søndag 24. november 2013

Julaften i november

Forrige helg fikk jeg en pakke i posten fra Løpeskjørt.no. Så, advarsel, dette innlegget er sponset!

Hovedinnholdet var en løpejakke til bruk i vinterhalvåret. Jeg har nå hatt min røde Gorejakke i fire år. Den er utrolig nok fortsatt som ny - men etter hvert har det begynt å friste med litt variasjon, så jeg vurderte å kjøpe Gemini-jakken til Løpeskjørt.no. Da Tone spurte om jeg ville teste den, takket jeg naturlig nok ikke nei... Min eneste bekymring var om den kom til å være for varm, tett og klam. På bildet syntes jeg nemlig stoffet så litt tykt ut. Vanntett på utsiden, fleece på innsiden.

Jeg ble utrolig overrasket da jeg fikk jakka og så hvor tynn og lett den faktisk var. Absolutt ikke tykkere enn Gorejakka, nesten tvert i mot. Veldig lett og god å ha på. Den kan brukes begge veier - men personlig ser jeg ikke poenget med å ha fleecen på utsiden, den vil jeg jo heller ha inn mot kroppen. Da bruker jeg heller en vanlig fleecejakke. Men som løpejakke når det er kaldt ruskevær: Jatakk!

Den har blitt testet på noen korte turer i kuldegrader, og har absolutt bestått testen. Den føles ikke klam, jeg synes faktisk den er like god å løpe med som den mye dyrere Gorejakka. Den er lett og ledig (og ganske stor i størrelsen - jeg bruker vanligvis S men denne er XS og føles romslig og god). Det aller beste er en svær lomme bak på ryggen der du kan ha mobil, kvikklunsj, votter, ja omtrent iPad og sitteunderlag. Et stort pluss!

Og så er den fin... Enkel og svart, helt etter min smak.


Wearing the inside out:Det var forresten julaften for flere i familien: Derek fikk det store ansvaret å teste ut et refleksbånd med ledlys. Vi er helt avhengige av å ha lys på ham nå som det er mørkt og han løper fritt i skogen langs Lysakerelven. Han har et halsbånd med lys fra før, men dette er temmelig mye kraftigere... Det ser litt ut som om vi har pyntet ham med juletrebelysning, ok, men vi ser ham i hvert fall! Jeg har valgt å feste båndet på ryggen på selen hans i stedenfor rundt halsen, det fungerer veldig fint. Båndet har flere borrelåser som gjør at man kan feste det på det meste (sykkelramme, ryggsekk...)
Og så hårstrikker, da. Her har jeg måttet slåss med jentene om å få teste Hairbees. Disse er ganske originale - de ser litt ut som sløyfebånd, og har løs elastikk. Likevel sitter de godt i håret, og ser dessuten veldig morsomme ut. Fin adventskalendergave til små og store frøkner!
Det var ting & tang & stæsj. Løping? Det har vært en dårlig uke. Mye jobb, og en stadig tilbakevendende forkjølelse. Men på onsdag har jeg siste forelesning dette semesteret, og selv om jeg må skrive tre postdoc-søknader og helst to artikler på et par uker (!) har jeg godt håp om at mer fleksible dager gir større muligheter for løping.

7 kommentarer:

 1. Tre PostDoc søknader på en uke - det er "bare" å skrive en søknad og resirkulere den ;-) Nei huff - lykke til med skrivinga - jeg vet hvor krevende det er!!!

  Jeg har ikke testa jakka enda men nå føler jeg at tiden er moden - jeg er bare litt usikker på hva/hvor mye jeg skal ha under siden det er fleece inni jakka. Jeg får prøve meg litt frem!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde det bare vært så enkelt ;)

   Folk er forskjellige, vanskelig å gi noen råd ang. klær under jakka, men i noen kuldegrader har jeg hatt en langermet superundertøytrøye og det var ikke for varmt. Kort ville vært for kaldt, ull kanskje perfekt eller litt for varmt. Du får bare prøve deg fram!

   Slett
  2. Testa i dag med en trøye som var 50%ull & 50% "noe annet" (husker ikke, polyester kanskje? samma det!) og det var litt kaldt i starten men helt perfekt etter et par km. Og jakka var helt enestående bra!! Så jeg gleder meg til å teste den mer fremover nå ;-) Og refleksen - hallo - den tynne stripa med refleks forran var jo helt konge! Tilsynelatende en veldig beskjeden refleks men jaggu lyste den ikke opp!

   Slett
  3. Så bra!

   Ja, det er sant, den refleksen er nok effektiv :)

   Slett
 2. Et sånn refleksbånd vil jeg, selv om rådyrulven ikke får gå løs i mørket Stoler ikke på hva som gjemmer seg i skogen. Det blinker vel ikke? Får anfall av blinkebånd. Skal jammen ta meg en tur på løpeskjørt og julehandle.
  Se hvilken god ambassadør du er, reklamen spredd i de tusen hjem og et stk hjernevasket blogger.
  Men jakke kjøper jeg ikke - de skal man bruke til de går i oppløsning, som ulltøy -)

  SvarSlett
 3. Det kan blinke, men må ikke :) Jeg takler heller ikke blinking. Det lyser veeeldig sterkt, nesten så man blir blendet, men det er jo gull verdt nå som det er så mørkt.

  På tide at du tar deg en tur på løpeskjørt.no synes jeg ;)

  SvarSlett
 4. Knall, sånn blinkebånd skal bikkje her få til bursdag. For minsta er fast bestemt på at når hunden fyller 1 år, så skal det feires. I likhet med alle bamser, som har bursdag hver dag, hele året....

  SvarSlett

 
Blogglisten