mandag 2. januar 2012

Nyttårsløp og nytt år


Kjappisene foran - jeg gjemmer meg helt bakerst. Bilde lånt fra f-b.no (Fredriksstad blad)

Det arrangeres nyttårsløp i Fredrikstad hver nyttårsaften. 3,2 km, midt i sentrum. Gratis! Fullstendig ufarlig, barn og bestefedre i en salig blanding ispedd endel kjappiser. Jeg tenkte at det kunne bli en god treningsøkt, et alternativ til ukas planlagte intervalltrening. Det er bare det at jeg ikke har trent intervaller eller fart på et halvt år, og lørdag formiddag hadde jeg mest lyst til å droppe hele greia og heller ta en rolig tur i skogen. Heldigvis hadde jeg utbasunert deltakelsen på Facebook i forveien, så det var ingen annen mulighet enn å ta på seg løpeskoa og jogge ned mot Stortorget. Der var det stappfullt - og godt var det, for ellers ville det blitt kaldt å stå i flere kuldegrader og vente på startskuddet. Jeg startet helt bakerst, sammen med de tidligere nevnte barna og bestefedrene deres, og løp i litt av en mølje den første kilometeren. Heiagjengen min påsto at jeg hadde løpt ved siden av en kylling ved første passering, men det gikk jeg dessverre glipp av... Det var morsomt, god stemning, og jeg presset meg ikke verre enn at det føltes ok. Likevel er jeg fornøyd med å ha løpt 3,35 km med 5:07-tempo i 17,12 min. Snittpulsen var 186, 91% - så det bør vel telle som en god treningsøkt. Med opp- og nedjogg ble det 9,45 km totalt på nyttårsaften. En fin avslutning på et 2011 som har vært temmelig variabelt hva løpingen angår. Det startet elendig med stressreaksjon i leggen og 2 måneders avbrekk, tok seg opp og nådde nye høyder under Berlin maraton i september, før det gikk rett utfor igjen i oktober og november. Men nå går det oppoverbakke, jeg har lært mye på veien og har ett klart mål for 2012: Unngå flere skadeproblemer, så jeg kan trene jevnt 3-4 ganger (i snitt 40 km) per uke. Det første store løpsmålet er Nordmarka Skogsmaraton i juni, deretter Oslo maraton (maratondistansen der også). Ellers har jeg planer om å løpe halvmaraton i Fredrikstad i mars, jeg er påmeldt Sentrumsløpet i april, og en tur til Skaubygda bør jeg vel få til i år også (god oppkjøring til skogsmaratonet, helt sikkert!). Til høsten skal jeg såklart løpe Fredrikstadmarka rundt (må jo få revansj for fjorårets fadese), og kanskje våger jeg meg på et persforsøk under Hytteplanmila. Men først og fremst skal jeg fokusere på hverdagstreningen, de gode langturene, og jeg skal prøve å delta på Treningscamp på fast basis igjen. Hurra for nytt år og nye planer! Et godt 2012 ønskes dere alle!12 kommentarer:

 1. Godt nyttår!

  Det er smart å fortelle folk at man skal delta, for da har man ikke noe valg. JEG SKAL GÅ BIRKEN, sier jeg høyt og tydelig til nesten alle jeg møter. Mest for å overdøve min egen usikkerhet. Så våkner man da, på løpsdagen, og bare må pelle på seg sports-bhen, for tenk så kjipt å forklare alle at man ikke kom seg til start, engang.

  Synes du har veldig fornuftige mål for 2012. det viktigste er jo å beholde løpegleden, og det er vanskelig med skader. Det var sikkert deilig å stå på startstreken igjen!

  Sees på Sentrumsløpet!

  SvarSlett
 2. Godt nytt år. Bra innsats på nyttårsløpet. Finnes ikke noe slikt tilbud her i Kongsberg dessvere. Jeg er fremdeles litt i tenkeboksen når det gjelder løp. I vår ser det ut som de fleste spennende løp ikke kollidere med kona sin jobb heldigvis. (I høst synes jeg alle løp jeg ville være med på kolliderte). Løp jeg har lyst til å løpe og som jeg skal prøve å få deltatt på er Fredrikstadløpet (mine to beste halvmaratoner er derfra), Fornebuløpet, Hytteplanmila, Furumomila og Frankfurt marathon. Er jo noen flere som jeg tenker litt på også som halvmaraton i Haag i mars skogsmaratonen. Det er sikkert en masse andre spennende løp også så vi får se hva det blir til.

  SvarSlett
 3. Bra Astrid :) Ønsker deg et knallbra løpsår i 2012!! Vi ses plutselig!

  SvarSlett
 4. Godt Nytt År. Jeg ser at vi skal delta på en del samme løp. Så vi sees!!!(vi skal løpe Oslo maraton sammen) lykke til i treninga og for asll del unngå skader. (det er noe dr....)

  SvarSlett
 5. man kan si mye om Facebook, men når det binder til treningsøkter, er det ikke så dumt.
  Skadefritt 2012 ønskes deg, og så sees vi i Fredrikstad i mars!

  SvarSlett
 6. Hehe, det er vel også derfor vi blogger - å binde oss til alle innfall. (c: Synes du har flotte mål for året. 100 % økning i antall maraton er ikke noe å kimse av.

  Får se om Skaubygda frister meg i siste liten. Er jo ikke såååå glad i terreng... Mener å huske det var veldig mye oppover også, var det ikke?

  SvarSlett
 7. Det har vært spennende å følge deg i 2011, og er fortsatt utrolig imponert over oppkjøring og gjennomføring av Berlin!

  Mange spennende planer - og vi sees garantert ved noen av dem, om det blir Sentrumsløpet, Skaubygda, OM, Hytteplan eller noe helt annet! :)

  SvarSlett
 8. Hadde jeg ikke blitt psykotisk og skjelvende bare ved tanken skulle jeg også løpt skogsmaraton - dvs, hadde jeg mot og din utholdenhet.
  Kanskje trener jeg for det likevel - i all hemmelighet, 42km er et maraton, selv om det bare er 100 runder rundt huset.

  (skal du ikke løpe dameløp i 2012 eller?)

  Veldig glad for du er løpende igjen og gleder meg til alle detaljrapportene som komme skal!!

  SvarSlett
 9. Ufarlig? Det er jo et ekstremløp.

  Finnes ikke noe mere farlig og blande oldisser/barn med kjappiser.
  Kjappiser løper med døden i blikket, skal frem koste hva det koste vil.
  Neste år skal barna mine utstyres med styrthjelm og kneputer......for jeg skal frem;-)))))

  Konklusjon: Kjempeflott løp under perfekte forhold, bare synd jeg ikke fikk sagt hei til deg;-)

  P-H.N

  SvarSlett
 10. Hei alle sammen - beklager sent svar! Flyttet mandag kveld og siden det har jeg stått med malerkosten... Gleder meg til å treffe mange av dere på løp i 2012, og til å lese trenings- og løpsrapporter!

  Janicke: Skaubygda er særdeles kupert! Men du er en tøffing, er du ikke? Jeg synes du bør ha Skaubygda på merittlisten :)

  Ingalill: Dameløp? Ærlig talt, dette har vi diskutert før...

  P-H.N: He he, det var derfor jeg startet helt bakerst, klok av skade - passet bare på å løpe akkurat fort nok til at ikke kjappisene løp forbi ;)

  SvarSlett
 11. Grattis med flyttinga!!
  , men når det gjelder maset om dameløp
  gir jeg meg ALDRI!!!!

  SvarSlett

 
Blogglisten