tirsdag 13. desember 2011

Løpetips

Torfinn tipset meg om denne artikkelen i Runner's World. Tipsene i artikkelen er gode, men hvis jeg skal fremheve et grunnprinsipp som har vært viktig for meg, så er det å løpe for seg selv. Med det mener jeg at man ikke trenger å prestere noe som helst for andres skyld. Det er ikke alltid like enkelt å følge, og jeg tar meg selv i å sammenligne prestasjonene mine med andres, men jeg prøver likevel å tenke at jeg ikke trenger å bevise noe som helst. Jeg løper fordi jeg liker det, og det blir enda morsommere når jeg godtar nivået mitt. Nå mener jeg ikke at man ikke kan trene for å bli bedre - men gjør man bør det være fordi man liker å trene hardt og/eller mye, ikke fordi det er nødvendig på noen som helst måte. Det er ingen skam å løpe den lille runden på Treningscamp, det er ingen skam å stoppe etter noen få km, det er ingen skam å veksle mellom jogging og gange. Det viktigste er at vi beveger oss og føler oss bra etterpå! En selvfølgelighet, men jeg tror mange av oss rundtomkring er unødvendig strenge med oss selv. Det prøver jeg å tenke på når dørstokkmila blir tung.

Hva er ditt beste løpetips?

Siden jeg visstnok skal prøve ut barfotsko på "fotoshoot'en" hos Løplabbet i morgen, fant jeg ut at det kunne være på tide å innvie de nye Hattoriene på tredemølle i går (holka satte dessverre en effektiv stopper for uteløping). Jeg varmet først opp i 20 min (3 km) med vanlige joggesko, skiftet sko, gikk 5 min, vekslet deretter mellom 1 min løp/1 min gange x5. Avsluttet med litt jogg i vanlige sko slik at det ble 6 km totalt. Hattoriene er lette og behagelige, men det føltes litt rart og kunstig å løpe på forfoten - vanskelig å si om jeg gjør det "riktig". Det kjentes ikke light&easy, akkurat. Men det kommer kanskje etter hvert, eller hva sier du, Ingalill? Jeg ble ikke noe støl, så da overdrev jeg i hvert fall ikke. Får gjøre noe lignende neste uke - kanskje med 2-minuttsintervaller?


"Hattori" er tydeligvis også en ninjakriger -
noe som passer ganske godt med hvor tøff jeg følte meg iført de svarte tøflene! 

7 kommentarer:

 1. ahh, så fint at jeg fikk med meg dette innlegget før jeg dro, hvem vet når jeg kommer på nett neste gang.

  Hattoriløping = programmessig og fornuftig -). Very very good. Du trenger sikkert ikke være like konservativ og forsiktig som meg, men det er jo kjekt at det føles ok. Blir du ikke støl i morgen heller - er det jo perfekt!!

  Photoshoot med barfotsko må jo væer midt i blinken. Se om du kan lure deg til å stikke føttene i NewBalance sine. Er nysgjerrig og fristet - selv om jeg selvfølgelig ikke skal kjøpe nye sko før jeg har slitt hull i fivefingersen.

  SvarSlett
 2. Nei, jeg i grunn bare veldig enig i alt du skriver jeg Astrid! Og jeg sier bare HURRA, hurra for at du beskriver en av mine kjepphester hehe. Noe av kunsten er å løsrive seg fra omgivelsene og "løpe sitt løp". Dette er noe jeg og Tim har jobbet MYE med. Det er litt som teknikktrening: man kan løpe eller gå ski teknisk upåklagelig men behovet for å trene teknikk stopper aldri. Sånn er det med denne mentale biten også: man må hele tiden øve på å holde fokus på "å løpe sitt eget løp" uten å sammenligne seg med andre. Slik føler i alle fall jeg at det er ;-) Silja

  SvarSlett
 3. Ingalill: Bra guruen godkjenner! Overhodet ingen stølhet, lurer på om jeg kanskje bare drømte hele greia??
  - Det ble ikke barfot- men forfotsko - Saucony mirage. Ble nok en gang overbevist av en erfaren Løplabbetselger at jeg ikke skulle trenge veldig stabile mengdetreningssko. Pussig.

  Silja: Så lurt at dere er bevisst på det - jeg vet jo at du også har skrevet om temaet. Jeg tror vi alle trenger å minnes om det iblant :)

  SvarSlett
 4. Mitt beste løpetips er så enkelt som: Ha med drikke på løpeturene, uansett lange eller korte. Luksus som fortjent;-)

  SvarSlett
 5. Ja, så glemte jeg P-h.n;-)

  SvarSlett
 6. Hørtes spennende ut med "fotoshoot", rent så jeg er misunnelig! Var innom Løplabbet en tur i dag og kjøpte meg lettvektere på tilbud. Nok et par asics for meg!

  SvarSlett
 7. P-h.n.: Det må være god drikke, da. Solbærsaft! Nam :D

  Anne-Brit: Det var gøy! Særlig å få snakke med en erfaren selger og løper i tre timer... ordentlig luksus. Gratulerer med nye sko, det er alltid deilig! :)

  SvarSlett

 
Blogglisten