søndag 25. november 2012

På autopilot

3 uker siden forrige joggetur og treningslysten er temmelig fraværende. Rart det der; den første uka går man fullstendig i frø fordi man ikke får de vanlige 3-4 øktene. Veldig snart er trening enn sånn fjern greie man må ha gjort i galskapens rus, og det eneste fornuftige er å holde seg inne under teppet. Eller rydde, vi har faktisk fått orden på boden og skittentøyskurven etter måneders forsømmelse. Plutselig er jeg mammaen som lager vafler til ungene i nabolaget og tenner stearinlys og til og med vurderer å vaske kjøkkenvifta. Helt greit det! Men når jeg kan lufte joggeskoene igjen om tre uker vet jeg at alt kommer til å endre seg, og godt er det.

Denne gangen har jeg gått to ganger til en manuellterapeut på Nimi. Det er en soleklar beinhinnebetennelse; ikke så uventet, men greit å få det fastslått. Han mener det kan komme av at jeg har vært slurvete med å bruke innleggssålene jeg fikk laget forrige gang jeg gikk til Nimi for beinhinnebetennelse. En skikkelig teit grunn, men nå vet jeg i hvert fall at den feilen lett kan unngås framover. Sålene skal brukes hele tiden, også når jeg går. Dessuten må jeg styrke muskler i lår og hofter for å bedre stabiliteten. Også helt greit å forholde seg til. Jeg har pint meg selv ved å "klemme bort" betennelsen hver dag, og jeg har lært noen gode tapemetoder for å holde musklene på plass. I det hele tatt veldig konstruktivt! Og så har jeg selvfølgelig i bakhodet at man ikke løpe maraton flere ganger i året - å forbedre halvmaratonpersen kan også være en god utfordring framover.

Treningsmessig (og dermed også bloggmessig) er jeg altså på autopilot for tiden - jeg bruker ellipsemaskinen et par ganger i uka, jeg har lånt spinningsykkel og romaskin hos Tone, og jeg har trent styrke med Siri & Co. Og så gir jeg på litt ekstra opp Sørkedalsveien på sykkel hjem fra jobb.

Første joggetur blir fredag 14. desember, og jeg gleder meg vilt!

26 kommentarer:

 1. Kjedelig med løpepause. Håper det går seg til med beinhinnene og at du kommer sterkt tilbake når du kommer i gang igjen.

  Nå i disse juletider kan du jo lage deg en løpekalender der du teller ned til 14. desember. Starter du i morgen har du 19 dager igjen. Kalenderen fyller du med sjokolade og løpesaker. I luken merket 14 desember kan du jo legge inn et par nye løpesko.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, genial idé! En løpekalender fortjener jeg helt klart :D

   Slett
 2. Jeg tror jeg er for "redd" til å stoppe/ta pause med løpingen min, for jeg er bekymret for at jeg da ikke skal klare å komme igang igjen.
  Men det er jo bra at du har alternative treningsøkter da, og ikke har helt fri fra alt sammen. Da er det vel litt lettere å komme igang igjen, ikke minst for kondisen sin del ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er farlig å ta en pause - men noen ganger er man bare nødt. Da er det godt å vite at man greier å komme inn på rett spor når man starter opp igjen :)

   Slett
 3. Alt til sin tid, tenker jeg:) Orden i boden og klesskapet gir også en indre ro på sin måte. Og ikke minst vafler til fornøyde barn! Syns du er kjempeflink jeg som tar en skikkelig løpepause, det er både nødvendig og fortjent;)Og 14. des er tross alt ikke lenge til:) Gleder meg jeg også for jeg vil ha selskap på løpeturene igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, rydding fungerer greit som jogge-substitutt faktisk ;) Det verste for rastløse sjeler er å sette seg ned!
   Jeg gleder meg også til å være litt sosial igjen :D

   Slett
 4. ...ta det med ro ja, men for all del: hold deg unna kjøkkenvifta!! Det finnes uante skumle livsformer der!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Slapp av, jeg har ikke nærmet meg den ennå ;)

   Slett
 5. Det er kjedelig med løpepause, men hyggelig å steke vafler til ungene i nabolaget :-)

  Du er flink som bruker ellipsemaskin. Regner med at det blir noen timer på den for meg også framover, men det sitter litt langt inne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør det, men med litt god musikk på øret overlever man 45 min i hvert fall :)

   Slett
 6. Det er veldig rart det der med treningspause. Det er akkurat som du sier. Etterhvert som det blir lenge siden forrige tur blir man motvillig, og nesten redd for å ta neste. Du har jo litt erfaring med å utvikle løpstålmodigheten nå, så dette fikser du. Snaaart er du i skoene og kjenner på løpegleden igjen. (c:

  SvarSlett
 7. Å bli nabolagsmester i vaffel skal man ikke kimse av. Vafler er det beste (eneste?) beviset på en høyere makt!

  Angående disse NIMI-sålene: bruk dem! Jeg er i en tilsvarende situasjon, fikk slike såler for å fikse plantar fascitten ("fikk"? ... betalte gjennom nesa, er vel nærmere sannheten!), og har vært overdrevent flink til å bruke de. I alle andre sko enn løpeskoene. Har vi først brukt 2500,- for herligheten, bør de brukes. Placeboeffekt eller ikke, til den prisen bør vi ta imot enhver positiv effekt...:-)

  Og du: ta det pent når du snører på deg løpeskoene igjen! Easy does it...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant! Dessuten er de ganske behagelige. Vet ikke hvorfor jeg var så nonchalant i forhold til å bruke dem, det hadde kanskje litt å gjøre med at jeg ble betatt av Born to Run-boka ;)

   Slett
 8. Føler virkelig med deg og er redd jeg snart må kaste inn håndkle på grunn av ryggen, prolaps som skulle vært operert for to år siden (før jeg begynte å trene og ikke ville bekymret meg for den slags)og ble bra like før operasjonen, plager meg veldig om dagen og eneste som har hjulpet er å peise på med smertestillende, nå hjalp ikke det heller på ukas siste løpetur i går og jeg kjenner jeg er kjemperedd for løpepause.
  God bedring og bare 13 dager igjen til du kan ta beina fatt igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, så dumt! :( God bedring til deg også!

   Slett
 9. Har vi en løpedate den 14.?

  :-)

  SvarSlett
 10. I dag er det 14. desember. Det er vel nesten å regne som julaften. Lykke til med dagens løpetur.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du husket det :) Ja gjett om jeg gleder meg! Skal på tur med Siri etter jobb.

   Slett
 11. Heeeii,
  skulle ikke du jogge 14.desember?
  Jeg venter på rapport og gode nyheter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer, det kommer. Har bare en doktoravhandling å skrive først. De glade dager er definitivt over.

   :)

   Slett
 12. heldigvis kommer løpelysten like fort tilbake som den forsvant. Noen 2,3 løpeturer du må tvinge deg til og er du igang igjen. viktig å være tålmudig med skader. Og man skal høre på de "manuale terapeuter".

  SvarSlett

 
Blogglisten