fredag 14. oktober 2011

Portvin og spinat

En god venninne syntes synd på meg etter Fredrikstadmarka rundt, og mente åpenbart at jeg burde fått dette å styrke meg på ved målgang:
(Jammen godt de ikke serverte det underveis!)

Dette ser jo både godt & gøy ut, men jeg får vel heller anbefale å ta en titt på dette blogginnlegget av Silja, eller denne artikkelen som Torfinn tipset meg om, for mer fornuftige drikkeråd.

Heldigvis har jeg enn sunn lidenskap i tillegg til portvinen, og det er spinat. Jeg fatter ikke hvorfor spinat liksom skal smake så vondt - det er jo nydelig. I tillegg sies det at det er sunt. (Store overarmer, derimot, det får man definitivt ikke.) Favoritten min er spinat- og rødbetsalat, som jeg sikkert nevnte i tide og utide ifjor også, men her kommer det igjen. Jeg skyller en pose fersk spinat - fjerner ikke stilkene, men det er vel en smakssak - og blander med oppskårede terninger av kokte rødbeter. Deretter lager jeg en vinaigrettsaus, som er hemmeligheten bak enhver god salat. Litt dijon-sennep, en skje rødvinseddik og tre skjeer olivenolje, litt salt og pepper, blandes godt, og så har jeg oppi hakket sjalottløk. Så hakker jeg litt valnøtter, og blander alt i salaten. Hvis det er hovedretten, har jeg gjerne oppi kikerter også for å få litt mer næring.

Ekstravagant variant med andebrystskiver. Nam!
Gratenger er også en lur og enkel måte å få masse grønnsaker i maten. For noen dager siden improviserte jeg en veldig enkel form for vegetarlasagne: jeg la lagvis tomatsaus, spinat (fersk), squash (i terninger), perletomater og lasagneplater i en ildfast form, og hadde litt ost på toppen.


Knærne er fortsatt blå og ømme, men de plager meg mindre enn høyre legg. Den er fryktelig stiv og støl, som den har vært i to uker, jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd. Tirsdag og onsdag trente jeg henholdsvis ellipse og spinning, men jeg kunne visst like gjerne løpt, for det gjør fortsatt like vondt. Men jeg har bestemt meg for å ikke ta på meg joggeskoene før det kjennes bra igjen. Det holder hardt, i dette flotte høstværet... Men når det er så ubehagelig at jeg gruer meg for å gå til bussen, da skjønner selv jeg at en løpetur ikke er det lureste.

10 kommentarer:

 1. Akkurat hva jeg trengte, en salatoppskrift. Har ikke sett en grønnsak på uker, og jeg er enig i at spinat er kjempegodt, men so is skolebrød.
  Blir spinatinnkjøp ikveld!

  Jeg har nå lest innlegget 3 ganger for å lære meg trikset: Hvordan skrive gladinnlegg med vonde knær, men visdommen glipper, noen av oss er rett og slett født på skyggesiden -)
  Synes du er flink, tålmodig og måteholdende, sikkert Nike som har skylda?

  SvarSlett
 2. Ah, middagstips!!!!!!!!!! NAJS!!!! skal storhandle i dag og meske meg med deilige grønnsaker til kvelds ;-) Thanx for sharing!!! Silja

  SvarSlett
 3. Spinat er knallgodt:) Sammen med rødbeter...det har jeg ikke prøvd. men grønnskasgratenger..det lager jeg:) Lettvint og utrolig godt:)

  Ellers er det suppetid nå...Hutrekaldt ute og suppe i skåla gjør seg bra. mmm..ble sulten jeg:)

  SvarSlett
 4. Akk ja, den som fikk sine barn til å tro at man får store muskler av feks. spinat... men ikke engang det hjelper for å få noen grønt/gult/rødt i de små. Vel, det blir vel folk ut av dem også. Men takk for tips, og her får du ett tilbake (mot støl, vond kropp) Ibux og rødvin (alt med måte!!) funker som bare søren;-)

  SvarSlett
 5. Da blir det spinat i kveld. Og ikke portvin, men rødvin.
  Jeg er glad i spinat, men resten av familien er ikke så begeistret. Men det virker som det går greit når spinaten gjemmes i annen mat, alle dine gratenger.
  Spinat- og fetapai er nam.

  SvarSlett
 6. Ingalill: Nike har skylda, helt klart.
  (Jeg sutret så mye i fjor høst og i våres at jeg har brukt opp kvoten for en stund)

  Silja: Håper det ble en suksess :)

  Marit: Suppe, ja! Kanskje du har noen oppskrifter å dele der? Jeg lager sjelden suppe, men det kan jo være veldig godt.

  Anna: Jeg spiste knapt en grønnsak før jeg ble 18 (og så lyset)... Jeg overlevde i hvert fall ;)
  - Takk for tips, det prøves herved ut! :)

  Lille søster: Spinat- og fetapai, ja, nam! Nå ga du meg en god idé til helgekos-mat, takk!

  SvarSlett
 7. Salatoppskrift er kopiert. Ser nydelig ut og jeg gleder meg! Ufattelig sunt også da, både rødbeter og spinat. Kanskje noe for fredagskvelden, før Hytteplan... (c:

  Hadde jeg hatt helende hender ville jeg helt klart lagt dem på dine legger. Men, det er nok bare tid og forsiktighet som funker. Mulig du skulle tatt kontakt med idrettslege eller fysioterapeut igjen. Jeg er veldig fornøyd med Frode Hilde (manuellterapeut) på NIMI som jeg gikk til med skinka mi (det der hørtes ikke helt bra ut). Du må jo bare få dette i orden så du kan løpe igjen.

  SvarSlett
 8. Håper det faller i smak! Ja, det er kjempesunt, men veldig godt likevel ;) Med valnøtter og kanskje kikerter og/eller brød blir det næringsrikt også, og passer sikkert godt kvelden før et løp ja :)

  Jeg har egentlig lovt meg selv å ikke gå på Nimi igjen - det var litt surt å betale så mye penger bare for å få beskjed om å la være å trene så lenge jeg hadde vondt. Men en fysioterapeut kan kanskje være verdt et forsøk! Ja, jeg er nødt til å få orden på det. (Jeg har slurvet litt med innleggssålene, har en teori om at det har spilt inn, så har faktisk et lite håp om at det kan ordne seg hvis jeg bruker dem fast igjen.)

  SvarSlett
 9. Ja, det blir jo penger av det, men jeg hadde forventet at det var mer. Betalte vel rundt 300 første gang og deretter litt over 200, om jeg ikke husker helt feil. Jeg hater å gå til leger og denslags - og dette var første gang hos fysio/manuellterapeut - men ble positivt overrasket over hvor skikkelig det ble håndtert. Han hadde da også løpt noen maraton selv og visste litt om vilje vs klokskap... (c;

  SvarSlett
 10. Det var ikke så galt! Nimi-legen jeg gikk hos tok nesten tusen kr per konsultasjon (som varte ti minutter)... Forsåvidt glad jeg gikk dit, men nå har jeg liksom tatt poenget: Ikke løp hvis du får vedvarende smerter!
  - Hvis det ikke hjelper å bruke innleggssålene igjen, skal jeg jammen ta kontakt med ham du anbefaler.

  SvarSlett

 
Blogglisten