søndag 15. juli 2012

Treningscamp uke 1 - yte for å nyte

Mottoet har jeg lånt fra Anna. Det er ingen hemmelighet at jeg begynte å jogge i en periode da vekten gikk i feil retning, og selv om jeg nå jogger for joggingens skyld, er det en veldig hyggelig bieffekt at man står litt friere til å kose seg ekstra. Men man skal yte veldig mye for å kunne nyte ganske mye, så denne første uka uten barn hjemme måtte nesten bli til en treningsleir hvis jeg skulle kunne spise og drikke alt jeg hadde lyst på uten at det skulle ende i katastrofe.

Mandag løp Régis og jeg 8 km, tirsdag syklet jeg til jobben, men det teller jeg ikke som trening - veien er for kort og jeg sykler for pinglete. Onsdag var vi med på Sognsvann Rundt Medsols. Jeg har bare vært med på det når de har arrangert Human Race og Nike Race, aldri bare vanlig SRM. Jeg hadde ikke lyst til å løpe for full guffe, så Régis og jeg skulle bare subbe rundt tre runder. Som vanlig når et startskudd går og utgangstempoet er raskt, kommer man inn i et løpsmodus der man gir litt ekstra. Jeg gikk absolutt ikke i kjelleren, men komfortsonehinna ble godt tøyd - og jeg er fornøyd med 54,17, siden jeg hadde tenkt å løpe flere minutter saktere (var egentlig litt nervøs for å ikke rekke fram før arrangørene ryddet sammen etter 70 minutter!)

Torsdag hadde vi meldt oss på Hovedøya rundt. Jeg har bodd i Oslo i snart ti år, men har ALDRI vært på noen av øyene i Oslofjorden, aldri tatt noen båt fra Vippetangen. Da måtte jeg jo bare benytte anledningen til å delta på Øyakarusellen! Og det var kjempekoselig. Vi løp først en oppvarmingsrunde gjennom løypa (ca 3,3 km), før vi løp en gang til i raskere tempo. Det var fryktelig vått og sleipt og masse skumle røtter for en terreng-pyse som meg, men pulsen kom da opp denne gangen også. Altfor lenge siden sist jeg presset meg litt, det er jo så utrolig deilig etterpå! Og med reker og loff blir det enda bedre...

Fredag var det hviledag, før vi løp en tur ut på Fornebu sammen med Siri lørdag morgen. Jeg kjente lårsmertene igjen, men fikk tilfeldigvis besøk av en fysioterapeut-nabo-venninne senere på dagen. Hun mente jeg hadde irritert slimpose over hoftekulen eller noe sånt, og at det kunne være verdt å prøve en ibux-kur. Det litt festlige var at hun selv slet med vond hæl, men ikke ville høre på mine råd om å ta en løpepause - og dermed kunne hun jo ikke be meg om å gjøre det heller. Vi får nå se!

I dag har jeg gjort noe helt nytt - syklet langtur. Régis har fått seg racersykkel, og jeg har en ganske fancy hybrid med tynne hjul. Fullstendig bortkastet på en pyse som meg, selvfølgelig, som bremser for livet i nedoverbakkene, stopper opp hver gang jeg ser en ujevnhet i asfalten og går av sykkelen hvis jeg kommer til en fortauskant... Men vi kom oss da til Asker, og hjem igjen også (ca 43 km totalt). Vel plassert under en parasoll på en kafé i Asker sentrum begynte det å pøsregne. Vi hadde bare t-skjorte (at det går an!) og ble skikkelig kalde, men det var ikke et alternativ å sykle tilbake før regnet roet seg litt. Det sluttet ikke helt før vi nærmet oss Oslo, og det var en skikkelig ubehagelig affære å sykle nedoverbakker i kaldt regn. Jeg ba intenst til Gud om bare et bittelite solglimt - der fikk jeg for all dissingen av sommervær. Etter en varm dusj og avslutningen av dagens tour de France under dyne på sofaen, var heldigvis marerittet glemt.

Ok, det var ytingen. Hva med nytingen?

Etter SRM: Nydelig biff med peppersmør og grønne bønner med hvitløk... 


Etter Hovedøya rundt: Mine to favorittoster, Camembert (må være godt moden) og engelsk Stilton, NAM!
Etter lørdagens langtur: Ytrefilet av reinsdyr, sellerirotgrateng og smørdampet spinat

Sykkelpause i Asker under øspøs regn: chèvre-salat 
 Ok, kaloriregnskapet gikk nok ikke i null - men så er det jo sommer, da. Litt kos må man ha her hjemme også, når alle andre er på ferie!

Neste uke blir det endel jogging til og fra jobb hvis hofta (?) tillater det, Langøyene rundt på torsdag og forhåpentligvis en lengre sykkeltur til helgen.

16 kommentarer:

 1. Så fin uke. Pass på hofta for uten for du ikke trene i det hele tatt. Jeg har nå 3 ukers ferie planen var å trene hver dag, men klarer ikke å jogge 2 km en gang spiste du virkelig all den osten?

  SvarSlett
 2. Så UTROLIG kjedelig med den muskelen din! Jeg blir så sur for at vi ikke bare skal kunne løpe i fred, det vi har lyst til :( Føler med deg, og håper det ordner seg fort!

  Hehe, vi var to stykker som spiste osten over tre kvelder... Men likevel ;)

  SvarSlett
 3. Vakkert ;-) Det så bare helt digg ut!! Og treninga har du all grunn til å være fornøyd med; sprekt!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøver å herme litt etter deg, det er bare svømmingen som mangler ;)

   Slett
 4. En skikkelig bra uke! (c: Fortsett både yting og nyting, men vært forsiktig med hofta. God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde ikke du noe hofteproblemer? Gjorde du noe spesielt for å bli kvitt dem (annet enn å stå over Berlin-maraton...)?

   Slett
 5. Hofteproblemer er ikke gøy - har slitt med det hele vårsemesteret. Nå har jeg ikke løpt på et par uker, og kjenner ingenting, er spent på hvordan det går når jeg løper igjen...
  Maten så deilig ut da.
  Har dere barnefri?

  SvarSlett
 6. Ja, jentene er på sommerferie hos besteforeldre i Frankrike :)
  ÆSJ til skader, håper du har fått orden på dine hofteproblemer i hvert fall!

  SvarSlett
 7. Det som er litt sørgelig, er at desto eldre man blir, desto mer føler jeg at man må yte for samme mengde nytelse.
  Men skal si dere kokkelerer litt av noen måltider. Har kanskje sammenheng med nasjonaliteten til din mann?
  Håper hofta blir bedre!

  SvarSlett
 8. Heh, ja her ser jeg nå at man skulle tro jeg ikke hadde trent overhodet forrige uke, alle klær er blitt trange jo ;)

  Det er ikke til å stikke under en stol at vi spiser en del fransk mat, ja! Mmmm.

  Ny nabofysioterapikonsultasjon viser at det antagelig er muskelen øverst på utsiden av låret som er betent, grunnet FOR SVAKE MUSKLER. Hva?!? Og nå må jeg begynne å trene STYRKE?!? Får visst komme meg tilbake til Sats, Anna...

  SvarSlett
  Svar
  1. :-D Den enes "død" er den andres brød.

   Slett
 9. Enig med styrketrening og tøying. Det er dessverre klua. Man kan ikke bare løpe i fred. Hadde også hofteproblem i vinter tøying hjalp på 3 dager var vondt borte

  SvarSlett
 10. Hvordan tøyde du da? Med bena i kors og lente over på siden? Godt å høre at det gikk fort over for deg,i hvert fall!

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. I alle dager! Vi led parallellt med legghinnene våre, og nå ser jeg du også sliter med hofta/hoftekula! Jeg fikk store problemer med smerter etter langtur på knappe to mil for et par uker siden, helt nytt for meg. Hvile hjalp, men jeg kjenner fortsatt murringen. Anna viste meg noen gode IT-båndøvelser.

  Så bra treningsleir! Og så mye deilig mat. Vel fortjent. Livet er for kort til å stå over en masse nytelse :-)

  SvarSlett
 13. Så rart! Alt vi skal slite med :( Jeg tror egentlig heller det er en lårmuskel jeg strever med, men smerten brer seg utover og gjør vondt overalt :/

  Krysser fingrene for at vi blir fort bra, begge to!

  SvarSlett

 
Blogglisten