mandag 24. oktober 2011

Frihelg og vinnerlykke

Det ble ikke noe løpskonkurranse på meg denne helgen, i steden ble det fire dagers fullstendig treningsfri i håp om at det kunne gjøre godt for en irritert legg. Jeg forsøkte å innbille meg at det er minst like så hyggelig å slippe alt styret, slippe å fryse før start, bli sliten, få froskehud av all dusjingen osv. osv. Jeg lagde til og med en liten fotoserie for å dokumentere velstanden:


Mer tid til peiskos...


Mer tid til god mat og vin...


Mer tid til å gå på kafé...


Mer tid til mer god mat...

Men vi skjønner jo alle at dette bare er glansbilder. Peisen var vond å sitte på, Majorstua er ikke et hyggelig sted en lørdag formiddag, og man får bare dårlig samvittighet av å spise og drikke hemningsløst når man ikke får trent etterpå. Jeg prøvde å trøste meg med at jeg sparte 10 kroner i skoslitasje, men det monnet liksom ikke på ibux-gelen som kostet 132,50... Nei, det beste for hele familien hadde nok vært at jeg dro avgårde et par timer både lørdag og søndag for å slite bort litt rastløshet. Det hadde neppe blitt noe pers på meg, men jeg kunne i hvert fall sittet og gumlet boller med røde kinn og godfølelsen etterpå. Neste år er jeg med igjen!

Men om jeg var litt sur etter fire dagers treningsfri i morges, forsvant det fort da jeg fant ut at jeg har vunnet en pulsklokke fra Garmin. Pulsblogg.no har hatt en konkurranse der deltagerne har lastet opp øktene sine, og laget med flest kilometer mellom 15. september og 15. oktober vant konkurransen. Jeg var så heldig å få være på laget til Komfortsona IL, som ikke overraskende gikk av med seieren (ledet an av Mosjonisten som vant den individuelle konkurransen). Dermed vant alle på laget en pakke med energidrikk, gels osv., og to av oss ble altså trukket ut til å vinne en "sportsenhet fra Garmin". Jeg vet ikke hvilken modell det er snakk om, men det vil uansett komme godt med. Ønsker meg en litt penere klokke enn 305, slik at jeg kan bruke den til hverdags også. 

Veldig overraskende - jeg trodde all vinnerlykken min ble brukt opp da jeg fikk være Lucia i andre klasse...

I dag var det endelig tid for å løpe igjen. Jeg traff Siri og Silja på Sjølyst, og så tok vi den vanlige Bygdøyrunden. Heldigvis hadde jeg på hodelykten, for i Kongeskogen var det bekmørkt! Jeg føler meg i god form, pulsen var fin og lav og jeg ble mindre sliten enn jeg tidligere har pleid å bli i den litt kuperte løypa. Men jeg kjente et lite ubehag hele tiden. Det er ikke spesielt vondt, men jeg er litt usikker på om det gradvis vil bli bedre med innleggssålene eller om jeg blir nødt til å ta et par ukers pause. Vi får se - jeg er i hvert fall påmeldt Lørenskog halvmaraton førstkommende lørdag, som en mulig sesongavslutning (hvis jeg ikke holder helt til Jessheim). Er det flere som skal til Lørenskog?

20 kommentarer:

 1. Så kjekt å se bilder av dere!
  Du får tipse tante Tordis om strikkeoppskriften jeg omsider har putlet meg til å skrive ned, kikk innom Frk.Virrum.

  Klem

  SvarSlett
 2. Sånne helger må til i ny og ne, men jeg forstår rastløsheten. Tenker det var godt å komme seg ut idag.
  Grattis med ny klokke, jeg kan ikke fatte at jeg har hatt et liv uten Garmin. Det er liksom en del av meg og min identitet; pulsklokka på armen. Jeg har 210 da, og den eneste gangen den ikke får være med, er når jeg pynter meg til fest :-)
  Sees på Lørdag!

  SvarSlett
 3. Jeg vurderer Lørenskog. Har litt dårlig samvittighet overfor barna som er mektig lei alle disse løpene til mamma, pappa og tante, men Lørenskog får i så fall være det aller siste for sesongen. (Bortsett fra test av ølløp-løypa, men det regnes jo nesten ikke)
  Jeg tror nok ganske bestemt at det blir Lørenskog altså. Selv om Hytteplanmila eeeeegentlig skulle være sesongslutt...

  SvarSlett
 4. Ikke Lørenskog, men kanskje Jessheim, kanskje. Jeg har det med å planlegge, og droppe, små løp skremmer meg fremdeles, mye bedre å drukne i løpende horder. Er for tiden nede i de dype dørstokkersdal - og eneste grunnen til at jeg i dette øyeblikk skriver denne kommentaren
  - er fordi jeg nettopp bestemte meg for å droppe den flate langturen, jeg må busse for å ta - det er det samme som å si, at løping sannsynligvis er ut for dagen. Er for trøtt.

  Grattis med ny klokke, kanskje det er 610, jeg er sikkert den siste på jord som hater touchscreen (boikotter inntil videre alt), men den er mye penere enn 305/310 da.

  (pass på leggen og trodde forresten det bare var blondiner som fikk være Lucia, dvs, slike med lange gullblonde korketrekkere??, må ha vært i gamle dager!)

  SvarSlett
 5. Skikkelig feelgood innlegg - i alle fall starten. Men det ordnet seg med løpeturen til slutt også (minus ubehaget). Fire dager treningsfri høres nesten ut som tortur, men da er det viktig å trøste seg med altmulig annet - mat og vin. Det er ingen fare for deg uansett. (c:

  Gratulerer med klokke. Å vinne ting er jo ikke grunnen til løping og deltakelse, men det gjør jammen det hele enda bedre. Og Garmin ruler! (c:

  I motsetning til Ingalill digger jeg touchscreen, men har for meg at det blir knotete på en klokke. Elsker de store feltene og tydelige knappene på min 305, men det er klart; den egener seg ikke til vanlig bruk. Dessuten litt tungvint å lade hele tiden, hehe.

  SvarSlett
 6. Fire dagers treningsfri hørtes lenge ut. Skjønner godt du blir rastløs av det. Gratulerer med ny klokke. Må jo være spennende å se hvilken klokke Garmin varter opp med. Kanskje det blir aller siste skrik? https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=90671&ra=true

  Begrepet sesongstart og sesongslutt er ukjent for meg. Sesongen pågår hele tiden. :) Det er bare litt forskjellige faser av den. Ingen grunn til å lå være å løpe selv om det blir vinter. Det er bare å kle seg skikkelig og sørge for å ha egnet skotøy.

  SvarSlett
 7. Frk. Virrum: Jeg så det, så koselig! Kanskje jeg kan få "putlet meg" til å strikke noen sokker nå, jeg også :)

  Anna: Det var en fin helg, altså ;) Men ganske godt å merke at løpingen stort sett er ganske kompatibel med familiekos, og t.o.m. ganske viktig for oss voksne.
  - Så morsomt at du er med på lørdag, da sees vi!

  Toneklone: Bli med på Lørenskog! Etter det blir det leeeeeenge til neste løp... :)

  Ingalill: Bli med til Jessheim, vær så snill! (SadSam-blikk)
  - Skjønner godt at du skipper løpetur halv syv om morgenen! Hva med å prøve igjen i kveld? Eller noen runder i ullsokker på plenen?
  - JA, hurraaa, jeg har akkurat fått mail om at jeg vant en 610! Det er jo helt FANTASTISK! Jeg elsker touchscreen - gamla ;)
  - Jepp, alle vet jo at Luciaer skal være blonde, så det var derfor jeg trodde hele mitt livs porsjon flaks var brukt opp..

  Janicke: Jeg er også glad i 305, den er veldig bruksvennlig, men 610 virker nå veldig bra, da... og lekker er den. Anmeldelse kommer :) :) Dobbelt glad i dag forresten, første gang siden maraton jeg sto opp dagen etter joggetur uten vond og stiv legg!

  Peer: Det ble altså en 610. og det er jeg veldig fornøyd med - det er jo stort sett løping jeg driver med, og 610 er litt nettere og finere enn 910 ;) (men lekker den også, altså, for all del).
  - Med sesongslutt mener jeg såklart slutt på "konkurransesesongen"! Jeg har store planer om masse rolig mengdetrening framover.
  - Hvordan er formen denne uka? Nervøs? Håper du får slappet godt av og ladet opp!

  SvarSlett
 8. Grattis med ny, stilig klokke!!
  Og takk for turen i går, flott at leggen ikke klager. Lav puls du liksom, du et jo selve definisjonen på høy puls! LOL

  SvarSlett
 9. Fin, ikke sant, ja?
  - Tror aldri jeg har hatt så lav puls på Bygdøyrunden før, tenk! Kunne ha sunget nasjonalsangen i oppoverbakkene, så lite anpusten var jeg ;)

  SvarSlett
 10. Merker at det begynner å nærme seg ja. Er ganske spent på hva som venter i Frankfurts gater. :) Tror formen er ok. Var på en 15,6 km's tur på søndagen og det gikk rimelig greit. (Ganske tung løype). Skal prøve å få tatt en litt hurtig tur i dag og en rolig kort tur på torsdagen. Så blir det hviledager frem til søndagen. Har dårlig erfaring med å trappe for mye ned, så det må trenes litt denne uken også.

  Angående klær og sko og slikt så blir jeg kommer jeg nok til å bruke Nike Equalon +4 skoene jeg kjøpte for ikke så lenge siden. Selv om de er litt tunge har de god demping og de har fungert bra på langturer tidligere. De er også litt store slik at jeg forhåpentligvis ikke får vondt i tær og slikt. Hvis det ikke blir altfor kaldt (lite trolig) blir jeg nok å kle meg i bunad på søndagen.

  SvarSlett
 11. Du har fulgt treningsprogrammet og forberedt deg ordentlig, så det er ingen grunn til at det ikke skal gå bra! Bare start rolig nok :)

  - Så lenge du trener rolig er det sikkert ikke noe problem med flere økter denne uka!

  SvarSlett
 12. Lav puls? 175? Phø! Nei du, den går jeg ikke på ;-) Vi to tilsamme sprenger nok både den ene og andre skala'n gitt, men det var en flott tur! Ja takk til flere slike turer! Ses kanskje til lørdag da. Silja

  SvarSlett
 13. Fine bilder og det ser jo ut som du har hatt en koselig helg! Noen ganger må en bare legge bort rastløsheten for gledens skyld også! Ingen grunn til å ha dårlig samvittighet!

  Grattis med pulsklokke!

  SvarSlett
 14. Silja: He he... Ok, ikke SKYHØY puls da ;) - Jeg håper vi får til flere sånne turer i løpet av vinteren, ja, det er så mye lettere å komme seg ut da...

  Nina: Absolutt, det var en veldig koselig helg, altså :) Den rastløsheten er ikke så lett å få bukt med dessverre, men innimellom bør man kanskje tvinge seg selv til å se den litt i hvitøyet.

  SvarSlett
 15. Gamla?? hmpff, eller pølsefingerklomseberte?
  Hver gang jeg tar i noe med touch skjer mystiske ting - jeg ringer til fremmede, sletter mail og sender andres invitasjoner til folk som ikke finnes. - jeg øver, men liker det ikke.
  - men, det skal uansett bli spennende å se hvordan denne greier seg mot 305.

  Hvilken distanse skal du løpe på Jessheim?

  SvarSlett
 16. Ha ha :) - redd man ikke kan gjøre så festlige ting med 610...

  Jeg skal løpe halvmaraton. I fjor løp jeg 10 km, og det var skikkelig kjipt. 5 km én vei i snøfonner og motvind, og så fem km tilbake i de samme snøfonnene. Halvmaratonen skal være flat og fin, som et kvadrat hvis jeg husker rett. Dessuten får man en fin kopp i premie!

  SvarSlett
 17. Når er Jessheim? *gidder ikke google*

  SvarSlett
 18. Søndag 20. november: http://idrett.speaker.no/organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=1189837&CatId=491217

  - Blir sesongavslutningen utsatt litt? ;)

  SvarSlett
 19. Oooh, dagen etter test av ølløp-løypa. Takk for link!
  Jaja, jeg har til 3. november å bestemme meg. Kanskje barna kan være hos mamma hele helgen, så merker de ikke at vi er og løper. :oP

  SvarSlett
 20. Derja, du har skjønt det :P

  SvarSlett

 
Blogglisten