tirsdag 18. oktober 2011

Høstmørket


hitthetrails.wordpress.com

Jeg vet at de fleste av dere begynner å savne sommerkveldene nå - merkelig nok har jeg det ikke på samme måte. Tvert i mot føler jeg meg roligere og lettere til sinns nå som sola ikke varmer så sterkt lenger og det blir stummende mørkt flere timer før jeg legger meg. Jeg har aldri forstått hvorfor jeg opplever det sånn - rettere sagt, jeg har aldri forstått hvorfor ikke alle andre opplever det sånn. Den klare høstluften, stearinslys og fyr i peisen, kontrastene mellom strålende solskinn og øs pøs regnvær er noen av de tingene jeg setter pris på. Det siste preger selvfølgelig joggeturene på denne tiden av året. Lørdag ettermiddag hadde jeg en fin tur på Bygdøy, i god tid etter at siste KK-løper hadde passert. Strålende solskinn men behagelig, frisk luft. I går, derimot, var det grått og fuktig hele dagen, og det var tyngre å komme seg ut (selv om jeg liker høsten blir også min dørstokkmil lengre jo mørkere og kaldere det er). Men jeg trengte en tur ut, jeg trengte endorfinene. Satte kursen mot Frognerparken for en rolig subbetur på grusvei - leggen var ganske vond før turen, men jeg ville teste om sakte tempo og innleggssåler (som jeg har brukt lite de siste månedene pga. tåpelig overmot) kunne gjøre godt. Det gjorde det! Jeg kjente leggen underveis, men har ikke hatt så vondt i dag. Får håpe det er der problemet ligger, så jeg slipper et lengre avbrekk igjen...

Tilbake til høstmørket. Det var uventet mange folk i Frognerparken i skumringstimen. Folk som spilte fotball kan umulig ha sett konturene av ballen, og andre joggere passerte som grå skygger. Fuktigheten gikk umerkelig over til regn, som ble kraftigere og kraftigere. Etter to runder satte jeg kursen hjemover langs elven som renner ned mot Skøyen. Nick Caves Red right hand på øret og omgivelser som klippet ut fra X-files - jeg satte opp farten og var glad jeg var på vei tilbake. Men det var samtidig så godt å løpe i regnet, kliss klass, anpusten, varm innvendig. Og komme hjem til en lang dusj og nydelig middag!Flere mørke turer skal det bli framover, så i dag kjøpte jeg omsider noe jeg har ønsket meg lenge: hodelykt. Det blir kjekt på Treningscamp, og kanskje får jeg lokket med meg noen på en kveldstur i Kongeskogen også...? Jeg har fått meg en liten rød lampe for å sees i trafikken, og refleksvesten er selvsagt obligatorisk nå. Så hvis leggen bare tilgir at jeg har vært litt slurvete med sålene, blir det forhåpentligvis mange, mange kilometer i høst!
11 kommentarer:

 1. Helt enig, høsten får det til å bruse mer i årene mine enn hva sommeren gjør. Lurt med hodelykt og blinklys - er på vei til å kjøpe inn det samme selv (må først lese din anmeldelse etter å ha testet den). Håper ikke leggen din er ugrei nå! Husk sålene!

  SvarSlett
 2. Så bra leggen ikke er verre:-) Du vet jo at du MÅ være forsiktig!

  Jeg blir gjerne med på kveldstur på Bygdøy med deg som lysmester:-)

  SvarSlett
 3. Jo, høsten har sjarm, men må denne siden av året være så lang? Savner å kunne begrense løpeklærne til shorts og t-skjorte allerede. Det blir en lang vinter. Men god stemning du beskriver. Å løpe i regn kan være herlig. Og det ER veldig godt å komme inn og fyre i peisen og tenne lys etterpå.

  SvarSlett
 4. Høsten er fin. Akkurat nå, da allergiproblemene er borte og lufta klar. Lett å puste og fine farger - også tror jeg vi setter ekstra pris på det fordi vi har snø og is i bakhodet.

  Jeg vil også høre lyktomtale. Har et fjell av billiglykter liggende men er ikke fornøyd med noen.

  (håper for oss begge at minimalismen vinner over innleggsålene. One extreme to another. Jeg klamrer meg til soles i mengdesko og håper fivefingers vil redde meg -)

  SvarSlett
 5. Marit: Skal komme med rapport. Lykta er anbefalt av Christopher og Anna fra TC, så den bør være ok :)

  Siri: Ja, jeg vet det! Tar ingen sjanser, ikke vær bekymret!
  - Så fint du tok hintet ;)

  Janicke: Det var først og fremst deg jeg tenkte på, he he. De lyse kveldene varer da også ganske lenge, eller hva? ;) Peis er fantastisk!

  SvarSlett
 6. Ingalill: Ja, akkurat snøen kan godt vente, faktisk. Langtur på ski er definitivt *ikke* det samme... (grøss&gru).

  Såklart vinner minimalismen - i lengden - det er bare det der med å begynne i riktig ende osv. - men det ser det jo ut til at du gjør! Jeg har stor tro på din framtid som forfotsløper :) - og snart kan vi vel reise på treningstur til en savanne for å fange antiloper med hendene?

  SvarSlett
 7. haha,
  Jeg får legge inn litt styrketrening og da, slik at antilopene skjønner hvem som er sjefen, før jeg slipper de løs, og vi tripper til nærmeste tue for å dele en pose, ehh håndfull chiafrø.

  (tror sannelig det er på tide med ei ny økt ff, har hatt 1.ukes pause, pga legger og løp)

  SvarSlett
 8. Høsten er den tiden jeg liker best i forhold til løpting. Sommeren blir litt for varm for meg når det gjelder løping. Klar og fin høstluft og temperatur på 5-6 grader er perfekt.

  Jeg ser den lykten får god omtale i tester. Er også interessert i rapport når du har fått testen den litt.

  SvarSlett
 9. Jeg er også glad i høsten, både dagene og kveldene. Var ute og gikk en tur i går kveld. Da det var slutt på gatelysene, ble jeg helt svimmel, for jeg så ingenting. Men jeg så stjernehimmelen! Det var så flott.
  Skal også skaffe meg hodelykt.

  SvarSlett
 10. Jeg elsker høsten! Men er litt redd for å løpe i mørten alene. Jeg er jo så treig, så hvem som helst kan jo bare hoppe på meg. Derfor har det ikke blitt så mange turer enda, men jeg håper jeg rekker en tur i morgen.
  Har ormene lagt seg for vinteren tro?

  SvarSlett
 11. Ingalill: Synes jeg ser oss :) (Ja, ikke la det gå for lang tid mellom FF-øktene heller!)

  Peer: Lykta virket bra i går - men må teste ut litt mer før jeg kan anbefale den!

  Lille søster: Vi er visst en hel gjeng med høst-elskere! Stjernehimmelen er ikke så flott her midt i Oslo, dessverre... Men så løper jeg som regel når jeg er ute på kveldstid, og da kan jeg jo ikke akkurat sett opp på himmelen uansett ;)

  Toneklone: Ja, det er vel litt kaldt for ormene nå, eller? Ang. det å jogge alene om kvelden - det beste er jo selvfølgelig å løpe sammen med noen, men jeg vil ha friheten til å kunne løpe alene hvis nødvendig. (Dessuten virker det ikke så sannsynlig at noen skal hoppe på et svett, pesende menneske liksom :P) Men jeg synes det er greit å unngå helt øde strekninger, kanskje.

  SvarSlett

 
Blogglisten