tirsdag 19. februar 2013

Drar meg selv hardt i nakkeskinnet, ned i joggeskoene og inn på bloggen. Pausen er over!

Det er akkurat én måned til jeg skal levere avhandlingen min. Men den verste panikken er over, for nå har jeg et utkast over omtrent hele sulamitten. Ikke at det på noen måte er ferdig - jeg har 200 sider som er fullstendig røde, blå og grønne av veilederes og velmenende kollegers pertentlige kommentarer og forslag til omformuleringer. Men den verste jobben er tross alt gjort. Puh! Nå prøver jeg bare å nyte den siste måneden med verdens beste unnskyldning for å slippe unna plikter - kommer antagelig aldri til å oppleve dette igjen. Gå på skøyter med alle naboungene? Dessverre, så synd, jeg må nok jobbe. Slalåm på Tryvann? Ååååh, det hadde vært kjekt, hvis det ikke var for denne avhandlingen... Rydde boden? Å kan ikke du vær så snill gjøre det, jeg er så sliten at jeg bare er nødt til å ligge på sofaen og se skiskyting... Dere skjønner opplegget.



Men jeg har utrolig nok kommet meg ut i joggeskoene noen ganger i det siste. Ikke ofte, og formen er skral. Jeg løp 11,7 km med naboen forrige torsdag og ble så sliten at jeg faktisk måtte opp fra Bjørnsletta, og lå i koma resten av dagen. En tur på 9 km med Siri og Hege for noen uker siden satte meg også fullstendig ut av spill. Men det kan bare gå oppover og framover med formen nå, og det positive med å ha elendig kondis er jo at endorfinrusen er så uendelig billig. En halvtimes jogging og jeg er salig!

Edinburgh maraton lyser i det fjerne. Det er noe sånt som 14 uker til... Det føles vanvittig og absurd at jeg skal kunne løpe 42 km da, men jeg vet jo hvilke underverker noen måneder med målbevisst trening kan gjøre. En annen sak er selvsagt at jeg ikke burde, jeg er så lei av å få skader etter langturer og hadde egentlig bestemt meg for en maratonpause etter Fredrikstad i høst. Men så hadde jeg naboen og jeg allerede meldt oss på Edinburgh, flybillett og hotell var bestilt, så det får bare stå til... Men etter det får jeg holde meg til halvmaraton.

Beina er bra nå, utrolig nok, verken legg eller kne protesterer. La oss håpe det holder en stund!

18 kommentarer:

 1. Masse lykke til med både avhandling og trening til maraton!

  SvarSlett
 2. Herlig at beina er bra Astrid!!
  Resten kommer seg snart:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Etter påske må vi starte opp med tempoøkter igjen, da kommer formen som et skudd :)

   Slett
 3. Endelig!!!
  Akkurat den vitamininnsprøyting jeg trengte. Her jeg går og sutredepper over at jeg ikke engang greier å løpe 8km i timen i en halvtime uten å spy, og derfor selvfølgelig ALDRI kommer til å bli i maratonform til september - går du fra doktorAstrid til maratonløper iløpet av 14uker.
  Med den største selvfølgelighet.

  Skjønner nå, mer enn noensinn at min egen maratonløping er helt avhengig av at du blir ferdig med dette doktorstyret så fort som mulig slik at du - og som en naturlig følge - jeg - kan begynne å løpe igjen.
  (ikke selvopptatt bare overlevelsesinstinkt)

  Jeg siklet også på Edinburgh - bare sånn liksomsikling og godt var det med tanke på hvordan de 2013 så langt har artet seg, men jeg er litt sjalu og krever at dere ihvertfall må få med dere ETT godt standupshow med kraftig og komplett uforståelig skotsk aksent. Fordelen er at dere ta kan le høyt i endorfinrus selv når det ikke er morsomt.

  Godt å ha deg tilbake!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Åh, jeg har savnet disse kommentarene :) Slapp av, alt gjøres på et par måneder.

   Synd du ikke blir med til Edinburgh (helt sikker??), men jeg lover å le av skotsk aksent mens jeg spiser haggis og drikker whiskey. Det blir bra!

   Slett
 4. Hei! Godt å høre at du er i rute med avhandlingen. Skal se at arbeidet med denne, med redusert løpebelastning, har hatt en god effekt på undersåttene også.

  Imponerende offensivt med maratonplaner om bare 14 uker. Du er jo dreven i gamet etterhvert, og vet hva du tåler av trening, så det går sikkert greit når løpelysten får fritt spillerom. Lykke til både med akademisk innspurt og oppkjøring til Edinburgh!
  (Et lite tips, sånn i translatoriens ånd: skotter, i særdeleshet de som er glad i sterke drikker, kan ta det ille opp hvis du kaller nasjonaldrikken deres "whiskey". 'e'-en er noe irer/amerikanere/annet rusk&rask bruker på sine produkter. Og ja, jeg innrømmer rødmende at dette er seriøs whisky-nerdekunnskap...:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Jeg lurte litt på 'e' eller ikke 'e' da jeg skrev, men gadd ikke å sjekke opp... Burde visst at det straffet seg! ;)

   Jeg vet jo best hva jeg *ikke* tåler av trening, og det er maratonoppkjøring... Men men, det kan jo hende at alle gode ting er fire eller noe slikt. :)

   Slett
 5. Gratulerer med dagen. Lykke til med innspurten med avhandlingen. Det går sikkert bra skal du se. Var i en disputas til en matematikk kollega for en måneds tid siden. Virket som han var en ganske lettet mann når alt var overstått. Han klarte seg forøvrig meget bra.

  Må melde meg litt på whisky diskusjonen jeg også. For 12 år siden kjøpte jeg meg en fin flaske med whisky. Den var den gang 18 år gammel. Planen er at den skal åpnes den dagen jeg fullfører Trondheim - Oslo på sykkel. Dessverre ligger den ennå uåpnet i kjelleren, men jeg håper at det blir en anledning til å åpne den i løpet av noen få år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det skal bli utrolig godt å bli ferdig, kjenner at jeg er lei nå.

   Er ikke et maraton god nok grunn til å åpne den whiskyflasken, da?

   Slett
 6. Ja å fullføre en maraton (som var helt utenkelig for noen få år siden) er egentlig en mer enn god nok grunn for å åpne whisky flasken. Men nå er nå dette engang Trondheim-Oslo whisky'en min så den får nok vente i kjelleren til jeg har gjennomført Styrkeprøven en gang. :)

  SvarSlett
 7. Hurra for at du snart er i mål med oppgave og at løping og blogging atter en gang kan prioriteres. Du får være litt målretta, så kommer du deg fint i mål i Edinburgh. Hvor mange maraton har du egentlig løpt nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anna! Ja, det skal nok gå. Får masse tid til trening i april :) Dette blir mitt fjerde maraton! Berlin, Skogsmaraton og Fredrikstad er unnagjort.

   Slett
 8. Nå er det nok lenge siden jeg skrev avhandlinger og studerte, men husker at løping var en kjempegod middel for å få klarheter i hodet. Jeg tok pauser fra lesing for å løpe og etter en halvtime lesing gikk mye lettere. JEg skjenner at avhandling er en god unskyldning, men ikke god nok for meg, så snøre skoene frøken og ut og løpe!!! Neida bare kos deg på sofa med skiskytting, det er ikke hver dag man skriver livets oppgave!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant, men noen ganger må man fokusere så mye at det rett og slett ikke er plass verken på timeplanen eller i hodet til den halvtimen... Men nå har jeg kontroll på oppgaven, så nå er jeg tilbake i gamle rutiner igjen :)

   Slett
 9. Først og fremst lykke til med avhandlingen! Blir kjempe deili gå bli ferdig! Så får treningen komme i mellom og for fullt etter avlevering!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anne-Brit :) Ja, etter påske blir det masse løping, det blir herlig!

   Slett

 
Blogglisten