lørdag 15. september 2012

KK-mila 2012

Det satt som kjent ganske langt inne for meg å melde seg på KK-mila. For å ta skrittet og reise ned til Aker Brygge måtte jeg bare ty til den alltid like trygge ironien, og brukte ekstra lang tid foran speilet. Caroline kunne ikke skjønne hvorfor jeg plutselig skulle ta på meg øredobber og sminke meg før et løp. Det er bare på tull, prøvde jeg å forklare. Når man skal løpe dameløp, må man late som man er en dame. Ok, men hvis du skulle løpt maraton, mamma, da hadde du vel ikke sminket deg? Du har skjønt det, jenta mi. Maraton er blodig alvor. En 10-kilometer kan man godt tulle litt med! Ikke fullt så trygg på mitt ironiske uttrykk da jeg satt på bussen med rosa hårbøyle, men pytt, i Ullern ser man uansett mye rart.


Dagens outfit. Stylist: Ingrid, 6 år.

Møtte opp i god tid og traff Hege, Lise Marit og Siri fra Treningscamp. God tid for å gå på do trodde vi, men det var jo fullstendig kaos overalt. Siri loset oss gjennom køen på Peppes til herretoalettet - da løste det seg (bortsett fra for han stakkaren som måtte bruke pissoaret med en haug jenter over skulderen).

Masse folk. Masse damer, området var stappfullt og det var kjempestemning under oppvarmingen. Jeg holdt på å stikke av da jeg hørte en mann på scenen som la ut i det vide og det brede om alle damebein og damerumper i tights han hadde foran seg. Er vi virkelig på Mad Men-stadiet fortsatt? Seriøst? Men nå hadde jeg sittet på bussen med rosa hårbøyle og oppsatt hår, det var bare å kaste seg ut i kaoset. For kaos ble det da saueflokken begynte å bevege seg, uten at noen egentlig visste om startskuddet hadde gått eller ikke. Jeg hadde hørt rykter om at tiden ikke skulle starte før ved en matte et stykke bortover sykkelstien, så jeg håpet det stemte - noe det gjorde. Men informasjonen her kunne kanskje vært en smule tydeligere?


Treningscampere! Bilde tyvlånt fra treningscamp.blogspot.com

Selv om jeg hadde startet ganske tidlig, ble det en del forbiløping i starten. Men ganske raskt kom jeg i en god flyt og ble veldig optimistisk da jeg hadde løpt både første og andre kilometer under 4.55-tempo. Det er flatt bortover Frognerkilen, selv om solen stekte litt for mye for min smak. Og da vi kom til Bygdøy, fikk jeg det skikkelig. Jeg har løpt der hundrevis av ganger, men aldri i 5-tempo. Det føltes som om det bare var oppoverbakker, sånne grusomme pulsbakker som gir melkesyre i beina og tusen negative tanker i hodet. Ved Paradisbukta hadde jeg så innmari, innmari lyst til å begynne å gå, og skjønte ikke hvordan jeg skulle komme meg igjennom siste halvdel. Folk - i lange tights og med jakke! - trippet lettbent forbi. Men omsider kom vi til kongens stall og jeg visste at jeg var på løypas høyeste punkt. Bare ned til Frognerkilen og flatt bortover mot Aker Brygge. Øyner et lite håp om å pynte på katastrofen ved å i hvert fall få noen respektable tider på de siste kilometerne. Det er bare det at på flata er det fullt av gående 5-kilometerdeltakere, og det er selvfølgelig flott og fint, men trenger de å gå fem i bredden? Det ble mye sikksakkløping de siste kilometerne, og jeg mistet piffen og lysten til å få en veldig god tid; først da vi fikk beskjed om at det gjensto 400 meter (mot 500 på min klokke) orket jeg å klemme ut litt ekstra. Kom inn på 50.26, og er godt fornøyd med det, i solsteken og i en ikke spesielt enkel løype (helt klart tyngre enn Skiløpet, føltes det som i hvert fall). Glad for å være i mål, men ekstremt tørst. I kaoset leter jeg etter vannbordet. Gratisprøver på hudkrem. Tuller du? Får stukket en flaske med noe appelsinjuice-farrisgreier i hånda. Absolutt ikke det jeg vil ha. Vann! Sånn usexy, gjennomsiktig væske som kommer ut av springen, på alle andre løp kjedelig usponset og med andre ord uinteressant for KK-løpet. Jeg skjønner at dere ønsker å få penger ut av hver minste detalj, arrangører, men kanskje dere kunne inngå en sponsoravtale med Imsdal neste år?


Hyggelig med noen kjente langs løypa - her vinker jeg til fotograf Heming Leira, www.kondis.no


Goodiebagen var bra og ga meg valuta for pengene, og sprudlevannet gled også ned. Jeg er så fransk at jeg ikke kvier meg for å blande idrett og alkohol:
Lise-Marit og Siri kommer med lengre analyser av positive og negative aspekter ved KK-løpet. Jeg hadde en så negativ innstilling at jeg i grunnen ikke kunne bli skuffet - og bortsett fra det tullet som kom fra scenen, og litt rot i starten, fungerte det forholdsvis greit. Dokøene og den ekstremt kommersielle profilen gjør likevel at KK-løpet aldri vil komme på min favorittliste. Men det er vel helt greit.

27 kommentarer:

 1. Syns du var knallfin med den rosa hårbøyla! Og, tida er flott Astrid - det er ingen lett løpye, og med en sånn rar start i tillegg.

  Hytteplanmila på deg og du knuser alt:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde perset på Hytteplan, ja :-) Nå får jeg ikke løpt der i år (knurr), men det er jo godt å tenke på i hvert fall ;)

   Slett
 2. Gratulerer!! Kjempebra resultat. Alt det negativet det hører vel KKløpet til. Man må bare lokke ører og øyer

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var det jeg prøvde å gjøre. Jeg visste jo at det kom til å bli sånn. Når det er sagt, kan de godt skjerpe seg litt på et par ting!

   Slett
 3. Hihi, herlig med hårbøyle. Gikk det å løpe med den? (c: Synes du skal være godt fornøyd med 50:26 på den løypa/det løpet. Ikke lett når det er så mange mennesker. Jeg har litt blandede følelser med slike rene dameløp, men har bestemt meg for å synes det er kjempebra. Jeg mener, å få flere tusen damer til å løpe og/eller gå, ha det moro, få fin goodiebag og et glass champis. Hva er det egentlig å mislike? Det er rom for både seriøse og mindre seriøse løp. Hadde blitt med selv om det ikke var for kombinasjon av logistiske utfordringer og overholdelse av hvileperiode frem mot PB i Oslo neste helg. (c;

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, skikkelig kvalitetsbøyle fra HM, med tagger som gnisset bak ørene :)

   Vi trenger sånne løp, det er helt klart. De når jo ut til en helt annen målgruppe enn andre løp. Jeg synes bare ikke de trenger å nedvurdere deltakerne ved å fokusere på stereotyper og bruke mer tid på organisering av reklameutdeling enn det løpstekniske.

   Når det er sagt - jeg tror de aller fleste deltakerne hadde det moro, meg selv inkludert. Ganske sannsynlig at jeg deltar neste år også ;)

   Slett
 4. Gratulerer med sterkt løp og meget bra tid. Du skal se det blir pers på Hytteplan. Der blir garantert varmen eller annet tullball noe problem.

  Jeg har også forundret meg over hvordan noen kler seg på løp. På Skiløpet (og der var det varmt) observerte jeg flere med lang tights og gode og varme jakker. Rart de ikke faller om av heteslag underveis i løpet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :)

   Ja, nei, jeg kan ikke fatte at det er mulig å løpe med jakke (jakke!!)og bukse når jeg nesten kreperer i singlet og kort skjørt. Folk er åpenbart veldig forskjellige...

   Slett
 5. Jeg mener selvsagt at varmen eller annet tull ikke blir noe problem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så ikke at du skrev feil engang, siden jeg var så enig :) Utrolig dumt jeg ikke kan delta på Hytteplanmila (Régis skal til Amsterdam for å løpe maraton den helgen og jeg blir alene med ungene igjen).

   Slett
  2. Kjedelig at du ikke får løpt Hytteplan. Hadde samme problemet i fjor. Da hadde fruen jobb og jeg var alene med ungene som i tillegg skulle på fotballturnering. Da ble det ikke noe Hytteplanmil. Furumomila er helgen før, det er også et meget bra løp. Der er det også et fint barneløp før 5 og 10 km går.

   Slett
  3. Skikkelig dumt, ja! Helgen før Hytteplan er det Fredrikstadmarka rundt, som har blitt en tradisjon :)

   Slett
 6. Du var knallfin ;-) Og du løp bra! Du løper vel nå stabilt raskere på 10km nå enn før, ikke sant?? Det tyder i så fall på at du har hevet deg ett hakk på 10km og det er knallbra!! Jeg likte kommentaren om at du var så negativt innstilt at opplevelsen kun kunne bli positiv.... utrolig bra sagt selv om det jo samtidig sier en hel del om hvor ille løpet oppleves for de som ønsker å løpe fort! Nei, KK mila har noe å jobbe med!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, før lå jeg alltid på 53-55 min (54 på Sentrumsløpet), så jeg er helt klart i bedre form :D

   Regner med at vi som er vant med løpskonkurranser er av de mest kritiske i forhold til KK-løpet, men hallo, vi må da også få lov til å være med og bli tatt på alvor!

   Slett
 7. Du så skikkelig smashing ut altså :-) helt klart på sin plass å pynte seg både på 10 og maraton syns nå jeg da ;-) Etter Nordmarka halv, som var alt annet en et breddeløp, syns jeg det må være rom for flere løp med lav terskel for deltagelse. Om de behøver å være rene jenteløp vet jeg ikke, men det er godt å av og til booste selvtilliten litt og kanskje komme litt høyere opp på listene :-) Uansett må det være mulig å organisere slike løp på en profesjonell måte. Bra jobba, allikevel , og du har virkelig fått fart i beina :-) det er moro!!

  SvarSlett
 8. Takk ;)
  Joda, lavterskelløp er kjempebra, men man må kunne stille samme krav til dem - det kostet jo faktisk hele 360 kr ca å være med, noe som er ganske mye for en 10 km. Jeg opplevde Skiløpet også som et breddeløp, for kvinner og menn, billig og myye mer profft organisert. Så det er mulig å få det til.

  SvarSlett
 9. Gratulerer.
  (og psstt, jeg gikk der inne i skogen ifjor)
  Fikk abstinenser da jeg så alle damene i tights på vei til løp, men man har da neste helg. Da skal jeg løpe 10 og deretter kose meg å heie på alle slitne. Noe som vil si - ikke deg - for med denne kanonformen tviler jeg på at det blir noe OM-slit for deg. På skinner og rett inn på 1,50. Det må nå ihvertfall gå - langt, langt under 2t.

  Også glemte du å si hva som var i goodiebagen, det er svært viktig for oss som vurderer neste år. Det var vel ikke gummi regnponcho iår også?

  SvarSlett
 10. (Ikke si det til noen - jeg gikk den verste kneika opp fra Bygdøy Sjøbad!)

  Ånei, pliiiis, ikke mer snakk om damer i tights :-/

  Goodiebag: Bodylotion og dusjsåpe fra apotek (store&dyre, kjempedigg), ansiktskrem fra apotek (også digg), sjokolade (jippi!), KK-blad (yes!!) lipgloss (da har jeg det til neste års KK-løp), knekkebrød, slankemåltid og soyadrikk (kjedelig), papirer som jeg ikke har sett på ennå (kjedelig).

  Jeg visualiserer halvmaratonen konstant og hver eneste gang går første halve i 5.30 - kosefart - deretter går det som en drøm å fortsette i 5.15-fart før jeg tar de siste 3 km i 4.50-fart. Kan jo ikke gå galt, dette ;)

  SvarSlett
 11. Nice outfit ;-) Fint å kunne flotte seg, selv på et løpsarrangement.
  Jeg er veldig splittet til sånne løp. Fordelen er at det blir så mye bredde at man kan komme ganske godt ut av det (på resultatlista) og det gir selvtillit og videre motivasjon. På den andre siden kan bredde bety, ja bredde, som i 5 som går i bredden (goodie-baggen bør være bra hvis folk gidder å betale så mye for å GÅ i 5 km). Velorganisert start og mål, toaletter og alt det der burde de nå kunne, så det er bare for dårlig!
  Når det gjelder dine prestasjoner, er det råbra. Du står i det selv om det butter imot, og kommer inn med en knalltid. Dette lover veldig bra for neste helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nei, hva skal man si. Så heldigvis ut til at de fleste var brukbart fornøyd...

   Takk - det SKAL gå bra på lørdag!

   Slett
 12. Flott antrekk, du! -og godt skrevet! Ja, neste år må vi få litt vann ved målgang!

  SvarSlett
 13. Takk Vibbileaks :) Og ja, absolutt!

  SvarSlett
 14. Jeg skjønner ambivalensen din, men har blitt enig med meg selv om at det er fint med dameløp. Fordi det medfører at folk som ikke tør å melde seg på andre løp kanskje gjør akkurat det.Og det liker jeg. Men jeg jo løp ikke selv. Ihvertfall ikke i år. Men kanskje jeg skal gjøre det neste år. Pynte meg litt og være med fordi det er gøy og fordi jeg faktisk er en dame.

  Flott at du greide å løpe så fort selv om det kanskje ikke var tilrettelagt for akkurat det.
  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett! Det lureste er nok bare å tenke at dette er en helt annen type løp, ikke et løp for å perse men for å ha det gøy og spre løpeglede. Hvis de får orden på visse logistiske problemer, og slutter med de klamme vitsene på scenen, kan det bli riktig bra :)

   Slett

 
Blogglisten