mandag 13. februar 2012

Opptegnelser fra kjellerdypet

Langt, langt nede i mørket hørte jeg Ingalill rope på lørdag. Nei, jeg er ikke avvent fra treningsnarkomanien! Det er bare det at fiskebensmønstret glassfiberstrie ikke helsparkler seg selv... Den er faktisk så gjenstridig at den breier seg etter tre lag sparkel og to malingstrøk. Men det får holde, prioriteringene bør være klare; grei stue og litt treningstid er bedre enn perfekt stue og ingen treningstid. Vi får heller satse på dempet belsyning.

Forrige uke startet ganske heftig. Etter langturen på søndag var jeg med på langrennstrening ved Fossum tirsdag kveld. Jeg blir alltid overrasket over hvor fort folk går (springer!) på ski, og brukte masse krefter på å henge med både oppover og nedover (faktisk mest nedover!) Her går man rundt og tror at man er en ekte nordmann, tidligere medlem i Fredrikstad skiklubb og greier, og så ender det med total ydmykelse hver eneste gang jeg prøver (dvs. den ene gangen i fjor, og den ene gangen i år). Men med to runder rundt lysløypa og så litt rolig gange med fokus på teknikk (den sitter nemlig ikke!) ble det en veldig bra treningsøkt. At jeg var ekstremt støl i låra resten av uka er en annen sak.


Alt blir litt tåkete når man kjemper for livet i lysløypa på FossumNeste morgen, ca. ti timer etter skiøkta, var det så tid for å løpe til jobben. Jeg kjente med en gang at det kom til å bli utrolig tungt, beina var fullstendig kjørt etter å ha slitt seg opp og ned og rundt med dumme ski. Men det var veldig deilig å starte dagen med litt fysisk slit; hadde jeg sluppet å bruke halvannen time på å finne en dusj (filosofene er tydeligvis ikke de mest sportslige på Blindern) ville alt vært perfekt.

Så kom det et laaangt avbrekk - støl, sliten, hektisk helg, strekk i lysken, forkjølelsestendenser - før jeg fikk mannet meg opp til en tur på torsdag. En bitteliten tur sammen med en som om mulig er enda dårligere trent enn meg - godfølelsen det gir skal man ikke kimse av! I går rakk jeg 8,5 km i dagslys, og jeg føler egentlig at formen ikke er fullt så elendig som det lave kilometerantallet burde tilsi (turde ikke ha på pulsbeltet, siden det sikkert bare er noe jeg innbiller meg). Men at det begynner å haste med tanke på Fredrikstadløpet, det er det vel ingen tvil om. Akkurat nå prøver jeg bare å få trent så mye som glassfiberstria tillater - og så får det gå som det går 25. mars.

11 kommentarer:

 1. Du holder hjulene igang og det er bra :-) Litt trim er mye bedre enn ingenting!!! Kanskje vi ses snart igjen da med enten ski eller løpesko på bena ;-)

  SvarSlett
 2. Puhh! og lettelse over at du ikke ligger i en krok med hodet i malinsspannet. Mer enn noen andre har du overbevist meg om at flytting SKJER ALDRI.
  - men at du på tross av dette fremdele løper under 7min/km er for meg subbert som meg, fullstendig uforståelig.
  Når jeg kommer over sjalusien skal du få et klapp på skuldra -)

  SvarSlett
 3. For noen pulsverdier du klarte å prestere på den til-jobben turen da du? Jeg skal aldri klage igjen...
  Det blir straks bedre tider, faktisk allerede i morgen:)

  SvarSlett
 4. Jeg blir like fasinert hver gang jeg leser eller ser at noen tar skituren som en treningsøkt. For meg betyr skitur en hyggelig tur med pøler, sjokolade og hyggelig selskap.

  SvarSlett
 5. Silja: Det håper jeg! Antageligvis blir det med joggesko ;)

  Ingalill: Ja, bra du har skjønt det. Siden november har jeg knapt hatt en rolig dag. Hadde jeg ikke vært statsansatt slabbedask vet jeg ikke hvordan det hadde gått.
  - Uforståelig med under 7 min/km? Har du sett så korte turer jeg løper, eller?

  Tone: Hehe, jeg tror grafen viste litt gale prosentverdier, jeg var ikke oppe i 99% altså, men tungt, det var det helt klart :)
  - Gleder meg til i morgen kveld!

  Nina: Helt enig med deg, det er sånn jeg også har lært å gå på ski :D

  SvarSlett
 6. Helt enig, ski kan være finfin trening...særskilt om man bruker mye energi og kraft bare på å komme seg fremover.
  Godt du holder humøret oppe og treninga ved like, Fredrikstad kommer som julekvelden på kjærringa på ALLE!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har kanskje rett... Det er vel bare å se på det som en bra treningsøkt. Og én ting er sikkert: hadde jeg ikke hatt Fr.stadløpet og Skogsmaraton lurende i bakhodet, hadde jeg hatt enda større problemer med å komme meg ut!

   Slett
 7. Du går jo fort på ski! Men fascinerende så forskjellig puls vi har. Hvis jeg klarer å bikke 170 så er det syre og blodsmak. Du hadde 171 i snitt! Ski er nydelig (men løping er bedre og definitivt enklere).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er rart - jeg må opp mot 185-190 før syra kommer (det skjer veldig skjelden, lat som jeg er ;) ) Det ble en joggetur i går kveld også, og jeg må si at jeg eeeeelsker å jogge - hvis noen skulle være i tvil altså :P

   Slett
 8. Løp er alltid fin motivasjon for å få trent. Fungerer bra for meg iallefall. Hadde det ikke vært for de to halvmaratonene (Haag og Fredrikstad) som venter i mars tror jeg ikke det hadde vært like lett å komme seg ut for å løpe på vinteren. Kjenner det begynner å krible litt i maratonfoten nå. Har vurdert den skogsmaratonen, men vi får se. Ser det er nytt maraton i Holmenstrand 15. april som ser interessant ut.

  http://www.holmestrandmarathon.com/

  Er litt fristet til å prøve meg på den. Flere fordelen med den. Det er ganske nært der vi bor og det er tidlig på året slik at varme neppe blir et problem.

  SvarSlett
 9. Oj, maraton i april! Det er jo ikke lenge til! Men du har jo trent bra i vinter, så vidt jeg har fått med meg, så det burde jo greit. Selv om jeg egentlig synes du bør være med på Skogsmaratonet :)

  SvarSlett

 
Blogglisten