søndag 13. mars 2011

Møllekos og sesongens siste parksprint

I morges hadde jeg ikke trent på ti dager. Det må vel være halvannet år siden sist jeg hadde en så lang pause - men kombinasjonen av årets mest intense uke på jobb + den fullstendige kollapsen etter forrige ukes tremil på ski ga meg lyst til å ta fullstendig fri. Jeg har trent dobbelt så mye som jeg pleier i januar og februar, og det kjente jeg godt etter hvert. En periode trente jeg ti ganger på elleve dager.... Og siden jeg ikke er så god til å trene rolig, ble jeg rett og slett ganske sliten. Men i dag føltes det utrolig godt å trene igjen. 25 min jogging på mølle sto på planen. Nå begynner det å ligne på noe! Jeg har aldri kost meg sånn på mølle før. Yndlingsmusikk i øret, ski på tv, såpass høyt tempo at jeg endelig ble litt svett igjen -. Jeg har en bitteliten følelse av at komfortsonen min er blitt utvidet etter all spinningen. Jeg har ikke løpt med pulsbelte og kan ikke dokumentere det, men kroppen føltes så uvant lett i dag, selv på mølle. Det ble 4,3 km, jeg turde ikke løpe raskere. Jeg skal prøve meg på 30 min neste gang, og deretter er det muligens på tide å prøve med to korte økter per uke. Legens regel var enkel: gjør det vondt, rykk tilbake en uke. Jeg kjenner fortsatt ingen ting, så det lover i hvert fall godt.

I dag var det årets siste parksprint. Selv om været var grått og vått kom det mange. Det har vært hyggelig å få være med å arrangere disse løpene i vinter; jeg har følt meg litt "med" selv om jeg ikke har hatt joggesko på beina.

7 kommentarer:

 1. OK, that's it, det blir spinning på meg også iløpet av uka. Alt du trengte å si var - lette bein og utvidet komfortsone - .
  - skal bruke morgendagen til å psyke meg opp.

  Idag vant dørstokken. 3dagers fri her også.

  Det er jo fantastiske nyheter at leggene ikke gjør vondt, og akkurat i tide til snøsmelt.

  SvarSlett
 2. Ti dagers pause kan kun gjøre deg godt! Kroppen får god tid til restitusjon, du taper ingen verdens ting! Vi burde alle ta en uke eller lenger pause innimellom!

  SvarSlett
 3. Det høres lovende ut med tanke på løpssesongen Astrid! Jeg gleder meg til å følge deg:-)

  Og du; tusen takk for all hjelp med parksprinten. Vi er gulle gode vi to!

  SvarSlett
 4. Ingalill: Jaaa! Spinning er så bra! Har du turt å gå på zumba bør det ikke være noe problem å tørre å gå på spinning... (Men nå må du snart skrive om den zumba-timen! Eller var det så traumatisk at du har fortrengt den?)

  Tid for trening: Helt sant!

  Siri: Det har jo bare vært moro :) Jeg gleder meg til første løp - i TC-drakt!

  SvarSlett
 5. Har erfart at hvileperioder egentlig bare har positive effekter. Ingen fare med andre ord. Og at løpingen går bra er veldig hyggelig å lese. Som Ingalill sier: "Akkurat i tide til snøsmelt".

  SvarSlett
 6. P.S. Vinn Fitness kaffe! Sjekk bloggen min akkurat nå!

  SvarSlett
 7. Janicke: Ja, jeg har timet det veldig bra ;) Vinteren er til for å reparere løpsskader!

  Tid for trening: Har kommentert :)

  SvarSlett

 
Blogglisten