mandag 31. desember 2012

2012

Dette er første blogginnlegg i desember, og det blir neppe så mange i januar og februar heller. Doktoravhandlingen min skal leveres i mars, og nå er det på tide å betale tilbake for nesten tre års slaraffenliv. I tillegg hjelper det ikke at jeg lider av impostor syndrome, som de fleste andre stipendiater. Jeg må jo ha lurt alle for å ha fått dette stipendet, og det kommer til å avsløres med fullstendig ydmykelse på disputasen. Men før det må jeg selvsagt jobbe døgnet rundt, rive av meg håret og gå ned ti kilo (enda noe positivt). Det blir neppe tid til så mye løping, bortsett fra til og fra jobb.

Angående løping - er det ikke det ene, så er det det andre. Jeg kjente litt smerter på utsiden av venstre kne etter Fredrikstad maraton, men regnet med at det kom til å gå over da jeg hadde løpepause på grunn av leggen. Men det motsatte skjedde, kneet ble vondere og vondere i løpet av november. Hver gang jeg satt med beinet i nitti graders vinkel gjorde det vondt å reise seg og gå de første skrittene. Da jeg syklet til jobb i tolv minus ble det helt krise og jeg kunne nesten ikke gå ned trappa på flere dager. Jeg har løpt fem korte joggeturer siden midten av desember, men hver gang får jeg vondt i kneet etter noen få kilometer. Jeg vet ærlig talt ikke helt hva jeg skal gjøre med dette, siden det utviklet seg da jeg hadde løpepause... Og med vondt i kneet kan jeg ikke sykle eller bruke ellipsemaskinen heller.

Oppsummering av løpeåret 2012: Alt i alt har det vært et veldig godt år. Jeg har løpt 1378 km, en tredjedel mer enn jeg har gjort før. Jeg har løpt to maraton, hvorav jeg perset på det ene. Jeg har endelig kommet meg under to timer på halvmaraton, og jeg har fått sansen for tempotrening. Jeg har fått nye gode løpevenner i nabolaget.

Jeg har få ambisjoner for 2013 på løpefronten. Annet enn å løpe masse når avhandlingen er levert 15. mars! Inntil da får dere ha tålmodighet med få oppdateringer og kommentarer.

Godt nytt år!

Fréjus julen 2012

Røa 19. desember

Fréjus 21. desember
22 kommentarer:

 1. Godt nyttår og lykke til i siste innspurt; jeg vet hva som må til så du har min største medfølelse! Jeg kan jo være grei og informere om at du får tilbake livet etterpå.... en fattig trøst mens det står på men akk så deilig når du først er over!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silja, jeg stoler på at du vet hva du snakker om :)

   Slett
 2. Uff da, det høres jo ikke bra ut det der med kneet ditt.. Håper det ordner seg for deg, så du snart kan begynne å løpe litt igjen :)

  Godt nytt år til deg, og masse lykke til med innleveringen din!

  SvarSlett
 3. Lykke til med siste innspurt!
  Synd med kneet, veldig kjedelig. Håper det gir seg fort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Ja, det ordner seg vel... :)

   Slett
 4. Lykke til som kommende doktor!

  Og god bedring til kneet. Mitt blir ofte verre av sykling, spesielt på litt tyngre gir. Mitt kne kjennes også først etter noen kilometer med løping, og da blir det gjerne nesten full stopp. Hos meg er det nok bare styrke, styrke og styrke som må til. Styrke lårene, selv om jeg ikke helt vet hvordan. Alle utfall og knebøy gjør kneet verre. Du får trene bena med strikk mens du sitter med doktoravhandlingen. Etter 15. mars er du råsterk i bena. ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :)

   Ja, jeg skjønner at styrke er et nøkkelord for å unngå å få problemet på nytt, men det hjelper vel ikke mot de smertene jeg har nå?

   Slett
  2. Nei, det kan vel hende ro og hvile er tingen. Æsj, det der er så vanskelig altså, når vite når det er hvile som skal til og når vite når det bare er å kjøre på med aktivitet.

   Slett
  3. Ja, for jeg fikk jo problemet da jeg hvilte, så...! Mistenker at det har med kulda å gjøre, får få meg en varmende knebeskytter i hvert fall.

   Slett
 5. Godt nytt år. Lkke til med innspurten på avhandlingen. Med innlevering i sikte får du vel neppe noen fritidsproblemer nærmeste månedene. :) Men en innspurt med doktoravhandling er nok god medisin for beina. Du skal se at når avhandlingen er levert så er beina gode som gull igjen. Har blitt en lenger løpepause på meg også nå. Har slitt med en strekkskade etter badmingtonspilling for en måned siden. Ble litt for ivrig i en ballveksling, noe som var usedvanlig dumt og som resulterte i en strekkskade. Dette har vært såpass vondt at det ikke har vært aktuelt med noe løping eller annen trening bortsett fra litt gåing. Men heldigvis begynner dette å bli helt bra nå og nå er det ikke lenge til det skal børstes støv av løpeskoene igjen.

  SvarSlett
 6. Æsj, så kjedelig! Ikke bare løping som gir skader, skjønner jeg... :)

  SvarSlett
 7. Godt nyttår og lykke til som doktor
  , også over til det viktigste:
  Benskavankene: Seriøst kneet også???
  Høres ut som en vondere utgave av mitt, selv om jeg mistenker at mine problemer kommer av at noe er for stramt et sted, og jeg er ikke smart eller myk nok til å ordne opp. Sannsynligvis sier jeg det fordi tanken på styrketrening gjør meg deprimert. Du skal se du er kurert for alt come Mars. Bare gode ting skjer i 2013.

  (Fniste stort til det impostersyndromet)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år Ingalill! Såklart blir vi kvitt alle skavanker i 2013 :)

   Slett
 8. Godt nytt år. Du skriver bare doktorgradsoppgave én gang (?).Løpe kan du gjøre resten av livet.
  Yoga (feks Hot Mojo hvis du fortsatt er SATS-medlem) kan kanskje gjøre underverker? God bedring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anna :) Jeg er ikke lenger på Sats, men de har yoga på universitetet - så skal prøve å komme meg dit før skuldrene bryter sammen :)

   Slett
 9. Godt nytt år og lykke til med avhandlingen!!!

  SvarSlett
 10. Lykke til med avhandlingen, god bedring til kneet, og lykke til med løpingen. Du har iallefall en morsom og inspirerende blogg. Så om avhandlingen blir like bra som bloggen så blir det bra. Stå på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lisbeth! Det var en veldig hyggelig kommentar :)

   Slett
 11. Astrid, hvor blir det av deg, og hvordan går det med avhandlingen?
  Håper beina er gode og du snart har overskudd og tid til å løpe litt igjen. Savner å lese om langturene dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit, så koselig at jeg ikke er helt glemt :) Jeg savner langturene!! Men nå ser det ut til at kneproblemene er over, så forhåpentligvis kommer jeg igang med løping igjen. Det går sakte framover, men i hvert fall framover, med avhandlingen :)

   Slett

 
Blogglisten