fredag 28. september 2012

Nytt mål

Tusen takk for alle utrolig hyggelige kommentarer på forrige innlegg! Joggebloggsfæren må være den absolutt koseligste av alle bloggsfærer.

Jeg var ikke lenge i gledesrus før jeg begynte å se meg om etter et nytt mål. Egentlig hadde jeg tenkt å være med på Lørenskog halvmaraton, men det er jo nesten dømt til å bli en nedtur etter Oslo Maraton (og forrige gang ble en ganske dårlig opplevelse). Hvorfor ikke like gjerne slå til og løpe det jeg egentlig skulle løpt forrige lørdag - maraton? Jeg er i mitt livs form, jeg har trent mye i det siste og mangler egentlig bare noen lange turer. Det rekker jeg å få til før jeg deltar i (trommevirvel) FREDRIKSTAD MARATON!


Fredrikstad Maraton går av stabelen 27. oktober.
De lokker med ertesuppe (for den som måtte like det).

For en overgang fra Berlin... Hittil er det påmeldt 19 stk, hvorav 2 kvinner (den ene er meg). Halvparten av løypa går langs en vei det umulig kan være så mange tilskuere, og den andre halvdelen går i skogen. Man løper samme runde tre ganger. Akkurat det skremmer meg litt. At det er få deltakere og tilskuere plager meg lite (å slippe ekle utedoer og lange køer veier opp for det), men å løpe samme runde tre ganger virker litt skremmende. På den annen side, da er man aldri så langt borte i gokk som man for eksempel er ved 24 km i Skogsmaraton, dessuten kan jeg passere heiagjengen min (hvis de gidder å komme) hele tre ganger.

Hvorfor orker jeg å melde meg på maraton igjen? Fordi jeg har savnet langturene. Jeg er skadefri og tåler noen tretimersturer. Jeg regner ikke med å løpe så fryktelig fort, men jeg skal nok klare å perse (altså løpe under 4.29.59) selv om løypa har større høydeforskjeller enn Berlin. Jeg trenger noe å glede meg til! Jeg skal levere avhandlingen min om et halvt år og kommer snart til å gå inn i den fryktede innspurtsbobla, med andre ord blir det lite tid til trening i vinter, så dette får bli den siste innsatsen jeg unner meg selv på treningsfronten før Fredrikstadløpet 2013...

Jeg dro på konferanse i Warsawa på mandag, noe som passet bra i forhold til restitusjon av slitne bein (og vondt høyrekne. Når skal jeg lære at jeg ikke bør bruke Lunaracerne på lange turer?). Etter hele fire (!) hviledager sto langintervaller på programmet i går. Siri, Ingrid og jeg løp rundt og rundt Smestaddammen, 2x3 km. Jeg holdt nesten følge med dem den første intervallen, som for min del gikk i ca. 4.50-tempo. Optimistisk! Etter pausen var beina stokk stive, og middagen truet med å komme opp igjen. Så andre intervall ble en nedtur i 5.10-tempo, men det ble en bra økt likevel.

Nei, jeg skal ikke klatre oppover Wyllerløypa i morgen - jeg skal sitte på toppen og spise boller! Og heie litt på dere tøffinger etter hvert som dere kommer opp. Gleder meg!

26 kommentarer:

 1. Fredrikstad maraton er gøy :)
  Og 3 runder blir ikke kjedelig. Fredrikstad om høsten er helt supert for en lang løpetur. Akkurat passe kaldt med en frisk og skarp, høstluft. Det er da man skal løpe langt og kose seg.!

  Tim :)

  SvarSlett
 2. Hurra! Det var akkurat det jeg trengte å høre :)

  SvarSlett
 3. Psst, når du har gruset rekorden din i Fredrikstad, kan du komme til Jessheim i november, de feirer bystatus med splitter ny maratonløype, med deg på plass, kan det hende jeg melder meg på en distanse selv - kanskje.
  Jeg savner forresten også å løpe langt, heller mer korrekt - å kunne løpe langt, men som sagt over her - høsten er best, og snart er det vinter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du blir med på Jessheim (og ikke feiger ut i siste øyeblikk pga. en "bursdag" eller noe sånt) er jeg med også! La oss gjøre det, da! :)

   Slett
  2. shhh, det hadde jeg helt glemt, at jessheim er midt i bursdagstida, typisk meg å glemme slike merkedager (og barn).
   Blir litt skremt av hvor impulsive og tiltakslystne du (dere) er, her i huset må jeg gruble i 2mnd for å tørre melde meg på ting. Kanskje på tide med et rutinebrudd?
   Jeg må derimot (duh til rutinebrudd) vente noen uker med å melde meg på, må sjekke om det er noe håp for halvmaratonform først. Hadde jo vært greit å få med seg et slikt i år også.

   Du løper vel hel?

   Slett
  3. Ja til rutinebrudd!

   Leeenge til Jessheim da - klart du rekker å komme i halvmaraform!

   Duh, to maraton på en måned, tror du jeg er helt gal eller?

   Slett
 4. Mindre løp, mer sjarm!
  Og tenk hvis det bare blir 2-3 påmeldte damer, da er du sikrett pallplass. Og pallplass ER pallplass, uansett tid!
  Lurt å melde seg på bare, selv om angeren nok sniker på når det virkelig nærmer seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt poeng!

   (Er det noen som angrer i dag, eller? ;) )

   Slett
 5. Såne småløp kan være utrulig gøy. Du vet ikke det om tilskuere. JEg løp i år Holmestrand maraton (bare halv9 det var også 3 runder, det var kald, sludd og likevel folk stod langs veien med flag osv. Og maken til serverings på veien; vi fikk både bananer, gel, powerbarer, vann og sportsdrikke. Og i år har de laget treningsprogram og masse foredrasg for de som vil forberede seg til neste år. At noe er små betyr ikke at det er dårligere. Lykke til

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres bra ut! Satser på at det er like bra i Fredrikstad (Fredrikstadfolk pleier å være veldig hyggelige, om jeg får si det selv ;) ).

   Slett
 6. Go girl!! Dette blir kjempekult:-)

  SvarSlett
 7. Tøft gjort å hoppe på Fredrikstad maraton. Har lagt merke til løpet jeg også men siden det går samme helg som Frankfurt er det uaktuelt i år. Holmestrand maraton var også 3 runder a 14 km. Var litt spent før start på hvordan det skulle bli, men jeg synes egentlig at det bare var fint med 3 like runder. Den første tar en bare på farten. Den neste går også relativt greit selv om det er litt tyngre og når en har passert to ganger er det jo bare en runde igjen og en er snart i mål. :) I Holmestrand la jeg fra meg litt klær og ekstra par sko ved start/mål passering, slik at jeg hadde mulighet til å skifte underveis hvis det var behov for det. La også fra meg litt gel som jeg kunne ta med meg hvis det var behov. Men nå hadde de gel på alle drikkestasjonene til gratis utdeling så det var ikke nødvendig.

  Jeg jobber med å få tatt meg noen skikkelig langturer før maratonen. Så langt har jeg kommet meg opp i en tur på 24 km og en på 21,6 . Prøver å få tatt en lengre tur i uken. Håper jeg skal klare en tur på rundt 30 km før det braker løs i Frankfurt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde faktisk ikke tenkt på den fordelen det er å kunne ta/legge fra seg ting underveis i løpet. Det er jo faktisk ganske kjekt!

   Jeg tenkte å løpe 25 km i morgen - og så 30 neste helg.

   Slett
 8. Svar
  1. Det pleier å være bra i Fredrikstad, så jeg satser på det! :)

   Slett
 9. Så bra å ha et mål, det trenger man. Skjønner godt du er skeptisk til 3 runder, jeg føler det er demotiverende å løpe runder. Er så lett å gi seg, eller ha lyst til å gi seg når man kommer til starten igen. Men du får ta det som en mental trening også ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mental trening blir det garantert.
   - hyggelig å høre fra deg igjen! :)

   Slett
 10. Så bra!! Det er viktig å utnytt at man er i sitt livs form; det kan jeg signere på ;-) Fredrikstad blir bra vettu!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, man vet jo ikke hvor lenge det varer ;) Tror det blir kjempebra (bortsett fra den ertesuppa da...)!

   Slett
 11. Ah, glimrende! Impulsmaraton!! Da skjønner vi at det ikke finnes noe utpreget frykt for 42 km. Og formen din virker jo å være upåklagelig etter halvmara'en i Oslo, så personlig rekord er klart innen rekkevidde. Og som du sier, Frek'sta'-traséen er nok en god del tyngre enn Berlin, så form&erfaring er åpenbart enda bedre enn i fjor.
  (Så forresten, i dag, at Berlin åpner påmeldingen for 2013 allerede 25. oktober...)

  Ha en fin forberedelseperiode, høsten blir fin!!!

  SvarSlett
 12. Frykt, nei! Dumdristig, tja.... ;)

  Er det nå på søndag du skal løpe i Chicago, eller husker jeg helt feil? I så fall lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lykkeønskning! Yes, Chicago løpes på søndag, og siden jeg denne gang ikke har et mål om å sette pers er jeg mistenkelig avslappet til turen. Målet nå er kun å få en god opplevelse, som så kan funke som en moralboost inn mot vintertreningen. Neste år blir mitt perse-år. Yngst i klassen i Berlin, f.eks... ;-)

   Ha en fin uke videre! :-)

   Slett
  2. Spennende - god tur! Du må fortelle hvordan det gikk etterpå! :)

   Slett
 13. Hej tack för besöket hos mig! :)
  Jag ska till Oslo i december och springa 24h i Bislett!
  Du kanske kan komma förbi?

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde faktisk tenkt å komme og heie litt da, så hvis du kommer må jeg i hvert fall gjøre det! Det blir spennende! 24 timer rundt og rundt og rundt... Dere er gale :)

   Ha en fin dag du også!

   Slett

 
Blogglisten