søndag 18. mars 2012

Løpe til jobb

Én uke igjen til sesongstart. Hurra! Jeg er selvsagt ikke i toppform, men sånn er det bare, og gjelder sikkert for flere enn meg. Jeg har økt mengden gradvis den siste måneden, og har klokket inn 80 km sålangt i mars. Denne uka har jeg faktisk fått til fire økter, selv om jeg var bortreist i tre dager pga. en konferanse i Sevilla. Mandag fikk jeg til to i en smekk, da jeg løp både til og fra jobb. Ca. 6,7 km/43 min hver vei,  og både penger, minutter og ikke minst stort ubehag spart ved å slippe den uutholdelig fulle t-banen. Hele ansiktet mitt var et stort glis der jeg løp forbi hordene av mennesker på t-banene nedover langs Sørkedalsveien. Det var knall sol, utsikten fra Hovseter var fantastisk, og jeg fikk unna noen telefonsamtaler underveis. Når begge ungene er trygt plassert på skolen her til høsten kommer jeg antagelig til å løpe til og fra jobb flere dager i uka, og sykle på hviledagene. Jeg må bare få teknisk avdeling til å vaske dusjen i kjelleren...Nå har jeg akkurat kommet tilbake fra langtur med Siri og Hege fra Treningscamp. Vi løp bort til Bekkestua og så ned til Lysaker, før det bar oppover Vækerøveien igjen. Ganske oppløftende i grunnen; forrige gang jeg løp der med Siri for seks uker siden klarte jeg såvidt å kreke meg oppover, mens det i dag gikk helt greit. Med så mange høydemetre jeg har forsert i det siste, bør det flate Fredrikstadløpet føles lettere. Ikke at jeg tror jeg kommer til å løpe raskt, eller komme meg under 2 timer eller noe sånt, men jeg skal i hvert fall fullføre med stil. Hva annet betyr vel noe?

Det eneste som bekymrer meg nå, er egentlig at jeg blir for ivrig og tirrer beinhinna igjen. Det er så fristende, så utrolig fristende med den bare asfalten! Foreløpig har det gått bra, de eneste antydninger til vondter jeg har hatt har vært i den venstre ankelen - ikke noe alvorlig, tror jeg, og alt som ikke sitter på innsiden av leggen bekymrer meg lite. Tenk om jeg kunne løpe 40-50 km i uka i 2012 - tenk om, tenk om...


Jeg sa jo det var vår!

20 kommentarer:

 1. Spreka ;-) Lykke til neste helg!! Du er godt nok forberdt, det er jeg sikker på!! Silja

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det blir nok gøy i alle fall ;)

   Slett
 2. Ser ut som dere hadde en flott tur i dag. Da er det bare å bruke siste uken godt. Ta noen treningsturer og få deg litt hvile så blir nok Fredrikstadløpet en fin opplevelse. Har meldt meg på jeg og nå, så nå er det ingen vei tilbake. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempebra! Du kommer vel til å fly avgårde etter all treningen i vinter. Sees!

   Slett
 3. Forsiktig med hinnene, ja! Men perfekt distanse for jobbløping, for da kan du ofte løpe tur/retur uten at det ødelegger beina. Frextamarka blir ingen problem for deg, du er skapt for disse langdistansene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg innbiller meg liksom at det er litt bedre å dele turen i to med 8 timers pause, heller enn å løpe 14 km i strekk... Jeg tror nok ikke distansen skal bli et problem, heller det å løpe raskere enn jeg pleier å gjøre på trening... Men men, vi får se! :)

   Slett
 4. Fredrikstadløpet går så bra så. :o) Og løpe til jobb er bare så kjekt. Får virkelig frigjort litt tid da altså.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er superlurt. Sees på søndag! :)

   Slett
 5. Jeg må ha sovet i timen, for plutselig gikk du fra frustert tapetserer til toppform i skogen. Skjønner ikke hvordan dere greier å komme i form så raskt, selv er jeg ødelagt for flere måneder framover av ei uke i senga ????

  Hyggelig lesing og flott vårlig bilde.
  Modige er dere også - og med denne (hemmmelige) progresjonen skal det ikke forbause meg om du kommer godt under 2t.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ødelagt for måneder framover du liksom. Kom deg ut og subb videre i de høye hælene!

   Jeg er jo fortsatt i dårlig form, bare mindre dårlig form enn i januar ;) Under 2 er HELT uoppnåelig, så ikke snakk om det engang!

   Slett
 6. Det frister virkelig å løpe, løpe , løpe; men her gjelder det å bremse litt og skynde seg langsomt. Hvordan er mulighetene for deg å løpe i terreng/ skogsveier der du nå bor? Mtp Nordmarka maraton skal jeg ut i skogen så snart siste rest av snø og is er borte. Men Fredrikstad først. Sesongens første løp kommer vel som julekvelden på kjærringa på oss alle? Et sted for man starte, og som du vet; the only way is up!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt poeng; skogsveier er bra både for beina og for maratontreningen. Foreløpig har det jo vært is og snø, men vi bor rett ved Lysakerelva hvor man kan løpe opp til Bogstadvannet, og inn i Bærumsmarka som jo er ganske så kupert. Med én gang skogsveiene er bare skal jeg utforske terrenget! :)

   Slett
 7. Takk for herlig tur i dag Astrid. Det er lenge siden jeg løp så lngt så lett!

  Men du "gjort unna noen telefoner på løpetur til/fra jobb"?
  TÅRNFRID!!


  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en utrolig deilig tur! Håper det blir flere sånne i løpet av våren :)
   - Haha, kreative løsninger tror jeg du er god på selv også ;)

   Slett
 8. Dette blir man glad av å lese. (c: Litt misunnelig på dere som får sesongstart til helgen, får nøye meg med å lese om det etterpå. Lykke til!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Synd du ikke kan være med! Takk :)

   Slett
 9. Hyggelig lesing, men skynd deg langsomt, Tårnfrid!

  SvarSlett
 10. Bra at du er så godt i gang igjen! Lykke til i Fredrikstad!

  SvarSlett

 
Blogglisten