mandag 4. april 2011

12-ukerspremie

Jeg blir aldri for gammel til å glede meg over premie! Da jeg meldte meg inn på Sats i januar startet samtidig en kampanje der man skulle få en overraskelse ved å trene to ganger per uke i tolv uker. Jeg har ikke hatt store problemer med å få mine nødvendige stempler, og denne helgen fikk jeg premien min:Håndkle og svettearmbånd med nøkkellomme - veldig praktisk! Jeg er strålende fornøyd og gleder meg til neste kampanje :-)

Forrige uke ble litt i overkant intens på treningsfronten. Intervaller tirsdag, Bodypump og joggetur torsdag, spinning lørdag, Pulse og Core søndag... Jeg merker at når jeg trener så mye som fem ganger i uken blir jeg matt og tom for energi. Sikkert et godt tegn på at jeg bør holde meg til 3-4 økter. Samtidig må jeg gradvis venne kroppen til å trene mye fram til Berlin maraton. Jeg tenker å følge 3+2-programmet til First (som beskrevet i "Run less run faster"-boka - med 3 løpeøkter og 2 alternative økter per uke). Hemmeligheten er vel mye rolig trening, der har jeg antagelig et lite forbedringspotensiale... Og så bør jeg kanskje kompensere med litt ekstra mat, så jeg slipper å gå helt ned i kjelleren med et konstant sug etter noe søtt. Litt vanskelig å finne den riktige balansegangen der! Spiser dere ekstra i perioder med mye trening, mer enn et glass melk eller en banan etter endt økt?

12 kommentarer:

 1. Hei Astrid,

  Jeg kan varmt anbefale 1 enhet med 0,5 l Litago etter eller annen sjokolademelk etter endt økt. Jeg har hatt den som fast rutine i 2 år nå og den gir god effekt ift å fylle opp med kroppen i 30 minutters vinduet med en kombinasjon av karbohydrater og protein. Et måltid mat hører med litt senere(1-2t) etter.

  Jannicke

  SvarSlett
 2. Det er så gøy å få premier!

  SvarSlett
 3. Grattis med premie og at du bruker medlemskapet for det det er verdt.
  Enig med Jannicke; sjokomelk er supert. DRikker et stort glass etter spes. lange eller harde økter, typisk langkjøring og intervaller. Ellers spiser jeg stort sett samme mengder uansett. Det går en del nøtter/ tørka frukt på kveldene, når søtsuget truer. Jeg sier heller ikke nei takk til en porsjon is;-) Ellers går det i helt normal, sunn kost i hverdagen. 4 måltider + frukt el. imellom. Vin, godteri ol. helst bare i helgene, men da er det helg tre dager til ende. Og det skal mye til for at jeg bare tar en latte på kaffebar, det blir ofte en scones også ;-)
  Anna

  SvarSlett
 4. Kult, grattis :-) Litago eller YT restitusjonsdrikk rett etter en hard økt er maksimalt bra, men, deretter så må du få i deg ordentlig mat! Helt klart. At du føler deg matt og uten energi hvis du trener 5x pr uke er ikke unormalt. Kroppen trenge restitusjon så du får være flink å fylle på med mat, hvile og tilstrekkelig med søvn ;-)

  SvarSlett
 5. Sjokolademelken står aldri i kjøleskapet når jeg trenger den. Noen har drukket den opp.

  SvarSlett
 6. Jannicke: Takk for tips om sjokomelk, det høres fornuftig ut!

  Lille søster: Jeg vet! Har gledet meg i 12 uker :)

  Anna: Jeg spiser bare 3 ganger om dagen, merker det er veldig langt mellom to brødskiver kl 12 og middag 18.30. Kanskje jeg bør prøve å få til et lite måltid mellom der, spesielt fordi jeg ofte trener i femtiden.
  - og takk for at jeg nå kan spise is og scones innimellom med god samvittighet :-)

  Silja: Jeg har faktisk blitt ganske god til å hvile, bedre enn før jeg begynte å trene - en positiv effekt jeg får av trening er nemlig mindre rastløshet! Men mat og søvn kan sikkert forbedres.

  Lille søster: Hehe... hverdagens små frustrasjoner...

  SvarSlett
 7. En godmorgen joghurt et par timer før trening synes jeg passer bra. En god erstatning for Litago sjokolademelk er O'boy eller Nesquick. Det er enkelt å blande og man har alltid pulver og melk tilgjengelig. Nøtter og frukt er også bra mellommåltider. Jeg merker godt at apetitten øker når man trener mer og det tyder vel på at kroppen trenger mer næring.

  SvarSlett
 8. Har absolutt ingen råd og tips å komme med når det gjelder trening og kosthold, tross alt har jeg kjørt i meg et tiltalls jaffacakes før jeg kommer meg ut av gymmen.
  Her finnes hverken kjeller eller lettbenthet -)

  Det jeg ville si var at sånn svettebånd med nøkkelplass har jeg også, svart med spenstlogo, kjøpte det nettopp. Veldig praktisk med svettebånd under pulsklokka
  - bruker da et litt tynnere.

  , sjokolade trumper Litago.

  SvarSlett
 9. Anne-Brit: Godmorgen-youghurt og O'boy skal testes ut i dag!

  Ingalill: Haha, er du sikker på at du har skjønt poenget med et svettebånd? ;) (Det går forresten kanskje an å putte jaffacakes i nøkkellomma! Appelsin derimot...)

  SvarSlett
 10. Etter slike heftige treningsuker pleier jeg som regel å ta en rolig periode/uke ettterpå. Det er tydelig at kroppen sier fra om det. Jeg er nesten manisk med å hive i meg næring raskest mulig etter trening, føler for hvert minutt som går at restitusjonsstiden forlenges og musklene svinner ;) Brødskiver/banan, sjokolademelk er ikke nok, føler jeg, men absolutt effektivt med en gang. Etter langturer merker jeg et døgns tid etterpå at jeg må spise hyppigere og mer. Sliter fortsatt med å stoppe når jeg er mett da, men... Ingen fare for at jeg gå ned i vekt i hvert fall (og det vil jeg heller ikke). Spis i vei du og!

  SvarSlett
 11. Ramlet over bloggen din ved en tilfeldighet og ser at dette er en blogg jeg gjerne vil besøke igjen. Tror jeg vi finne mye motivasjon her inne.

  Ønsker deg en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 12. Marit: Hehe, bukselinningen har blitt skikkelig trang denne uka... Ingen fare for at jeg heller går ned i vekt, nei! :)

  Mintrening: Tusen takk for hyggelig kommentar! God helg til deg også!

  SvarSlett

 
Blogglisten