onsdag 8. januar 2014

Godt nytt år og på'n igjen.

Dette ble jammen en lang bloggpause. Og 2013 et usedvanlig dårlig løpeår.

Først leverte jeg avhandlingen min, noe som førte til null løping fra januar til mars. Deretter hadde jeg en brukbar periode, fikk treningsprogram fra McMillan og kom i ganske god form - før jeg måtte forberede disputas og alt raknet på nytt. Kom liksom aldri inn i det igjen. Det eneste positive er vel at jeg ikke var skadet.

Og 2014? Da skal jeg boikotte omtrent alle norske løp. Herlig. Dette er virkelig en boikott som koster mer enn å ikke kjøpe produkter fra Nestlé. Hva skal jeg finne på i år?

Det får bli SRM, da. Å sette pers på 1, 2 og 3 runder.

En tur til Bordeaux og vinmaraton står på planen... NFIFs lange fingre når ikke helt dit!
Og så er det i hvert fall ett løp i nærheten som ikke krever lisens: Skiløpet. Takk! Jeg tror at 10 km'eren i Ski får bli årets store mål.

Men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å komme meg ut av denne dvalen. Jeg har løpt kanskje 3 ganger de siste 6 ukene. Jeg har hatt mye å gjøre, men det er også vanskelig å komme seg ut på løpetur i mørket. Litt rart egentlig, for jeg har ingen problemer med å gå tur med hunden på kveldstid. Men da kan jeg tulle meg inn i tykk dunjakke, strikkelue, polvotter... Hadde jeg enda lagt på meg av inaktivitet, men av en eller annen grunn virker kroppen min motsatt der (antagelig mister jeg de få grammene muskler jeg en gang hadde).

Mitt eneste halmstrå er å løpe med Derek. Han er nå snart ett år og gammel nok for HD-scanning (for de uinvidde: røntgenbilde for å sjekke om han har hoftedysplasi, i så fall er jogging fy-fy). Båndtvangsperioden starter i april, og da må han være opptrent til å kunne jogge noen kilometer i bånd. Så vi har såvidt startet, pent og rolig langs Lysakerelven. Å løpe med ham er absolutt en motivasjonsfaktor. Det er mye mindre kjedelig å ha en løpeglad fuglehund foran seg - han traver ivrig i vei som en maskin, blir aldri lei, kunne løpt en maraton hvis han fikk lov (for tiden er vi oppe i 5 km, pluss opp- og nedgåing). Å jogge opp til Hvitstenvann blir en fryd heretter...Jeg venter, treiga!
Hund med djeveløyne.


Jeg tror jeg trenger en PLAN. Men å kjøpe et nytt program fra McMillan for å perse på SRM, det blir liksom litt... voldsomt? Jeg får bare prøve å komme meg ut så ofte som mulig, og glede meg til bedre tider.

17 kommentarer:

 1. Yay! Endelig blogginnlegg. :)

  Jeg ser av Endomondo at jeg klokket inn hele 257 løpte km i 2013, så det må jo være ny bunnrekord. :oP Jeg sliter også med motivasjonen når det er mørkt. Det er mørkt når jeg drar på jobb, og mørkt når jeg kommer hjem, I mellomtiden sitter jeg jo innendørs - vekk fra vinduet, så jeg ser jo knapt dagslys. Sånt kan man jo nesten bli litt gal av. Det koster mer å skifte til løpetøy om kvelden, etter middag er spist og man er mett, trøtt og slækk, enn om jeg kunne ha løpt en tur midt på dagen. Morgentrening har jeg prøvd, men kommer meg ikke opp ofte nok, så nå prøver jeg ettermiddager, så får heller middag vente litt. Nå får mølla på Spenst være min venn en liten stund, helt til jeg vet jeg kan løpe noen km uten vondter her og der.

  Endomondo har forsåvidt plan, men den er utrolig "snill". Går jo uansett å bruke den om du har Premium.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - helt essensielt å løpe før det blir for sent. Vi spiser jo "fransk" middag, dvs. sent, så egentlig har jeg ingen unnskyldning der. Bare at det allerede er mørkt halv fem :P
   Morgentrening er ikke noe for meg heller, ikke før halv ni i hvert fall.

   Får man treningsprogram på Endomondo?

   Slett
  2. Vi spiser også ganske sent. Noen ganger må bare andre ærend gjøres etter jobb og barn er på diverse treninger. Sjelden vi har middag før kl 17.30-18, ofte 19-20 også. Og da kommer ikke jeg meg ut etterpå altså. Det er da jeg skulle hatt en mølle hjemme. Skjønner ikke hvordan mange får til middag 16-16.30. Jeg er ikke hjemme fra jobb før tidligst halv fem - og jeg har kort vei. :oP

   Endomondo har plan, men da må du ha Premium abonnement. Mitt kostet vel 120 eller deromkring for et år, da det ble trukket nå. Men som sagt er den veldig mild, og skal du f.eks. ha en raskere 10 km, må du ha minst en 10 km-tid logget i Endomondo de siste 3 månedene eller noe sånt. Men kjekt, siden man får påminnelse på telefonen når man skal løpe (ikke at jeg følger de varslene... :oP )

   Slett
  3. Det er mye koseligere å spise sent også. Så har man noe å glede seg til hele ettermiddagen :)

   Er det flere fordeler med premium-abonnement?

   Slett
  4. Husker ikke helt hva som er fordelene med Premium, her er liste - men jeg husker som sagt ikke hvorfor jeg egentlig har det. :oP https://www.endomondo.com/premium

   Slett
 2. Også er Holmestrand maraton lisensfritt :)) Det blir ikke mange løp her heller, men skal være med på halv i Holmestrand. Og de andre lisensfrie løpene jeg finner. Løpsbirken er visst ikke helt avklart enda, men hvis det blir lisensfritt så er jeg med der og!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant! Takk for tipset! Da må jeg jo melde meg på der :D Så flott, da har jeg et mål allerede nå, for det er jo i april, er det ikke?

   Slett
  2. Christian Frederik-løpet i Moss 19. august er også lisensfritt. Så vidt jeg vet i alle fall. :o) Skal sjekke.

   Slett
  3. Så bra! Syntes jeg så noe om at påskemaraton i Drammen også er lisensfritt? I så fall blir det et hektisk år likevel :D

   Slett
 3. Velkommen tilbake til blogg-verdenen! Mørketida er tung og det beste er å løpe ut rett etter at man kommer fra jobb. Middagen får vente til etterpå! Kongsvinger maraton er lisensfri, men løpsbirken tror jeg ikke er det

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Du er flink til å trene uansett vær og vind, du :) Inspirerende!

   Da er Kongsvinger også notert :)

   Slett
 4. Fint å ha deg tilbake. Og Holmestran er tingen. Eller noen løp straks over grensa til Sverige? Harr-handel på kjøpet :-O
  Fint å løpe med hund. Vår er også HD/AD fri. FRem til nå har hun nesten utelukkende løpt fritt i terreng. Nå skal hun trenes til å trampe asfalt i bånd. Og gå pent på høyre side av skisporet. Litt å jobbe med, mao!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sverige er jo også en mulighet ja, det har jeg ikke tenkt på :-) Halv på deg i Holmestrand?

   Så fint at hunden deres er frisk og fin! Vi har ikke røntget ennå, derfor må jeg være ekstra forsiktig og prøve å unngå asfalt og lange turer. Det er jo for såvidt bra for meg selv også ;)

   Å gå med ham i bånd på ski hadde jeg ALDRI turt, han drar altfor mye... Gudd løkk!

   Slett
 5. Det er jo veldig positivt at du er skadefri Astrid! Og, jeg skal invitere deg på så mange løpeturer og styrkeøkter at det blir vanskelig fo deg å bli værene særlig mye lenger i den dvalen:-)

  SvarSlett

 
Blogglisten