lørdag 17. september 2011

Jeg jogger!

Leser i gårsdagens A-magasin at jogging er ut. Hva? Det hadde jeg ikke fått med meg. Jeg jogger omtrent hver eneste gang jeg trener, jeg. Løping er jo kjempeslitsomt! Selv om avisene ikke synes det er noe spennende å skrive om, fins det faktisk folk rundtomkring som jogger i rolig tempo og gjør det fordi de liker det. Apropos det konstaterer jeg at Arthur Buchardt "synes 80 prosent av dem som stiller til start [på maraton] ikke bør gjøre det. – Maraton er for godt trente, ikke for "idioter" ". Det var jo et fruktbart utsagn, og jeg finner ikke noe belegg for det i resultatlistene til Oslo Maraton i hvert fall...

Men jeg lar meg ikke provosere og er åpenbart naivt lykkelig med min egen form som er relativt god, relativt dårlig. Den duger for mitt bruk og skal få meg gjennom Berlin på en god, og ikke idiotisk, måte. Joggende!

Nå gjenstår det faktisk bare tre korte økter. Men denne uken har vært uventet hard, fordi jeg måtte forskyve forrige helgs langtur til mandag og dermed fikk fire økter, og mer enn 40 km, på fem dager. Mandag ble jeg med Treningscamp-gjengen opp til Besserud, der de skulle løpe trappeintervaller. Jeg sto over det, for å unngå veldig støle lår nå rett før maraton, men fikk meg en fin tur med mange høydemetere i godt selskap. Dagen etter skulle jeg bare jogge rolig i 50 min på mølle. For én gangs skyld var nesten alle tredemøllene opptatt, det stinket svette og var varmere og fuktigere enn vanlig. Beina var blytunge etter Besserud-bakkene. Etter tre minutter tenkte jeg at dette var håpløst. Etter 25 min holdt jeg på å få et illebefinnende, og måtte få maskinen til å løpe nedover for å ikke hoppe av. Grusomt, grusomt! Jeg har bestemt meg for å ikke løpe på mølle en eneste gang til før maraton, for det kan jo ta selvtilliten fullstendig fra enhver stakkar... Torsdag hadde jeg en liten tempoøkt i Frognerparken, og i går løp jeg en time på Bygdøy i den kjølige morgensolen. Helt fantastisk, det er helt klart sånne turer jeg elsker mest av alt. La kroppen bestemme farten, la tankene gå, nyte naturen. Formen føltes god, men beina var litt tunge og det skal bli godt med en roligere siste uke. Dessuten er leggen litt mer støl enn jeg liker, så det lønner seg på flere måter med litt færre kilometer før den lange joggeturen i Berlins gater.

Ellers har jeg opplevd litt klokkestyr denne uka. Forrige lørdag gikk reimen istykker, og jeg forsøkte å reparere den på mandag. Det gikk forsåvidt greit, men holdt ikke helt, så jeg innså at jeg måtte få den reparert før maraton. Jeg ringte kundeservice hos Garmin og de lovte å få den klar i god tid. Strålende. Jeg skulket flere timer for å dra hjem og sende klokka. Så viser det seg at kvitteringen har ligget i lommeboka til en viss person i snart to år (!) og er fullstendig utslitt, uleselig, faktisk helt hvit! Det var den garantien... Foreløpig har jeg byttet ut reimen med den litt lengre reimen som fulgte med, og bruker svettebånd under for at den skal passe.


Compeed-plaster kan brukes til det meste...



Det regnet og regnet og regnet på mandag.
Men denne improviserte beskyttelsen fungerte bra...

14 kommentarer:

 1. Masterplan: Hårstrikk og svettebånd har vært fast klokketilbehør fra første dag, (jeg er utstyrt med knoklete baby håndledd som overhode ikke står i stil til resten av kroppen.), men den plastikken har jeg ikke tenkt på, mye smartere enn å stappe den ned i bh-en. Adopteres til neste tur.

  Nå som jeg er godt inne i Born to Run, begynner jeg å innta en helt annen holdning til maraton, det er jo bare en pingledistanse, en oppvarming før man setter over fjellene med rett rygg og brede smil. (lørdagsløpskeløpsfantasier -)

  Leadville 2013?

  (forresten, kan man ikke se av klokkas serienummer når den er kjøpt, og hvis ikke er det bare å ringe til butikken dere kjøpte den å få fakset/mailet over kvitteringen)

  SvarSlett
 2. Joda, sikkert, vi skal prøve å finne ut av det, men det får bli etter maraton. Beklager at jeg lo av at du brukte svettebånd på den måten - det var jo egentlig veldig smart :P

  Leadville er for pingler! Badwater Ultramaraton i Death Valley, det er neste punkt på min plan (bare vent til du kommer til det, og han som la seg ned i en kiste full av is)!

  Øh... nei.

  SvarSlett
 3. Jeg har en helt ny klokkereim til Garmin Forerunner 305 i skuffa mi her jeg kan sende deg? Den er i pakken med skruer og et sånt lite skuverktøy og alt. Ødela min selv en gang, og fikk kjøpt gjennom en lokal Garmin-forhandler, men det tok TID!

  Si bare ifra, så ordner vi det!
  Hilsen hittil stille og anonym bloggleser og løpejente fra Tromsø:-))

  ulrikkeg@gmail.com

  SvarSlett
 4. Bra gjennomført uke Astrid - og det er viktig å kjenne på formen også, og ikke bare være en slave av programmet. Nå skal vi hvile masse fremover, og bare trene nok til at kroppen ikke glemmer hva den skal gjøre i flere timer neste søndag.

  Kan jo se ut som reim-problemet ordner seg! Strålende! Blogg har mange positive sider. (c:

  SvarSlett
 5. Jeg koste meg når jeg leste blogginlegget ditt. En av de store gledene ved å jogge er jo som du skriver å være ute i naturen!
  Blir spennende å lese rapport fra Berlin! er det neste helg det?

  SvarSlett
 6. Good shit. Jeg jogger også. Hvis jeg skal fort frem, så bruker jeg heller sykkel eller bil.

  SvarSlett
 7. Anonym: Hei! Så utrolig hyggelig - takk! Jeg sender deg en mail med en gang :)

  Janicke: Ja, jeg føler for å hvile litt de siste dagene - lurer faktisk på om jeg brygger på en forkjølelse, det hadde jo vært typisk.... Så det blir te og sofa på meg noen dager framover.

  Nina: Ja, det er neste søndag :) Kjempespennende!

  Smokemonkey: Godt sagt!

  SvarSlett
 8. Drit i Buckhardt!!

  Å så herlig med anonyme blogglesere som faller ut av skapet:-)

  SvarSlett
 9. Sambos klokkereim røyk også her om dagen. Han sendte inn til Garmin uten kvittering og fikk ny klokke i retur. Han la bare serienummeret inn på en link på Garminsiden. :o)

  SvarSlett
 10. Må vel bare akseptere at jeg også er en idiot i Arthur Buchardt øyne. :) Får gjøre så Siri sier og ikke bry oss om det.

  Bra det ordnet seg med klokkereim. Jeg har også eventuelt en som du kan få. Har en gammel 305 klokke som ikke fungerer lenger, men med en godt fungerende reim.

  SvarSlett
 11. Siri: Ja, det gjør jeg såklart, utspillet hans er patetisk, men jeg skjønner bare ikke hva han vil med det... Komplett uforståelig.
  - Herlig, ja! :)

  Toneklone: Så rart! Jeg spurte garmin om det holdt med serienr., men de var helt klare på at jeg måtte ha kvittering. Ja ja, snart er garantien ute uansett...

  Peer: Vi er glade og sporty idioter, det er helt greit ;)
  Nå ser det ut til at det ordner seg, ja, ellers tusen takk! Veldig greit å vite at folk har reservedeler liggende rundt omkring...

  SvarSlett
 12. Enig med Siri, drit i slikt vås; det er helt klart du Astrid som har forstått det, ikke han ;-)

  Gode forberedelser er viktig, du har klart det også; stå på og husk å få i deg nok mat uka før og nok hvile, så går det nok bra skal du se;-) tvi tvi

  SvarSlett
 13. Takk, Silja! Spise skal jeg nok klare, det er sjelden noe problem ;) Hvile er litt verre, men jeg prøver!

  SvarSlett
 14. Jeg kan godt fortelle deg hva han vil med det - lett å gjennomskue: han orker selv ikke tanken på 42,2 km i løpeskoene, velger seg den halve og vil ha kred. Han vil ha heder og ære så klart, og da er det jo kjipt med idioter som jogger dobbelt så langt som han.

  Syns det er idioti å mene for mye om hva andre vil bruke tiden og livet sitt på. Hvis alle levde som han ble det jammen artig du...

  SvarSlett

 
Blogglisten