onsdag 12. september 2012

Tunge bein

Jeg har noen skikkelige treningsuker bak meg. Forrige uke ble det 53 km, fordelt på en tur på 12 km i halvmaratonfart, en intervalløkt med 3x10x45 sek (og bare 15 sekunder mellom dragene - galskap!) rolig langtur (18,5 km) og 2x7 rolige km til og fra jobb. Uka før der ble det 55 km med én tempoøkt (6 km), én intervalløkt med 25x1 min, 12 km i halvmaratonfart, 10 raske km på Skiløpet og en rolig langtur (13,5 km). Detaljer for kontrollfreakene her.

Langtur med Blide-SiriSkjørtet jeg vant fra lopeskjort.no. Hurra!

Både kvalitet og kvantitet på én gang. Har jeg nevnt at jeg attpåtil har begynt å sykle til jobb? 7 lette km hver morgen, men på hjemturen sliter jeg meg oppover Vækerøveien. Jeg er usannsynlig dårlig til å sykle, og blir forbikjørt av gamle damer med handleposer på styret og blonde babes med høye hæler. Samma det, jeg slipper i hvert fall å stå som sild i tønne på den forbaska t-banen, og er anpusten lenge nok til å kunne kompensere med en ekstra sjokoladebit i ny og ne. Vinn-vinn!

Uansett; jeg kjenner at jeg begynner å bli sliten. Beina har vært mye tunge i det siste, og jeg gleder meg til å kunne trappe ned og samle overskudd til halvmaraton om halvannen uke. Jeg kunne ikke ha trent så mye mer eller bedre enn jeg har gjort de siste månedene; nå mangler jeg bare lette bein.

Men før jeg kan legge meg på sofaen med god samvittighet, skal det løpes fort enda en gang. Jeg har nemlig brutt med alle prinsipper og meldt meg KK-løpet. Hva? Dameløp, Astrid?! Jeg som alltid har tenkt at vi ikke trenger egne løp uten menn, hvorfor skal vi det egentlig, opp med hodet, ned med skuldrene og glem nå de dumme guttene! Dessuten synes jeg det er synd at menn har tilgang til færre breddeløp - for dem blir gjerne terskelen enda høyere for å delta. Men i hvert fall, det klør så innmari i løpefoten etter Skiløpet, jeg har trent mye fart i høst og i tillegg går løypa både på flate Frognerstranda og i den kjære Kongeskogen på Bygdøy. Så på lørdag blir det goodiebag og champis, etter at jeg har stilt meg helt foran i startfeltet og gitt jernet i ca. 5-fart. Bring it on! Det er forresten påmeldingsfrist i dag, hvis flere har lyst til å ta på løpeskjørtet på lørdag og vise at vi jenter faktisk kan løpe også, ikke bare fnise og lese KK!

14 kommentarer:

 1. detta lukter pers, Astrid!
  Du har hatt fantastiske uker med trening som kommer til å gi utelling fremover. KK-løpet høres ut som en eneste stor fest! Synd jeg ikke kan...:(vi får heller ta spudlevann etter OM!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja! Da fortjener vi sprudlevann! :D

   Slett
 2. Bra! Dette høres meget bra ut! Hvis du nå får hvilt litt på slutten av oppkjøringsperioden her nå så tror jeg du ender med å prikke formen perfekt ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert, akkurat det jeg trenger å høre ;)

   Slett
 3. Jeg har trua Astrid. Du kjørte knallbra langintervall i går som lukter sub 50 og sub 1:55 :-)

  Kjempeglad for at du lot deg overtale til KK-mila. Jeg er enig med deg at vi ikke burde trenge sånne løp, men det er jo ingen grunn til å ikke delta i det. Akkurat som jeg ikke egentlig trenger sjokolade...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, det argumentet der kjøper jeg ;)

   Og jeg har trua på at du kommer meget høyt på resultatlistene på lørdag :)

   Slett
 4. Jeg gjorde en liten feilleisning av teksten under bildet av Blide-Siri; leste Blinde-Siri. Hun lunkket jo øynene, så det gikk an å tolke det på den måten. Jeg jeg rakk å tenke mange ting ("Hun er flink som løper i blinde". og "Kanskje ikke så pent å gi en person kallenavn etter handikappet sitt?") før jeg så hva det egentlig sto.

  Du er virkelig i siget. Ikke rart du får litt tunge bein, som sykler og løper (godt du spiser litt sjokolade innimellom.)
  Lykke til på KK-mila!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha, nei huff, Blide-Siri og ikke noe annet!

   Takk :)

   Slett
 5. Du har trent bra i det siste og så det blir nok bra løp både til helgen og på halvmaratonen helgen etter. KK-mila står jeg av naturlige årsaker over. Får heller prøve å trene godt i helgen i stedenfor. Litt verre er det at jeg, slik det ser ut nå, heller ikke får deltatt på noe under Oslo maraton. Kona har jobb hele helgen og da blir det litt mye styr med å ordne barnevakt. Skulle gjerne løpt halv i Oslo, men det kommer jo nye løp utover så det er ikke så farlig. Får evnetuelt ta med ungene på en liten Oslotur og være tilskuer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så dumt, da! Såklart, det kommer mange andre løp... Men neste år får dere planlegge turnusen bedre ;)

   Slett
 6. (Fniste høylytt til blinde-siri.)

  Føyer meg til de som skryter av treningsinnsatsen din, men må legge til at det er forbaska så bursdagspen du ser ut på løpetur da. Du er jo penere kledd en jeg er på bytur.
  (Er det nikefree jeg ser?)

  (Skjønner jeg virkelig på revurdere festantrekket til helga - ikke for det hadde jeg hatt liken snasne løpeklær kunne jeg sust direkte fra akerbrygge til seminar med bare eimen og ansiktsfargen som vitne til et kanonløp i kongeskogen. For under 55 hadde det garantert gått!!!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man holder da stilen når man løper på Frogner!

   (Nei, gudforby, de har jeg bare løpt med en gang og ble satt ut flere uker etterpå. Det du ser er Kayano :D)

   Ja, kom igjen da, ikke for sent å ombestemme seg!

   Slett
 7. Dette høres veldig bra ut! Formen din er prikket inn og du kommer til å få et fint løp.
  Og så fint løpeskjørt da gitt!

  SvarSlett
 8. Takk! Lykke til i morgen, du! :)

  SvarSlett

 
Blogglisten