mandag 6. desember 2010

TC på Bislett

I dag var det endelig tid for litt jogging igjen. Siden forrige tirsdag har jeg bare trent én gang; 40 min. tøysetrening på Blindern Athletica. Jeg er fortsatt langt unna de tre ukentlige løpeøktene jeg skrøt på meg i forrige innlegg... Men i dag var det satt opp inneøkt på Bislett, og den har jeg spart meg til.


Ikke fullt så tomt på Bislett i kveld...

Jeg bestemte meg for å løpe til Bislett, og så heller ta bussen hjem etterpå. Det var ikke spesielt kaldt å løpe ute, imidlertid hadde jeg vært litt naiv som trodde jeg kom til å gidde å løpe i snøfonnene for å få mykt underlag. Snøen var godt skrapt vekk, så den harde asfalten gjorde ganske vondt. Inne på Bislett føltes det derimot som å løpe på en sommereng. Jeg har lest at det røde underlaget egentlig er ganske hardt (hardere enn grus, f.eks., er det mulig?), men det føltes ikke slik i det hele tatt. Jeg tok det helt med ro og jogget rundene på ca. 3:30. Mens de andre treningscamperne løp 5 km testløp... Selv om det var litt kjedelig å bli forbiløpt både to og tre ganger, var det også godt å subbe rundt med lav puls. Jeg ville ikke likt å løpe i 24 timer der inne, men det er virkelig noe spesielt med den lange, svakt kurvede korridoren. Jeg blir alltid like forbauset når jeg er tilbake ved start - hvor var svingen?! Man kommer inn i en egen rytme, jeg tror faktisk jeg fint skulle klart 20 km + med god musikk på øret. Etter hvert som jeg ble varm forsvant smertene i leggen, og jeg dristet meg til en kontrollert spurt på slutten. Det ble totalt 8 runder. Med 3,5 km hver vei (definitivt naivt å tro at jeg skulle ta bussen hjem) endte jeg opp med ca. 11,3 km alt i alt. Compeed-plastre reddet de astronomiske vannblemmene.

Det får bli litt intervallspinning denne uka; egentrening i studio får jeg bare ikke til. Forhåpentligvis blir det snart tid til litt langrenn.

7 kommentarer:

 1. Misunnelig på den Bislett greia, men ikke helt sikker på hvordan jeg ville taklet rundt og rundt, tar det ikke fryktelig lang tid å komme til 1km?

  Liker du fremdeles sålene?
  & velkommen i 11-klubben.

  SvarSlett
 2. Høres ut som super kombinasjon, å løpe tur/retur + noen rundet innendørs. Men ikke bra at du tydelig kjente leggsmertene, enda du har vært flink og roet ned løpingen. Håper de føles bra i morgen!

  SvarSlett
 3. I: Nei, jeg synes det går raskt å komme seg rundt, det gjelder bare å ikke få klaustrofobi. Sålene; tja. De er ikke ubehagelige, så jeg misliker dem ikke. Men de har foreløpig ikke gjort så mye godt for leggene, tvert i mot, med dem har alle vondter kommet tilbake. Men jeg får vel gi dem en sjanse til :)

  M: De kjennes ikke bra ut, selv venstreleggen er sint! Så det blir lenge til neste løpetur. Håper fastlegen ringer tilbake i dag så jeg kan få henvisning til NIMI.

  SvarSlett
 4. (11-klubben, ja! Nå skjønner jeg hva du mener! Langt nok til å få god-følelsen og ikke så langt at man blir fullstendig krøpling. Håper det blir flere 11'ere på meg snart ;) )

  SvarSlett
 5. I dag skal jeg teste ut løpebanen på Bislett for første gang. Forhåpentligvis er temperaturen litt mer behagelig der inne enn de -19 gradene som var i kongsberg i går når jeg var ute å jogget. Begynner å bli litt lei av å løpe i 18-20 kuldegrader nå, så det skal bli kjekt å løpe innendørs for en gangs skyld.

  SvarSlett
 6. Det er nytt dekke på bislett så i år føles det som en sommereng ja og ikke som betong! :-) Og godt er det! jeg synes du var flink jeg Astrid; du fikk en god økt og du overdrev ikke. At smerten forsvinner når du er varm er supert!! Det som derimot ikke er supert er jo hvis du får det dobbelt så vondt etterpå....men uansett: om du klarer å holde hjula i gang så er det supert, om det blir X km i uka eller XX km i uka, det spiller ingen rolle; det viktigste er jo om du slipper å stoppe helt opp! Krysser fingre for at du finner balansen mellom aktivitet og hvile slik at du kommer fort tilbake i full dur igjen!! :-) STÅ PÅ, you can do it!!! og snart er det skia som gjelder ja; jippi!

  SvarSlett
 7. Peer: Gled deg! Luftveiene dine blir sikkert veldig glade også. Men vær forberedt på at det er litt klaustrofobisk der nede... :-)

  Silja: Aha, ja dekket føltes utrolig mykt og godt! (He he, jeg har deg som den strenge/snille engelen ved det ene øret når jeg løper: "ikke overdriv nå!" Dessverre hørte jeg ikke på deg da du ba meg ta bussen hjem :P)

  SvarSlett

 
Blogglisten