mandag 25. juni 2012

JA og AU!

Knesmertene på slutten av maraton var overhodet ikke noe å bekymre seg over - de forsvant i løpet av et par dager. Lårene var støle litt lenger, men heller ikke noe å sutre over. Tiden etter maraton er deilig! Mestringsfølelsen er formidabel, løperselvtilliten har fått en enorm boost og i tillegg kan man (tror man) lade batteriene med uhorvelige mengder kalorier. Jeg kan knapt vente til neste maraton, for å få den samme belønningen!

Neste maraton VIL jeg løpe med skjørt!
Denne turkise varianten er favoritten så langt...

Men det er vel en grunn til at det ikke anbefales å løpe maraton altfor ofte. Jeg tok meg en kort tur onsdag (6 km) og en ny kort tur på lørdag (7 km). Den første opp til Røa/Bogstad og den neste til Stordammen i Fredrikstadmarka. Jeg kjente en stivhet på utsiden av venstre lår (der jeg hadde vondt mot slutten av maraton) begge gangene, men ikke noe bekymringsfullt. Så da tenkte jeg det var greit å ta en rolig tur med Siri i går kveld også. Jeg har nettopp løpt maraton, jeg tåler jo alt! Ikke fullt så logisk som det hørtes ut i mine ører... Jeg hadde feilberegnet litt hvor langt det er til Siri via ring 3, og da vi løp videre helt til Kongeskogen på Bygdøy ble det en ganske lang tur totalt. Jeg kjente at låret ikke føltes helt bra etter hvert, men pytt. Det var først da jeg kom hjem etter nesten 17,5 km at jeg virkelig kjente at det nok ble litt i overkant mange kilometer, en uke etter maraton... I dag har jeg haltet rundt og hatt det skikkelig vondt hver gang jeg har lagt tyngden på venstre fot. Helt øverst på låret, på utsiden. Greit, kropp, jeg tar hintet og venter en liten stund med neste langtur! Bare la meg få ta noen korte turer innimellom, ok?


17 kommentarer:

 1. Gratulerer med knall skogsmaraton, glad det har gitt deg den boosten du fortjener. Kos deg videre med løpingen utover sommeren :-))
  Jan Arild

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det skal bli mye god trening i juli :)

   Slett
 2. Neste tur får vi ta til Bogstad heller, ingen omveier:-)
  Takk for turen uansett, håper låret bare trenger en natt eller tre før det er happy igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye bedre allerede, satser på at det forsvinner uten mer bråk hvis jeg er fornuftig ;)

   Slett
 3. Jeg må si jeg sperret opp øynene da jeg så turen din på Endomondo. Tror hodet vårt er mer klart enn kroppen. Jeg kjenner også at det går greit i noen kilometer, men så blir jeg rett og slett litt utmattet. Så ja, vi får ta hintet.
  Håper benet kommer seg fort, og at været tillater mange deilige turer i skjørt fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, man prøver seg ;) Det går helt sikkert fort over, og da er det jo bare å sette igang med nytt treningsprogram!

   Slett
 4. Hei! Husk at bena dine tjente deg særs godt på skogsmaratonen, de fortjener å bli stelt litt pent med nå. Jeg kjente meg absolutt igjen i den selvtilliten du referte til, og tok en rask kikk tilbake til post-Berlindagene i fjor. Jeg var også høy på løping da (evt. på meg selv?), og ville raskt igang igjen. Holdt meg riktig nok til turer på 10-14km de første 10 dagene, men så kom 27km to uker etter maraton, etterfulgt av tidenes beste tempoøkt 4 dager senere (det var Volare, volare, volare, i beste Manuela di Centa-stil). Så sa det stopp. Hælen slo seg vrang. Leeenge. Hodet tok ikke signalene fra kroppen godt nok, gitt. Men hey... det er lærdom, det også! :-)
  Så du har rett: du kan fylle på med kalorier nå, uten å måtte tyne alt ut igjen med km på km landevei. Litt pleie på kort sikt gir nye muligheter på lang sikt. I følge ryktene skal man jo også kunne skimte sol her i området de neste par dagene, så nyt noen fine, avslappende dager i vissheten om at maratonformen ikke forsvinner sånn over natten. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett, jeg skal stelle pent med dem! Skal prøve å ligge pal i solen og slappe av :)
   -Det der med lærdom er helt sant, man er bare nødt til å kjenne på kroppen hva som er lurt og hva som er mindre lurt...

   Slett
 5. Godt det er andre som også føler seg litt høye! Men jeg har fått så mange advarsler om å ta det pent etter en maraton at jeg ikke har turt annet!

  SvarSlett
  Svar
  1. LURT! Det skal jeg huske på neste gang :)

   Slett
 6. Astrid det høres ut som irritert /betent sene i hofte. Jeg hadde dette problemme når jeg jogget feil etter å ha forstuet ankelen. Du må huske å strekke siden av lårene (beina i kors ogbøye kroppen til side motsatt der fremste beina står). Tips fra fysioterapeuten min. nå går det mye bedre. Dessuten 17,5 en uke etter marathon er for mye. Under maraton, ødelleger vi masse muskelfibrer og vi må gi musklene tid til å bygges opp igjen. Lykke til med RESTITUSJON!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips, Ania! Det skal jeg prøve ut. Alt for dårlig til å tøye generelt :)
   - Skal hvile nå, lover!!

   Slett
 7. Gratulerer med vel gjennomført skogsmaraton. Kjenner meg igjen i følelsen av å være verdensmester etter å ha gjennomført maraton. Hodet mitt (beina var ikke så begeistret) begynte også straks å se frem mot neste maraton etter at Holmestrand maraton var fullført.

  Det er Oslo maraton som blir din neste maraton? For meg blir det Frankfurt i slutten av oktober. Skulle gjerne vært med i Oslo også, virker som det blir et bra arrangement i år. Men et brev fra Drammen sykehus med beskjed om å innfinne meg der 10. august gjør at det ikke er aktuelt med noe hel eller halvmaraton i Oslo i år. Håper imidlertid at jeg får trent nok frem mot Frankfurt slik at det lar seg gjennomføre.

  SvarSlett
 8. Ja, hvis alt går etter planen løper jeg maraton i Oslo under OM. Så synd at du ikke kan! Men jeg er helt sikker på at det er bedre stemning og bedre løype i Frankfurt, hvis det er noen trøst :)

  SvarSlett

 
Blogglisten