onsdag 18. september 2013

Hva skjer?

Masse! Masse annet enn løping. Først og fremst har jeg disputert. Omsider. Den sveitsiske professoren viste seg å være riktig så hyggelig og ikke på langt nær så skummel som fryktet. Jeg skal ikke påstå at jeg briljerte verbalt, alle som kjenner meg vet at det er en umulighet, men jeg kom meg i hvert fall gjennom med æren noenlunde i behold. Og det ble en utrolig hyggelig dag! For første gang i mitt liv fikk jeg blomster på døren (verdt å skrive en doktoravhandling bare for det, egentlig), og jeg fikk en gammel flaske portvin med en fantastisk stilton-ost. Og masse annet fint. Alt dette for å ha jogget i arbeidstiden på skattebetalernes regning, ikke verst!

Bortsett fra de siste ukene, da. Jeg gjorde vel bot for all joggingen den siste perioden før disputas. Jeg har aldri vært så sliten før, og overskudd til løping var fullstendig fraværende. 10 dager etter disputasen har ikke overskuddet kommet helt tilbake - jeg har hatt mye undervisning og annet å ta igjen. Så løpssesongen er på en måte spolert - og på en annen måte ikke.

Jeg har tenkt mye på om jeg skal stille til start på lørdag. Egentlig har jeg vel mest lyst til å la være. Men så er det dette prinsippet jeg har, om å ikke ta ting så høytidelig. Samme om jeg bruker 1 time og 50 minutter eller 2 timer og 15 minutter, vel! Så det blir nok til at jeg stiller til start - og tar det som en rolig joggetur.

Utover det skal jeg bare starte helt fra begynnelsen igjen. Ta rolige, korte turer og for en gangs skyld satse på en god treningsperiode høst/vinter. Hvert år går jeg skadet ut av høstsesongen - det kommer ikke til å skje i år! Og det lover godt for Fredrikstadløpet i april 2014...

Inntil da skal alt bare være gøy. Håper vi sees på festen lørdag formiddag!
Antrekket for ti dager siden - nytt løpeskjørt! Jeg har siklet på Sparkle Hearts lenge og ble overlykkelig da jeg fikk det tilsendt fra Tone. Når man ikke orker å løpe, passer det ypperlig til småsko på tur med hunden...
...men ikke på tur med hunden denne uka! Nå har jeg vært tålmodig og unnet dere pent vær i hundre dager i strekk - så nå håper jeg dere unner meg litt høstvær også. Å gå på tur i skogen i øspøs regn med en energisk hund er rett og slett helt fantastisk. 

16 kommentarer:

 1. Nok en gang, gratulerer med fullført doktorgrad. Hva skal du i gang med nå som du er ferdig doktor? Jeg tok heller lightvarianten med å kvalifisering til førstelektor. Da slipper en å bli plaget av utenlandske professorer og slikt. :) Lønnsmessig gjør det ingen forskjell.

  Blir ikke noe løping på meg i Oslo heller. Fikk for lenge siden "hyggelig" brev fra tannlegen med innkalling for å fjerne en visdomstann. Den skulle vært trukket i dag og det hadde vært for kort tid i forhold til å løpe konkurranse på lørdag. Slo dermed fra meg tanken om å løpe noe i Oslo. Men så for et par dager siden fikk jeg telefon om jeg kunne utsette timen da en annen hadde akutt behov for å få gjort noe. Siden jeg ikke har noe vondt sa jeg selvsagt ja til det, så da kunne jeg jo løpt likevel. Men nå har jeg vært innstilt lenge på at det ikke blir noe løping i helgen, så da får det bare være. Får satse på å komme sterkere tilbake med Hytteplan og Furumo i oktober.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) For øyeblikket har jeg et gjennomføringsstipend - et tilbud på HF på UiO hvor man får videreført ansettelsen ett år hvis man leverer innen tre år. Så jeg underviser i fransk, og prøver å få tid til å skrive en artikkel også.

   Uff, trekke visdomstann! Det hørtes ikke noe godt ut. Sikkert fint å få det utsatt ;) Og ja, det fins flere løp enn Oslo Maraton, heldigvis!

   Slett
 2. Gratulerer med gjennomført disputas! Litt av en bragd! Og det er mange år framover til å bedrive løping på!

  SvarSlett
 3. Doktor Astrid
  , jeg lurer: har dette bedådrende hundevesenet ditt ingen tenåringsnykker?, og hvordan er det mulig å gå hundetur uten langermet beskyttelses utstyr, belter, lenker og fulle pølselommer??
  (fint skjørt da -)

  Glad for at du skal løpe i Oslo, kanskje du kan lange over noen slike vingummiting til meg når du passerer - løper jeg fremdeles over halveis i den fjerde timen kan jeg sikkert trenge en slik pose, om ikke annet for depresjonen som garantert kommer av å se spreke halvere sprinte forbi.

  Lykke til!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har en ganske spesiell hund. Han er for det første ekstremt rolig inne. Ute drar han som en gal (har vært litt dårlig på å trene bort det) og løper som en klin kokos villmann på fluesopp når han slippes løs (takk gud for at båndtvangen er slutt!). Han er ikke en jaktspringer for ingenting. Men inne vil han bare ligge på sofaen sammen med/oppå mamma. Han bryr seg ikke om å leke (!), og bare én gang har han vært rampete - da bet han over kobbelet mens jeg satt i en park og drakk kaffe, og hadde han ikke vært så lydig hadde han blitt most under en bil. Hans negative side er vel at han er veldig forsiktig, selv om det hjelper etter mye sosialisering.

   Men nå er han 7 mnd og begynner å tisse oftere og oftere - fortsatt sittende, vel å merke - bør jeg begynne å grue meg?

   Det er forskjell på tur og tur vet du - da jeg tok bilde nr to var jeg fullt utstyrt med baggenbelte og godbiter i alle lommer! Godbitbudsjettet hans slår jo omtrent vinkostnadene mine...

   Lykke til selv! Det blir superartig, og jeg gleder meg SÅ mye til å høre hvordan det har gått! :D

   Slett
  2. Godteribudsjett ja, det er det ingen som forteller deg før kjøpet. Mat, utstyr, seng og GODBITER, ihver eneste buskelomma, som stadig havner i maskina og lager seig lommekliss. Merker meg det med parken = prakteksemplar, og lydighete = prakteksemplar. Vi tok over devildog da han var ca 7,5mnd, og han var en rebell av verste sort, dårlige vaner, nevrotisk med forhøyet ressursforsvar. Din er jo en helt anne type.

   Nå snart ut av pubert2 (den psykiske) er han mye bedre, helt til jaktinstinket slår inn - eller han vil bestemme selv.
   Hvordan går det med hjemmealene opplegget?

   (se hvor fingrene flyr over tastaturet, alt for å slippe å snakke om morgendagen.)

   Slett
  3. Tips uten øvrig sammenheng:
   Hvis du setter kommentarmoderering på innlegg eldre enn 14 dager, kan du fjerne dette hersens robotstyret. Et grep som fjernet nesten hele spamproblemet.
   Verd et forsøk?

   Slett
  4. For et par dager siden lurte mannen i hundebutikken meg til å kjøpe TØRRFISKbiter til KATT - jeg var skeptisk, med rette, for for det første liker ikke Derek dem så godt, og for det andre STINKER de i lomma mi! Aldri mer.

   Imponert over at dere tok til dere en omplasseringshund - respekt! Så bra han kommer seg, etter pubertet nummer to ;) (hjelp!) Hjemmealeneopplegget går greit, etter litt hyling (hallo, da jeg hadde baby var det Ferbermetoden som gjaldt, det er vel ikke verre for en hund??), men nå ligger han - tror vi! - stille og rolig og sover sine søsteste søvn mens jeg er borte. Jobber mye hjemme, da, så det er ikke veldig synd på ham.

   Kjenner jeg har mer lyst til å skrive om hund enn løping, egentlig! Starte hundeblogg? ;)

   Slett
  5. Takk takk takk! Datageni! Håper jeg har stilt inn riktig nå, gi beskjed hvis bekreftelse fortsatt kreves!

   Slett
 4. Uansett forberedelser: For oss mosjonsfolk er det ingenting å tape, men alt å vinne på å være med på løpefester som Oslo Maraton!!!!

  Mvh,

  Nabo-Christian

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja og amen!

   Og så blir banketten etterpå mye morsommere :-D

   Slett
 5. Hei, og gratulerer med disputasen!!! Og nyt portvinen med all verdens gode samvittighet.

  Ad morgendagen: De siste par årene har ialle fall jeg akseptert at det absolutt er å lov ta et løp kun som en fin opplevelse, uten press om personlig rekord og annet stress. Jeg gjør det samme i Berlin neste helg, og gleder meg stort. (Ok, vil nok få nerver neste uke, men de får bare komme).

  Håper du får en flott tur gjennom et solfylt Oslo i morgen! Nyt dagen!!


  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)

   Ja, det er lov! Selv om det ikke er så lett... jeg glemmer i hvert fall alle gode intensjoner når jeg får startnummeret på brystet ;)

   Lykke til i Berlin!

   Slett
 6. Ja hadde samme planer ...å ta det som en joggetur, men det ender i at jeg gir alt uansett. Regner med at du kommet deg til mål så gratulerer !!!
  fin liten vovse

  SvarSlett

 
Blogglisten