fredag 29. mars 2013

Løpepåske

Kjære endorfiner, nå kjenner jeg hvor utrolig sterkt jeg har savnet dere!

Endelig fri betyr endelig løping. Det er bare åtte uker igjen til Edinburgh, så det haster med å få til noen langturer. Jeg er bare oppe i 20 km foreløpig, men denne uken har jeg i hvert fall fått til både kilometre og høypuls, så nå håper jeg formen snart følger etter også.

Det er nabo Ingrid som har dratt meg ut på trening den siste tiden. Vi skal reise sammen til Edinburgh, og hun skal løpe maraton for første gang. Hun er mye raskere enn meg, men misliker egentlig sterkt å løpe -  noe som fører til at hun alltid løper fort, for å bli ferdig så raskt og effektivt som mulig. Også når jeg er med og halser etter henne som et slips, med makspuls og syre i beina. Som mandag og tirsdag denne uka. Spesielt tirsdag var ille, da hun pisket oss opp til Østernvann over Fossum. Vi løp noe sånt som ti kilometer i 5.40-tempo, bare oppover såklart, og jeg var sjeleglad da hun måtte spurte fra meg for å rekke å dra på jobb. Ingen trenger vel å vite at jeg gikk i alle oppoverbakkene etterpå? Beina var blylodd og jeg var kvalm i flere timer etterpå. Sånt blir man i form av, ikke sant?

Superspreke Ingrid

Torsdag morgen var det klart for tur igjen, denne gangen fra Frognerparken. Jeg fikk den lyse ideen å løpe til parken hjemmefra for å øke distansen - bare nedover og greier. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har gått i den fella nå, men det er faktisk ganske langt til Frognerparken, spesielt når man er så teit at man løper via Ring 3. Så jeg spurtet og spurtet for å komme fram i tide - dårlig utgangspunkt før en løpetur med tre damer som er betydelig raskere enn meg. Heldigvis løp vi ut til Huk i et menneskelig tempo, men jeg ble fryktelig tung i beina og rød i ansiktet etter hvert likevel. Det var bare så vidt jeg klarte å henge på Siri bort til Smestad etterpå, men det var morsomt å "klokke inn" (basert på vill gjetting) ca. 20 km. Hittil har jeg altså løpt over 40 km denne uka, og det er bare langfredag!

Dere kjenner vel igjen noen av disse damene - 
les mer om turen på futtnfart.blogspot.com10 kommentarer:

 1. Takk for turen - ser frem mot mer !

  SvarSlett
 2. Bra å høre at du har kommet deg i løpeskoene igjen. Været er strålende i Kongsberg i dag, så vi får se om det ikke blir en litt lenger løpetur på meg i dag. Det er iallefall planen.

  SvarSlett
 3. Takk for turen på torsdag. Vi tar noen nye turer i menneskelig tempo framover håper jeg. :-)
  Du er skikkelig i gang igjen du. Jeg må skjerpe meg skjønner jeg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, la oss gjøre det!

   Jeg må skjerpe meg på å ikke gå for fort fram ;)

   Slett
 4. Så bra du er i gang igjen! Håper du går en herlig og skadefri løpevår i møte. Vi sees plutselig også, tenker jeg :)

  SvarSlett

 
Blogglisten