lørdag 28. juni 2014

Godfølelsen

Ah... Å komme hjem fra en joggetur ti på halv ti lørdag morgen, etter syv deilige kilometer i veldig godt selskap (Tone), og så dusje og legge seg litt i sengen igjen... Jeg må jobbe i dag, skrive på en artikkel, men alt arbeid som kan gjøres i sengen føles som ferie etter at jeg har begynt i en "vanlig" jobb med oppmøteplikt, faste arbeidstider og stemplingsur. Så nå ligger jeg her med PC-en i fanget og kjenner på godfølelsen.

Det sto en artikkel om løping i A-magasinet i går. Jeg skummet bare raskt igjennom den, men fikk med meg at de fokuserte på at løping får fram kreative tanker og gode ideer, og at det skaper overskudd. Joda, det gjør det jo. Men det jeg var mest enig i, var det Langeland sa om løping som et rusmiddel. Det aller, aller beste med løpingen er den fantastiske følelsen i kroppen etterpå. Selv etter syv rolige kilometer. Personlig kjenner jeg ikke så mye til overskuddet - jeg blir sliten av å trene. Men tanken på godfølelsen etterpå er det eneste som virkelig kan få meg til å ta på joggeskoene i en periode med lite motivasjon.

Treningsprogram? Sitat Ingalill: "Tror jeg liker bedre tanken på at du skal løpe rundt timen enn at du igjen skal slave lykkelig til treningsprogram og ende under 50." Vet du hva, jeg tenkte litt, og er egentlig enig med deg. Det må da gå an å ikke gjøre alt 130 %. Så jeg fortsetter som før, løper rolige turer hjemme og tar en harderer mølleøkt hver uke på jobben (når jeg rekker). Løpe for godfølelsens skyld, det må da være det ultimate mål.


Hjerteløpeskjørtet har endelig fått luftet seg!

5 kommentarer:

 1. åh den følelsen...godfølelsen:) Takk for en god økt i morgensol:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var herlig og må gjentas veldig snart :)

   Slett
 2. Hvilken ære å bli sitert
  , i et sitat der jeg vil ha deg til å løpe så sakte som mulig -)
  Tror ikke det er mulig for det å løpe over timen selv om du gikk inn for det!

  Jeg sitter nå her på min ikke-eksiterende internettforbindelse, kopierer alt skrevet og trykker publiser 40 ganger før det går igjennom. Det sier seg selv at både løping og hundetrening utgår - selv om mitt favorittsommervær er tilbake - og også jeg endelig kan nyte sommeren. Regnjakker, vind og muligheten til å regulerere egen temperatur - da glemmer man nesten at man ikke er i California med resten av famlien.
  Syting slutt!

  Gleder meg å se at du dokumenterer og løper på gofølelsen. Fortsett med det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg nyter også været akkurat nå ;)

   Håper du også koser deg med godfølelsen etter en deilig joggetur!

   Slett
 3. Jeg følger Odd Bjørn Hjelmeset sitt treningsprogram for tiden, noe jeg egentlig har gjort lenge. :) Hjelmeset fikk spørsmål på TV husker jeg om hvordan en vanlig mosjonsist som oss burde trene. Det gikk på en om en skulle løpe intervall, lange rolige turer, 4x4 etc. Svaret var enkelt. Det spiller ikke noe rolle hvordan du trener. Det viktigste er at en faktisk kommer seg i løpeskoene og trener. Så den filosofien har jeg egentlig fulgt ganske lenge. Det skjer titt og ofte at jeg bestemmer meg for hvor jeg skal løpe mens jeg går de 100 meterne fra huset til der jeg startet med løpingen.

  SvarSlett

 
Blogglisten