torsdag 16. desember 2010

Bedre enn medisin

Det var nok ikke fullt så mye snø på Bygdøy i dag, selv om pulsen kunne tilsi det...

Ingen leggsmerter etter søndagens 5,5 km på Bygdøy. Er det kanskje der løsningen ligger likevel? Korte turer, ingen asfalt? Silja ville blitt stolt over å se meg i dag; jeg var nok en gang fornuftig og jogget 6 km, igjen på Bygdøy. Det satt fortsatt litt langt inne å komme seg ut - jeg jobbet hjemme og hadde gledet meg til å jogge i dagslys, men så var det overskyet... og det blåste... og snødde... Men jobbrelatert stress har de siste ukene fått skuldrene og armene til å stivne, det skjer alltid hvis jeg får litt for mye å tenke på samtidig med at jeg sitter bøyd over maskinen. Hele overkroppen min føltes som en eneste vond knute i morges, så til slutt fikk jeg overbevist meg selv om at det nok ville være lurt å bevege seg litt. Og det var det selvsagt. 37 min etterpå var jeg et nytt menneske, absolutt alle spenninger var ute av kroppen og hodepinen lå igjen ved Bygdøy sjøbad. Noe ikke fullt så hyggelig er å konstatere at formen er elendig, virkelig elendig! Med en snittfart på over 6 min/km hadde jeg en puls på 176... Nå pleier jeg å ha høy puls, men i et så rolig tempo, så kort, burde den ha ligget ti slag lavere. Jeg skylder gjerne på snøen, men det er vel mer sannsynlig at mange uker uten kvalitetstrening har fått formen i bånn. Jaja. Det har sine fordeler med dårlig kondis, f.eks. at selv en liten tur på 6 km er så effektiv at man blir sittende med et salig smil om munnen resten av dagen!
Selvfølgelig ble leggen vond etter 3 km, og har verket siden. Jeg har likevel bestemt meg for å fortsette med kortere turer, og unngå asfalt. Det er jo tross alt ikke noe problem når jeg har både Bygdøy og Frognerparken rett rundt hjørnet. Intervaller har jeg bestemt meg for å stå over inntil videre - jeg er lei meg for å gå glipp av Treningscampen for tiden, men det er godt å se at de tøffeste holder stand også nå i kalde, masete desember! Jeg kommer sterkere tilbake!

Ingen trening før mandag (fortsetter det slik er jeg snart tilbake på mai 2009-nivået, da jeg knapt kunne bevege meg etter 5 km = 1 times jogg... Men sjelden har jeg kjent på godfølelsen som da!)

8 kommentarer:

 1. Tror du kan legge skylda på snøen. Jeg hadde 173 og kmtid på ca 6,30 forleden. Nesten så jeg sprengtes :-)
  Tenker å følge samme oppskrift selv, holde meg til kortere turer så lenge det daler ned.
  Nå er det jo blitt varmt og alt!

  SvarSlett
 2. Vi skylder definitivt på snøen.
  Jeg syntes jeg løp som bare det i går, men kom meg knapt under 6 min/km. Tviler på at det kommer av lite trening, eksamens- og jobbstress, eller at den løpeturen ble gjennomført etter to glass vin...

  SvarSlett
 3. Ingalill: Takk. Det er definitivt snøen. Vi er nok i vårt livs form, begge to!
  (Jeg trodde det bare ble mølle fram til april på deg?)

  Hanne: Ha ha, du måtte faktisk drikke deg til mot?! Utrolig bra (men det er nok fortsatt definitivt snøen)!

  SvarSlett
 4. snø er blytungt...og drikke seg til mot før trening..hmmm..det er noe å tenke på :)

  SvarSlett
 5. (hehe), tror du har helt rett Astrid, og jeg kommer til å klamre meg til den tanken - til mai. Definately snø, definately livs form.

  Når det gjelder mølla, ble jeg skremt av han som kommenterte at mølle bare skaper pyser og pyser må svi til våren.
  - så påvirkelig er jeg at det nå blir ull og jupsnø
  (finnes det ikke noe bokmålsord for å vasse i snø til knærne?)

  SvarSlett
 6. Astrid, snøen skal du ikke undervurdere!! Helt klart gjør snøen at km-tidene synker, kraftig! Høy puls-klubben: jeg er på samme sted som deg, løp inne på Bislett med 176-180 i puls i en time sist uke (da var jeg i oppstarten etter 3 uker av samt i starten av en forskjølelse....). Snittet på sentrumsløpet (som nok kan sies å ha vært min beste 10km, eller en av de to beste) var 180 og da var farten 1min raskere pr km ;-) hahaha man kan jo bli smådeppa av mindre men det nytter ikke, vi får bare holde ut så kommer det bedre tider!

  Og jeg er stolt av deg :-) helt klart! Du får bare forsøke å holde liv i løpinga, i det små, og se om det løsner med tiden......hvis det mot alle odds ikke skulle gjøre det, ja da er det bare å amputere, begge bena ;-)))) galgenhumor kalles det hehe. Har du vært på NIMI igjen foresten?? Jeg er ikke helt oppdatert..... :-/

  SvarSlett
 7. Godt å høre at jeg ikke er alene! :)

  Har fått time hos NIMI i romjula - veldig spent. Får ta meg en langtur neste helg så jeg har noen smerter å vise fram ;)

  SvarSlett

 
Blogglisten