpelykke. Laptop, løpsrapporter, pysjamas, seng etter en begivenhetsrik løpedag. Sigen.

"Dagens antrekk"

Jeg hadde jo utbasunert i det vide og det brede at målet for dagen var å komme seg under 2 timer. Litt optimistisk, da formkurven ikke har vært overvettes bratt siden 2:06:37 i Fredrikstad i april, og tatt i betraktning alle leggproblemene jeg har hatt i snart to måneder. Men målene skal jo være litt hårete, har jeg skjønt. Så før startskuddet gikk peilet jeg inn 2-timers-ballongen et lite stykke foran i menneskemengden. Han der skulle jeg løpe sammen med hele veien! Lærdom 1: Hold fartsholder i hånda før start. Ballongen sprakk, og vips var mannen borte vekk. Jeg tok ham aldri igjen... Forøvrig gikk det greit å komme seg i gang etter at vi passerte startstreken. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, det føltes som om rødehavet delte seg og vi kunne smette ut mens resten av flokken sto og så på.


Turen bort til Sjursøya gikk fint. Flatt og greit. God musikk på øret, behagelig sol. Jeg lå jevnt på ca. 5:30. En liten stemme hvisket i øret at det kanskje var litt kjapt, at jeg burde roe bitte litt ned - men det føltes så greit, den tid den sorg, hvorfor skulle ikke dette holde? Først i oppoverbakken etter Aker brygge begynte jeg å kjenne at jeg nok hadde vært litt ambisiøs. Lærdom 2: Sjekk løypeprofilen nøye på forhånd. Jeg har hørt så mye snakk om bakken på Skøyen, over E18, at den er den eneste bakken i hele løypa. Ok, det er jo en fisebakke, har jeg tenkt, hvis resten av løypa er paddeflat blir det jo lett som en lek. Hallo, jeg bor på Skøyen og burde vite at det er en viss stigning fra Aker brygge og hjemover? Det hadde jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Den stigningen der knakk meg helt. Beina var så stive og tunge, jeg hata så inderlig... Det hjalp bittelitt å bli heiet på av Ingrid Kristiansen - men ikke nok. Da jeg så blokka vår hadde jeg bare lyst til å skylde på vonde legger og dra hjem. Her kommer vi til det positive i historien: Leggene mine var nemlig ikke vonde overhodet! Jeg skjønner ikke helt hva som skjer, men er bare glad til :)

Bortover langs Frognerstranda går det trått. "Alle" løper forbi meg og snittiden kryper raskt opp mot 5:45. Jeg skjønner at 2 timersmålet er utenfor rekkevidde. Da gjelder det å prøve å forbedre persen i steden. Jeg er fortsatt litt usikker på om jeg greier det, og da kommer de negative tankene for fullt i hodet. Den lange runden på Tuvholmen er forferdelig, endeløs. Men så! Med en gang vi kommer over på Aker brygge er det som å komme ut av en tunnel. Bare 3 kilometer igjen! Dette klarer jeg, og jeg kommer til å perse! Plutselig føles det så mye lettere og jeg greier å få opp farten litt igjen. Den siste kneika før mål var tung, men så spurtet jeg for harde livet inn til mål og 2.02.34. Jeg ble så glad for å ha perset med fire minutter, når alt kommer til alt, etter all hatinga, at jeg nesten felte en tåre der jeg sto. Jeg ga ikke opp og løp så godt jeg kunne helt til siste slutt, og da gidder jeg ikke være skuffet over at jeg ikke klarte totimersmålet. Det klarer jeg uansett neste år ;)

Lærdom 3: September må også ekskluderes som måned jeg kan løpe halvmaraton. Jeg vet jeg er sær, men den stekende sola der var til tider uutholdelig. Heldigvis lå det reklame for Tromsø Nordlys-halvmaraton 8. januar i utstyrsposen... Dit skal jeg!

Torfinn løp hel-maraton i dag. Og han kom inn til en kanontid: 3.27.41! Jeg er så stolt over å ha en så flink storebror :) "Svigerinne" Hanne gjorde også et kjempløp på 10 km, imponerende etter bare noen måneders trening.

Dagen ble avrunnet med hyggelig restaurantbesøk sammen med 11 andre treningscampere. Kjempekoselig å kunne diskutere dagen i detalj med noen som faktisk synes det er interessant å høre på...

Dagens tall - uten automatisk 1 km-laps (er det mulig å glemme det) og med en konstant puls på 113 (kan garantere at den lå ca. 70 slag høyere!)

21 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel gjennomført. Og til og med slått persen, kjempebra!

  SvarSlett
 2. Grattis med Pers!!

  Fikk dere ROSA tskjorter dere da?
  Jeg også synes det var litt varmt i går til tider og kasta faktisk vann over meg ved 38km eller no.. Jessheim Vintermaraton er perfekt tempratur :)

  Halvmaraton som går midten av november. Da er det ikke snø heller håper vi på

  SvarSlett
 3. Kjempefin løpsrapport, Astrid - og med det antrekket slo du meg ned i støvlene. Det er sikkert - raft!. Du skulle ha lånt strømpene mine. :o)
  Midnight sun har jeg også lyst på. Syntes også det var varmt i sola en periode.

  SvarSlett
 4. Takk alle tre :)

  Jepp, så du ikke at det var skikkelig tradisjonelt med blått til guttene og rosa til jentene? Jeg skulle definitivt ha lånt strømpene dine, Adelheid :)

  Godt å høre at det ikke bare var jeg som syntes det var litt varmt til tider. Takk for tips om Jessheim, hvis leggene holder seg bra (evig optimist) kan det kanskje være noe!

  SvarSlett
 5. Nesegrust grattis.
  2,02 er jo nesten det samme som under 2 timer og det aller beste er å perse med litt av gangen så du kan setter rekorder OFTE.

  Du vet det er varmt når motvinden ønskes velkommen! Artig at du kviknet til på brygga, jeg synes det var den verste biten av hele løypa :-)

  SvarSlett
 6. He he, jeg snakket med en 80-åring før start, og han skulle følge 1.55-ballongen. I stedenfor å bli mismodig ble jeg i grunnen glad - jeg har minst 50 år på meg til å bryte totimersgrensen! ;) Bitteliten pers hvert år til jeg blir 80, det høres ut som en god plan.

  SvarSlett
 7. Husk at du ALLTID må vri det positivt, til DIN fordel:-) Du klarte ikke målsetninga men du persa og det gjorde du tiltross for ikke optimal oppladning! Klapp på skuldra fra meg og jeg sier: GODKJENT!!! Kjempebra! Silja

  SvarSlett
 8. Takk Silja, du er en ekte Polyanna :)

  SvarSlett
 9. Kjempefint skjørt :) Og gratulerer med godt gjennomført løp!

  SvarSlett
 10. Godt jobba Astrid. Gratulert med vel gjennomført og bra resultat. Synes det er imponerende jeg...slik som legga dine har kranglet i det siste...også rooosa og løpeskjørt sammen da..lekkert...:) jeg vil også ha rosa t-skjorte:)

  SvarSlett
 11. Tusen takk for hyggelige kommentarer! :)

  Det skjørtet er faktisk veldig behagelig å løpe med også - luftig og lett. Ble veldig glad i t-skjorta også, selv om jeg egentlig har litt aversjon mot rosa ;)

  SvarSlett
 12. Det vred seg i et barn av 70-tallet med den fargefordelingen, ja. Men jeg beit tenna sammen og fant meg i det (for denne gangen)... :o)

  SvarSlett
 13. Ha ha, jeg så faktisk flere som protesterte og prøvde å ta en t-skjorte i "feil" farge - det gikk ikke! :) Jeg som prøver å lære jentene mine at det ikke er noe som heter jentefarge og guttefarge, ble litt svar skyldig da de lurte på hva dette var for noe...

  SvarSlett
 14. Jeg var en av dem, prøvde innbitt å karre til meg en blå, men sånn i ettertid var ikke den rosa så ille, selv om rød ville vært bedre.

  SvarSlett
 15. SÅ GØY! Gratulerer! Enormt glad for at leggene dine holdt og at du tok pers! Det er garantert ikke lenge til du når 2-timersmålet. Synes dessuten at rosa trøye var veldig kledelig, men så er jeg ganske glad i rosa da. Sånne løp er veldig god mental trening. Det trenger du på veien mot Berlin 2011 (hehe) (c;

  SvarSlett
 16. Ingalill; synes jeg ser deg :) Tipper de går tilbake til én farge neste år... Rød ville vært knall! Eller - kanskje grønn, som Adelheid og jeg kan matche med grønne strømper? ;)

  Janicke; du trenger ikke fnise, jeg har fått blod på tann - selv om jeg innser at jeg vil komme til å bruke laaaaaang tid på å jogge 42 km :P

  SvarSlett
 17. Stemmer for lilla:-)


  Og, sånn forøvrig; utrolig festlig at du klager på varmen ref min post "less is more".

  Lise Marit fikk lyst til å gi fra seg jakka si til meg da jeg løp forbi på søndag. haha

  SvarSlett
 18. Lilla er fint, men da blir det nok jente- og guttefarger igjen :P

  Ja, jeg så haugevis av folk som løp med jakke, kan ikke fatte og begripe at de holdt ut. Jeg kunne ikke akkurat gå for mindre enn jeg hadde - vurderte å løpe i bh'en men fant ut at det kanskje ble litt drøyt ;)

  SvarSlett
 19. Synes antrekket (og du!) så veldig bra ut på det bildet :-)

  SvarSlett
 20. Takk - viktig å føle seg fin når man skal løpe 21 km vet du ;)

  SvarSlett

 
Blogglisten