torsdag 26. mai 2011

123 dager

Forrige fredag kjøpte jeg en presang til Régis. Jeg kjøpte verken roser, en elektronisk duppeditt eller noe annet romantisk. Jeg kjøpte Marius Bakkens maraton-treningsprogram! Nå er det under 18 skarve uker igjen til Berlin Maraton. Det er kanskje litt idiotisk å betale for et treningsprogram når det fins så mange gratis tilgjengelige, men dette programmet er veldig detaljert og omfattende, med mye tilleggsinformasjon, og dessuten er det veldig praktisk og tilgjengelig i elektronisk form. Programmet ser ut til å bestå av mye intervalltrening kombinert med lange, veldig rolige turer. Foreløpig er det jeg som har sett mest på treningsprogrammet (for en overraskelse - det var jo åpenbart at jeg egentlig kjøpte det til meg selv), og har allerede lært mer om viktigheten av bedre variasjon i intensitet (og funnet ut at jeg antagelig kan ta langturene  i sofaen, så lav puls som man skal ha!). Jeg vet fortsatt ikke om jeg kan løpe i Berlin selv, men uansett kommer jeg ikke til å starte opp på dette programmet, det har for mange raske intervalløkter. For meg er det mer aktuelt å prøve å følge Grete Waitz' nyeste treningsprogram, og se om jeg tåler mengden. Der opereres det nemlig ikke med fart eller antall km, kun lengde på øktene. Det passer meg bra. Jeg har uansett tenkt å løpe - hvis det går bra, altså - i 6.20-6.30-tempo, og da er det vel grenser for hvor mye trening jeg trenger på 4-tallet?

Meg om 123 dager? (Lånt fra 10dailythings.com)
Mandag ble det 45 min på ellipsemaskin, 168 i snittpuls. I går var jeg på Treningscamp igjen, og løp de korte intervallene. Det gikk helt fint, bare da jeg løp en runde under 5 min/km begynte jeg å kjenne at det strammet litt. Ellers gikk intervallene stort sett i 5-5.20-tempo, og det gjorde ikke vondt. Rolig jogg fram og tilbake, så det tilsammen ble 8 km. Snittpuls 169, høyeste puls 190.

Styrketreningsdelen er ikke verdt å nevne...

11 kommentarer:

 1. haha, bra gave til mannen! Ble HAN glad eller?


  Supert at du tåler 5:20 fart da, syns dette har en fin trend jeg! Forøvrig, en god idé å ta langturene fra sofaen... ;-)

  SvarSlett
 2. Hahaha, det er totalt irrelevant, Siri! :P Men joda, han påsto at han ble glad. (Uansett har han gitt meg så mange julepresanger fra Clas Ohlson oppgjennom, så jeg har ikke dårlig samvittighet ;) )

  Ja, det er strålende, faktisk! 5:20 holder lenge for meg. Og sofalangtur er genialt :P

  SvarSlett
 3. 5.20 uten vondt må man jo kalle strålende framgang. MEN - du må passe deg med å ta langturene fra sofaen, kan fort bli mange timer ensidig trening det - og før du aner ordet av det er du overbelastet og sofabanned i månedsvis.

  Forresten: Har ikke nimi-legen din nevnt noe om for store leggmuskler - et heller annet syndrom der leggmusklene vokser for raskt og blir for store for hinna/beina/huden???. Leste nylig om en på kondisforumet som slet med leggproblemer når han løp raskt men kunne likevel løpe ultraløp i moderat fart - høres ut som deg!

  SvarSlett
 4. Beste kommentar på lenge, Ingalill... Leggmusklene mine er nok så små at hinna slenger løs rundt. Men takk for oppmuntring, ultraløp i moderat fart er jo drømmen :-)

  Sofaturer: Slapp av, jeg tenkte å variere litt med sitting i godstolen - selv om jeg da risikerere å komme godt opp i sone 2 som er fyfy!

  SvarSlett
 5. Beinhinnesleng må være et nytt syndrom -)

  Nå som jeg er ferdig med å le til hun i godstolen godt oppi sone 2, blir det seriøst.
  Veldig seriøst.
  Fordi
  Dette med for raskt voksende leggmuskler gir tydligvis leggsmerter til mange. Det er en nydelig og prestisjetung diagnose som er glimrende smalltalk i de fleste sammenhenger
  - hei leggmusklene mine vokser så fort at det gjør vondt - hva med dine?
  (bortsett fra når de vokser ALTFOR FORT, da må du operere.)

  Nå skal jeg flytte meg fra datastol til kjøkkenstol, garantert sone3 da jeg samtidig må bære kaffekopp og løfte katt.

  SvarSlett
 6. Hahahaha:-) Dere er herlige, jenter! :-))

  SvarSlett
 7. Ha,ha så mange fine kommentarer! Kjempe fin gave til mannen, virkelig noe til etterligning!

  SvarSlett
 8. Ingalill: Hahaha, og du har helt rett, jeg skal påberope meg den diagnosen heretter.

  Anne Mette: Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten disse daglige utvekslingene med Ingalill :)

  Anne-Brit: I dag har han sittet og lest programmet, og løpt intervaller på Sats, så jeg tror faktisk han setter pris på gaven! Så får vi se hvordan det går etter hvert... :)

  SvarSlett
 9. Hehe, kjempebra! Veldig hyggelig å lese at du ikke helt har slått fra deg maraton ennå - og at det er positiv utvikling enten leggmusklene vokser for fort eller ikke.

  SvarSlett
 10. Fin gave du gav til din mann. Godt å høre at han ble glad for den. :) Skal han løpe Berlin også?

  Interessant ide å ta de rolige langturene i sofaen. Før jeg begynte å løpe for et par år siden ble den metoden hyppig brukt, med det resultat at formen ble dårligere og dårligere magen ble større og større. Tror nok jeg får prøve å ta langturene utendørs i fremtiden

  SvarSlett
 11. Ja, han skal også løpe i Berlin! Og vi satser begge på 4.30 ca, så det blir nok mye parallell trening (selv om jeg vel er hakket ivrigere...).

  Ja, he he, jeg tror nok også at jeg må ta noen langturer innimellom. Men sone 1 er det ikke lett å holde seg i!

  SvarSlett

 
Blogglisten